Δυο βιβλία για να ξεκινήσει δυναμικά ο νέος χρόνος

Περίληψη: Λένε πως τα πράγματα που θα κάνεις στην αρχή της νέας χρονιάς, θα σε συντροφεύουν...

Λένε πως τα πράγματα που θα κάνεις στην αρχή της νέας χρονιάς, θα σε συντροφεύουν σε όλη τη διάρκειά της. Αν κι αυτό κινείται περισσότερο στα πλαίσια του αστικού μύθου, δύσκολα θα αρνηθεί κανείς πως η αρχή του χρόνου αποτελεί μια καλή αφορμή για να βελτιώσουμε και να εξελίξουμε τον εαυτό μας και να θέσουμε τις βάσεις για επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό από ένα βιβλίο;

Το «Παριστάνωντας τον Μπουκόφσκι» είναι μια σπονδυλωτή νουβέλα που ανατέμνει τη σύγχρονη εποχή. Έντονα προκλητικό, προσφέρει συγκινήσεις και επιχειρεί να παραστήσει τους ανθρώπους όπως πραγματικά είναι: με πάθη και όνειρα, μακριά από εξιδανικεύσεις. Με χαρακτήρες στρογγυλεμένους, που κινούνται στα όρια, ο Αντώνης Τζήμας έχει γράψει ένα βιβλίο που διαβάζεται χωρίς ανάσα.

Το «μπουκοβσκικό περιβάλλον» αναπαρίσταται με εξαιρετική αμεσότητα. Γυναίκες, τσιγάρα, αλκοόλ, μπόλικη αγάπη και σκληρότητα αναμειγνύονται, δημιουργώντας έναν αλλιώτικο κόσμο, που μοιάζει όμως τόσο πολύ με αυτόν που ζούμε. Κεντρικός ήρως ο Φρανκ Κάλερ, που προσπαθεί να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο. 

Άλλο ένα πολλά υποσχόμενο βιβλίο, κι αυτό από τις εκδόσεις Ιωλκός, είναι το «Βεβαιότητες και Ψευδαισθήσεις», του Νίκου Καζατζόπουλου, ένα πολυπρισματικό μυθιστόρημα που διερευνά τον έρωτα με φόντο τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα ιχνηλατεί έννοιες όπως η φιλία, οι κοινωνικοί αγώνες και οι ανθρώπινες σχέσεις, που δεν λειτουργούν ανεξάρτητα, αλλά βρίσκονται σε αντιστοιχία με το κοινωνικό οικοδόμημα. 

Ο συγγραφέας δίνει το στίγμα μίας ολόκληρης εποχής, με τις διαψεύσεις και τις ελπίδες που κουβαλούσε, άλλοτε με διάθεση επικριτική και άλλοτε με εκείνη την κατανόηση που πατάει γερά στο έδαφος της ιστορίας.

Μη το σκέφτεσαι, λοιπόν. Άδραξε τον νέο χρόνο με σύμμαχο ένα καλό βιβλίο, και αντιμετωπισέ τον με αισιοδοξία και θετική διάθεση! 

To Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ιωλκός,χαρίζουν τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Παριστάνοντας τον Μπουκόφσκι» και ακόμα τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Βεβαιότητες και Ψευδαισθήσεις» σε έξι (6) συνολικά τυχερούς. Ο διαγωνισμός θα λήξεις την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν. 

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Πέννυ Τσαγκάρη

Μαριλένα Γουρτάκη

Δημήτρης Ροζίδης

Μιχάλης Νικόλτσιος

Ιωάννα Φωτοπούλου

Χριστίνα Σαγκινίδου