Μεγάλος διαγωνισμός Disney: Κάνε το ταξίδι των ονείρων σου!

Περίληψη: Ε, δεν χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερη εισαγωγή! Τα Χριστούγεννα είναι η κατ’ εξοχήν ιδανική περίοδος...

Ε, δεν χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερη εισαγωγή! Τα Χριστούγεννα είναι η κατ’ εξοχήν ιδανική περίοδος για το τρίπτυχο «ταινία - κουβέρτα - καναπές» για μικρούς και μεγάλους! Και βέβαια, η Disney είναι αυτή που μας έχει δώσει τις πιο «εικονικές» ταινίες κινουμένων σχεδίων (και μη), αυτές που όλοι θυμούνται πότε τις πρωτοείδαν.

Μη το πολυσκέφτεσαι, λοιπόν: για να φτιάξεις χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μεγάλο ριχτάρι, μερικά σνακς για τσιμπολόγημα (προτείνουμε μερικά υγιεινά και άκρως χριστουγεννιάτικα άψητα φουντούκια, καρύδια και σταφίδες), και βέβαια μερικές από τις πιο κλασσικές ταινίες της Disney στο DVD player!

Πόσο μάλλον τώρα, που αποκτώντας δύο ταινίες Disney με την ειδική σήμανση μπαίνεις στην κλήρωση για να κερδίσεις ταξιδοεπιταγή αξίας 6.000 ευρώ για το ταξίδι των ονείρων σου - αποκλειστικά στο Public! 

Ποιος δεν ξέρει ή, έστω, δεν έχει ακούσει για την ιστορία της ωραίας κοιμωμένης; Η Ωρόρα, η πριγκίπισσα που είχε την κατάρα να τρυπήσει το δάχτυλό της στο αδράχτι την ημέρα των 16ων γενεθλίων της και να πέσει σε βαθύ ύπνο, περιμένει να την ξυπνήσει ο πρίγκιπας που αγαπά! Διαχρονική η ταινία, θα φέρει τα μαγικά σχέδια των στούντιο Disney από το 1959 στην οθόνη σας!

Θυμάσαι την Τίνκερμπελ; Ναι, τη μικροσκοπική νεράιδα από τον κόσμο του Πήτερ Παν! Τώρα έχει κι αυτή τη δική της ταινία! Η Τίνκερμπελ θα μπει στην απαγορευμένη περιοχή του Δάσους του Χειμώνα όπου, με κίνδυνο να καταστρέψει τα φτερά της, θα βρει τη χαμένη της αδελφή, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια για να βγει από το δάσος, χωρίς να καταστρέψει όλο τον κόσμο!

Συνεχίζουμε με ακόμη μια διαχρονική αξία: η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι! Η ταινία κυκλοφόρησε αρχικά το μακρινό 1937 αλλά η Disney φρόντισε και την επανακυκλοφόρησε σε σύγχρονη μορφή πολύ πιο πρόσφατα. 

Εκτός από τα κλασσικά παραμύθια, έχουμε και μερικές διαφορετικές ιστορίες, εξίσου ενδιαφέρουσες και μαγευτικές. Η ιστορία της Μερίντα, της σκωτσέζας πριγκίπισσας, κόρης του βασιλιά Φέργκους και της βασίλισσας Έλινορ η οποία μπλέκει με… τι άλλο, μια κατάρα που απειλεί τόσο την ίδια όσο και ολόκληρο το βασίλειο, στο «Brave»!

Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος είναι ένα διασκεδαστικό μιούζικαλ, το οποίο ζωντανεύει το γνωστό παραμύθι, όπου η όμορφη πριγκίπισσα πρέπει να φιλήσει τον καταραμένο βάτραχο-πρίγκιπα, αλλά με μερικές αλλαγές στην κλασική ιστορία! 

Η «Φρουρά των λιονταριών» είναι η φυσική συνέχεια του «Lion King», όπου ο μικρός γιος του Σίμπα έχει τις δικές του υποχρεώσεις: να ηγηθεί της επίλεκτης «φρουράς των λιονταριών». Στην ταινία «Ελευθέρωσε τη δύναμη» θα κληθεί να προστατεύσει την Ιερά Γη, να τρέξει σαν τον άνεμο και να μετακινήσει βουνά, για να προστατεύσει τον Κύκλο της Ζωής!

Στην επόμενη ταινία, εξερευνούμε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου ο αστεροειδής που έπεσε στη Γη και εξαφάνισε τους δεινόσαυρους… αστόχησε! Έτσι έχουμε την ιστορία του καλού δεινόσαυρου Άρλο, ο οποίος γίνεται φίλος με ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων και μαζί θα επιχειρήσουν να διασχίσουν τον αφιλόξενο κόσμο όπου οι δεινόσαυροι και οι άνθρωποι συνυπάρχουν!

Τη σκυτάλη παίρνει η επιστημονική φαντασία και «Οι Υπερ Έξι», η ιστορία του Χίρο Χαμάντα, ενός παιδιού-θαύμα, ο οποίος είναι εξπέρ στη ρομποτική. Μόλις, όμως, αντιλαμβάνεται μια μυστηριώδη απειλή για όλο τον κόσμο, θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει όλες του τις δεξιότητες και να δημιουργήσει μια ατρόμητη ομάδα έξι υπερηρώων, ώστε να σώσει τον κόσμο και να λύσει το μυστήριο!

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε τους «Απίθανους»! Η φανταστική οικογένεια του Κύριου Απίθανου, της γυναίκας του Έλεν - γνωστής και ως «γυναίκα-λάστιχο»- και των τριών παιδιών τους, Βάιολετ, Ντας και Τζακ-Τζακ, οι οποίοι ζουν μια κανονική ζωή, κρύβοντας τις ικανότητές τους. Όμως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν και τόσο ήρεμα, οπότε οι απίθανοι θα πρέπει να σώσουν τον κόσμο από την καταστροφή, αξιοποιώντας τις σούπερ δυνάμεις τους!

Αυτά, και ακόμη περισσότερα, μπορείς να βρεις με μια βόλτα στο κοντινότερο κατάστημα Public ή στο public.gr! Διάλεξε, λοιπόν, δύο ταινίες της Disney με την ειδική σήμανση και μπες στην κλήρωση για το μεγάλο ταξίδι!