DualShock 4 και Xbox controller συνδέονται πλέον με όλες τις Apple συσκευές σου

Περίληψη: Gaming σε άλλο επίπεδο θα μπορείς να βιώσεις πλέον στο iPhone, το iPad ή το Apple TV σου.

Gaming σε άλλο επίπεδο θα μπορείς να βιώσεις πλέον στο iPhone, το iPad ή το Apple TV σου. Με την έλευση του iOS 13 προστέθηκε μία πολύ σημαντική δυνατότητα που κάνει κάθε παιχνίδι πολύ πιο εύκολο στο χειρισμό. Το νέο λειτουργικό υποστηρίζει τη σύνδεση του ασύρματου χειριστηρίου του PlayStation 4 ή του Xbox One.

Αν σου αρέσει να παίζεις από το κινητό σου racing παιχνίδια ή ανταγωνιστικούς online τίτλους όπως το PUBG και το Fortnite τότε πήγαινε αμέσως να τσεκάρεις αν το iOS 13 είναι διαθέσιμο για τη συσκευή σου. Τώρα δεν χρειάζεσαι διαφορετικό χειριστήριο από αυτό που έχεις ήδη. Μέχρι και την προηγούμενη έκδοση iOS μπορούσε να συνδέσεις μόνο Made for iPhone χειριστήρια, κάτι που σήμαινε πως αν έχεις ήδη PlayStation 4 ή Xbox One έπρεπε να αγοράσεις ξεχωριστό χειριστήριο. Με το iOS 13 όμως δεν χρειάζεσαι διαφορετικό χειριστήριο και παίζεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια με αυτό που έχεις συνηθίσει να κρατάς.

Για να συνδέσεις κι εσύ το δικό σου χειριστήριο θα χρειαστεί να έχεις ανοιχτό το Bluetooth στη συσκευή σου και να βάλεις το χειριστήριο σε pairing mode. Αν έχεις κάνει αυτά τα δύο βήματα τότε μέσα από τις ρυθμίσεις της Apple συσκευής σου θα δεις ότι εντοπίστηκε το χειριστήριο και μπορείς να το κάνεις pair.

Η υποστήριξη σύνδεσης με DualShock 4 και Xbox One controller δεν είναι αποκλειστικότητα του iOS φυσικά. Μπορείς και στο MacBook ή iMac σου να συνδέσεις το χειριστήριο ξεκινώντας από το MacOS Catalina. Το gaming με πληκτρολόγιο και ποντίκι όμως είναι ήδη πολύ βολικό, οπότε το iPhone και οι υπόλοιπες συσκευές με touch χειρισμό επωφελούνται περισσότερο από αυτό.

Αν δεν έχεις iPhone 11 ή iPhone 11 Pro, τα οποία έχουν προεγκατεστημένο το iOS 13, τότε έλεγξε το smartphone σου για ενημερώσεις. Μόλις εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση του iOS θα μπορείς κι εσύ να συνδέσεις το χειριστήριο της κονσόλας σου στην Apple συσκευή σου.