25o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού: Ραντεβού στην Καλαμάτα!

Περίληψη: Το καλοκαίρι πλησιάζει, άρα ξεκινά επισήμως η εποχή που τα καλλιτεχνικά δρώμενα έχουν την τιμητική...

Το καλοκαίρι πλησιάζει, άρα ξεκινά επισήμως η εποχή που τα καλλιτεχνικά δρώμενα έχουν την τιμητική τους!

Ανάμεσά τους, περίοπτη θέση έχει το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 28 Ιουλίου 2019. Πρόκειται για μια κορυφαία συνάντηση δημιουργών του σύγχρονου χορού με εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα, που αφορά χορευτές, καλλιτέχνες, αλλά και όλους όσους αγαπούν το χορό.

Τι έχουμε να περιμένουμε από το φετινό φεστιβάλ;

Διεθνή ονόματα, όπως ο Akram Khan και ο Béla Tarr, σημαντικούς έλληνες ερμηνευτές, διαφορετικά είδη σύγχρονου χορού (από σύγχρονα ακροβατικά μέχρι hip hop και kathak), και εκπαιδευτικό κομμάτι με workshops, σεμινάρια και ντοκιμαντέρ είναι κάποια από αυτά που θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ. Συνολικά, θα εμφανιστούν δεκαεπτά ξένοι δημιουργοί (εκ των οποίων οι εννέα εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα) από διάφορες χώρες.

Από το πρόγραμμα, ξεχωρίσαμε την ομάδα χιπ χοπ Cie Accrorap του Kader Attou, που ανοίγει το Φεστιβάλ με το παγκοσμίου φήμης έργο The Roots, τον Josef Nadj, που θα συμμετέχει με παράσταση αλλά και έκθεση φωτογραφίας, καθώς και τρεις ελληνικές συμμετοχές, την ομάδα κι όμΩς κινείται, την Κατερίνα Ανδρέου και το χορογραφικό δίδυμο arisandmartha των Άρη Παπαδόπουλου και Μάρθας Πασακοπούλου.

Το θέμα της φετινής μεγάλης γιορτής του σύγχρονου χορού είναι ο χρόνος και η επίδρασή του στο καλλιτεχνικό έργο και στο ανθρώπινο σώμα.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ο μακροβιότερος θεσμός, που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, με ομάδες και καλλιτέχνες από τη παγκόσμια σκηνή του σύγχρονου χορού.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείς να το δεις αναλυτικά εδώ. Τσέκαρε και κάποιες δράσεις οι οποίες είναι με ελεύθερη είσοδο, όπως υπαίθριες παραστάσεις χορού, προβολή ντοκιμαντέρ, μουσική βραδιά, διάλεξη κ.ά.

Ήδη ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων σε όλα τα καταστήματα Public και στο tickets.public.gr, οπότε δίνουμε ραντεβού στην όμορφη Καλαμάτα για ένα δεκαήμερο γεμάτο χορό!

Μέχρι τότε, πάρε μια γεύση με το παρακάτω βίντεο: