Δύο νέα smartphone της σειράς Galaxy Α ανακοίνωσε η Samsung

Περίληψη: Η επέλαση της Samsung στη μεσαία κατηγορία καλά κρατεί. Ο κολοσσός από την Κορέα ανακοίνωσε...

Η επέλαση της Samsung στη μεσαία κατηγορία καλά κρατεί. Ο κολοσσός από την Κορέα ανακοίνωσε δύο ακόμα smartphone τα οποία ανήκουν στην σειρά Galaxy A. Οι δύο νέες συσκευές είναι τα Samsung Galaxy A40s και Galaxy A60.

Samsung Galaxy A60

Το Samsung Galaxy S60 διαθέτει εξαιρετικό screen-to-body ratio 91,8%. Τα πολύ μικρά bezel επιτυγχάνονται χάρις στην infinity-O οθόνη της νέας συσκευής. Όπως και στα νέα Galaxy S10, έτσι και στο A60 η οθόνη έχει μία τρύπα η οποία φιλοξενεί την selfie κάμερα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή και αριστερά.

Η Samsung έδωσε μεγάλη έμφαση στην κάμερα των φετινών Galaxy A, και έτσι εξόπλισε το Samsung Galaxy A60 με τρεις κάμερες στην πίσω πλευρά. Ο βασικός αισθητήρας είναι ανάλυσης 32MP και θα συνοδεύεται ακόμα από μία κάμερα 8MP για ευρυγώνιες λήψεις και μία κάμερα 5MP για μέτρηση βάθους. Η κάμερα στην μπροστινή πλευρά θα έχει και αυτή ανάλυση 32MP.

Το Samsung Galaxy A60 δεν υστερεί ούτε σε ταχύτητα αφού εσωτερικά βρίσκουμε τον επεξεργαστή Snapdragon 675 ο οποίος συνδυάζεται με 6GB RAM και 64 ή 128GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Τέλος, η χωρητικότητα της μπαταρίας του A60 είναι 3.500mAh.

Samsung Galaxy A40s

Η βασικότερη διαφορά του Galaxy A40s σε σχέση με το Α60 είναι στο σχεδιασμό της οθόνης. Εδώ η selfie κάμερα των 16MP έχει τοποθετηθεί σε εγκοπή στην κορυφή της οθόνης. Η οθόνη θα είναι 6,4’’ και έχει ανάλυση FullHD+.

Και στο A40s η Samsung έχει τοποθετήσει 6GB RAM αλλά και 64GB αποθηκευτικού χώρου, ο επεξεργαστής όμως άλλαξε, καθώς εδώ έχει τοποθετηθεί ο Exynos 7904. Η κάμερα της συσκευής αποτελείται και αυτή από 3 αισθητήρες. Ο βασικός είναι 16MP και υπάρχουν ακόμα ένας ευρυγώνιος αισθητήρας 5MP και ένας αισθητήρας βάθους επίσης στα 5MP.

Εκεί που το Samsung Galaxy A40s ξεχωρίζει έναντι πολλών ανταγωνιστών είναι στην αυτονομία. Το νέο smartphone υπόσχεται πολλές ώρες χρήσης αφού διαθέτει μπαταρία 5.000mAh.

Και οι δύο συσκευές θα κυκλοφορήσουν με Android 9.0 Pie το οποίο φορά το OneUI της Samsung. Προς το παρόν στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα τα Samsung Galaxy A40 και Samsung Galaxy A50, αλλά δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε και άλλες συσκευές της σειράς Α να καταφθάνουν στην αγορά της χώρας μας.