«Drawing Words»: Εκεί που οι λέξεις συναντούν τις εικόνες

Περίληψη: Μετράμε αντίστροφα μέχρι τη βραδιά απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public 2019, για να γιορτάσουμε το βιβλίο...

Μετράμε αντίστροφα μέχρι τη βραδιά απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public 2019, για να γιορτάσουμε το βιβλίο και να βραβεύσουμε εκείνα τα αναγνώσματα που απόλαυσαν οι αναγνώστες μέσα στο 2018.

Ο θεσμός που καθιέρωσαν, πριν πέντε χρόνια, τα βιβλιοπωλεία Public, φέτος, με μεγάλη χαρά, θα φιλοξενήσει την έκθεση «Drawing Words», που επιμελείται η πολυβραβευμένη συγγραφέας, εικονογράφος παιδικών βιβλίων και δημιουργός της ηρωίδας Ρούμπυ Ρέντφορτ, Lauren Child, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το British Council.

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία επιλέχθηκαν -από την ίδια την επιμελήτρια- 10 εικονογράφοι παιδικών βιβλίων από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει χάρη στην πρωτότυπη εικονογράφησή τους σε δημοφιλή παιδικά βιβλία. Άλλοι βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους, ενώ άλλοι μετράνε χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εικονογράφησης.

Ο τρόπος που οι συγκεκριμένοι δημιουργοί επέλεξαν να δώσουν ζωή στις λέξεις των ιστοριών, μας δείχνει ότι η κάθε δουλειά είναι, με τον δικό της τρόπο, ξεχωριστή και μοναδική, ανεξαρτήτως τεχνοτροπίας και αισθητικής του κάθε καλλιτέχνη. Το μόνο που έχει σημασία είναι να καταφέρει ο αναγνώστης να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του εικονογράφου - και αυτό είναι απλώς μαγικό!

Επίτιμος προσκεκλημένος της έκθεσης θα είναι ένας από τους δέκα εικονογράφους, ο David Mackintosh, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, όπως Harper Collins, Hachette και Penguin. Δείγμα της δουλειάς και των δέκα επιλεχθέντων καλλιτεχνών, μπορείς να δεις εδώ. Επίσης, αν είσαι οπτικός τύπος, δες την επιμελήτρια Lauren Child να μιλάει στο παρακάτω video για τηνέκθεση:

Η έκθεση «Drawing Words» εμπνεύστηκε από την αντίστοιχη με το όνομα Magic Pencil και, μετά το τέλος των βραβείων, θα φιλοξενείται σε χώρο στο Σύνταγμα, μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Είναι μια τέλεια ευκαιρία για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, να εμπνευστούμε, να δούμε τον κόσμο με διαφορετικά μάτια και να γνωρίσουμε νέους καλλιτέχνες. Εμείς θα είμαστε εκεί. Εσύ;