DJI Mavic 2: Η νέα εποχή στις ιπτάμενες κάμερες!

Περίληψη: Η σειρά Mavic της πασίγνωστης εταιρείας κατασκευής drones DJI είναι γνωστό ότι περιλαμβάνει μικρά μεν και αναδιπλούμενα drones με πανίσχυρες όμως δυνατότητες!...

Η σειρά Mavic της πασίγνωστης εταιρείας κατασκευής drones DJI είναι γνωστό ότι περιλαμβάνει μικρά μεν και αναδιπλούμενα drones με πανίσχυρες όμως δυνατότητες! Βασικό τους γνώρισμα είναι το πολύ μικρό μέγεθος σε σχέση με τα επαγγελματικά Phantom της ίδιας εταιρείας.  Ωστόσο, παρά τα έξυπνα χαρακτηριστικά τους (αυτόματες πτήσεις, παρακολούθηση στόχου, αισθητήρες κ.λπ), το στοιχείο ενός drone που κλέβει τις εντυπώσεις, δεν είναι άλλο από την κάμερα! Η νέα γενιά της σειράς Mavic, που περιλαμβάνει τα μοντέλα Mavic 2 Pro και Mavic 2 Zoom και ανακοινώθηκε στις 23 Αυγούστου, προσφέρει νέες δυνατότητες στους απανταχού κινηματογραφιστές, δίνοντάς τους τα εργαλεία να πραγματοποιούν επαγγελματικές λήψεις επιπέδου Hollywood!

Το Mavic 2 Pro διαθέτει, ούτε λίγο ούτε πολύ, μια κάμερα με την υπογραφή της Hasselblad. Η σουηδική εταιρεία  Hasselblad κατασκευάζει επαγγελματικές μηχανές μεσαίου και μεγάλου format και αποτελεί τη υπ' αριθμόν ένα επιλογή των επαγγελματιών φωτογράφων. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για τη... «Rolls Royce» των φωτογραφικών μηχανών. Όταν, πριν έναν χρόνο, η DJI εξαγόρασε την Hasselblad όλοι περίμεναν το μεγάλο βήμα, το οποίο τελικά ήρθε με το νέο Mavic 2 Pro! Και τα δύο Mavic 2 μοιράζονται τον ίδιο σχεδιασμό και διαστάσεις και φυσικά είναι αναδιπλούμενα, με τους τέσσερις ρότορες να διπλώνουν στο σώμα βοηθώντας την εύκολη μεταφορά ακόμα και σε ένα μικρό σακίδιο πλάτης - χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού extreme sporters... Η διαφορά των δύο μοντέλων έχει να κάνει με την κάμερα. Και τα δύο όμως έχουν τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4Κ στα 100Mbps (το Mavic 2 Pro μάλιστα υποστηρίζει HDR).  Το Mavic 2 Pro διαθέτει, όπως προαναφέραμε, κάμερα της Hasselblad με χαρακτηριστικά που φέρνουν... ρίγη ακόμα και για όποιον ασχολείται με την επίγεια φωτογραφία. Ο αισθητήρας CMOS έχει διάσταση 1 ίντσας με υποστήριξη για χρωματικό προφίλ 10-bit Dlog-M". Αυτό σημαίνει τέσσερις φορές μεγαλύτερο βάθος χρώματος ανά κανάλι σε σχέση με την κάμερα του προηγούμενου μοντέλου. Επιπλέον είναι σε θέση να τραβά ακίνητες φωτογραφίες ανάλυσης 20 Megapixels και μάλιστα με επιλογή μεταβλητού διαφράγματος f/2.8 – f/11. Μιλάμε δηλαδή για δυνατότητες επιπέδου DSLR και μάλιστα με την υπογραφή της Hasselblad. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Η κάμερα του δεύτερου μοντέλου διαθέτει μικρότερο αισθητήρα 1/2,3 ιντσών, ανάλυσης 12 Mexapixels και δυνατότητα οπτικού zoom 2x. Εάν αυτό δεν σας φαίνεται εντυπωσιακό σημειώστε κι αυτό: To Mavic 2 Zoom μπορεί να ενώσει εννέα φωτογραφίες μαζί δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα ανάλυσης 48 ολόκληρων Megapixels, ενώ με το Dolly Zoom, το νέο QuickShot mode, θα δώσετε στα πλάνα σας μια γεύση από κινηματογράφο!Κλείνοντας την σύντομη αυτή παρουσίαση, να πούμε ότι και τα δύο μοντέλα διαθέτουν αναβαθμισμένη αυτονομία με μπαταρία διάρκειας 31 λεπτών και είναι γεμάτα «έξυπνες» λειτουργίες για να βοηθήσουν το χειριστή τους να εστιάσει στη λήψη και όχι στην πτήση. Έτσι, χάρη στους ειδικούς αισθητήρες, αντιλαμβάνονται τη θέση και το ύψος τους, καθώς και τα εμπόδια. Διαθέτουν αναβαθμισμένο gimbal για ακόμα πιο σταθερές λήψεις, ενώ, μεταδίδουν βίντεο ανάλυσης 1080p επιτρέποντας στον χειριστή να παρακολουθεί ζωντανά τη δράση. [embed]https://www1.djicdn.com/assets/images/products/supernova/fad4c6f46e8f3c293271e693e81d419d/video-19.mp4[/embed] Βρείτε και τα δύο Mavic 2 στο κοντινότερο κατάσημα Public και στο public.gr!