"Έφυγε" ο Ντέμης Ρούσσος

Περίληψη: Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής ο σπουδαίος καλλιτέχνης, Ντέμης Ρούσσος, σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής ο σπουδαίος καλλιτέχνης, Ντέμης Ρούσσος, σε ηλικία 68 ετών. Η είδηση δεν έγινε γνωστή παρά μόνο όταν ο Νίκος Αλιάγας εξέφρασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τη λύπη του για το θάνατο του θρυλικού μουσικού, σήμερα το μεσημέρι. "Εφυγε από την ζωή o δικός μας Ντέμης Ρούσσος. Μεγάλη λύπη, Καλό ταξίδι φίλε μας Έλληνα Ντέμη", έγραψε γνωστοποιώντας σε όλους τη δυσάρεστη είδηση, καθώς η οικογένειά του προτίμησε να μην δημοσιοποιήσει την είδηση κατά τη διάρκεια των εκλογών. 

Γεννημένος το 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ο Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ήρθε στην Ελλάδα σε νεαρή ηλικία κι έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite's Child, αρχικά στα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Το ξεχωριστό φωνητικό του ύφος και η χαρακτηριστική χροιά της φωνής του ήταν οι βασικοί συντελεστές που ώθησαν το συγκρότημά του να γνωρίσει διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο" 666", ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

Demis-RoussosΜετά από τη διάλυση των Aphrodite's Child, συνέχισε σόλο καριέρα και συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες, ανάμεσα τους ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, με τον οποίο κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο Sex Power, και το 1977 το Magic ενώ το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner. Η σταδιοδρομία του έφτασε στο ζενίθ τη δεκαετία του '70 με πολλούς δίσκους που έγιναν επιτυχίες ενώ πολλά τραγούδια του κυκλοφόρησαν με επιτυχία σε διάφορες γλώσσες. Το 1982 εξέδωσε το βιβλίο 'A Question of Weight' ("Είναι θέμα βάρους"), μαζί με την Veronique Skawinska, στο οποίο ασχολήθηκε αμερόληπτα με το θέμα της παχυσαρκίας ενώ το 1993 επανήλθε στη δισκογραφία με το Insight (γνωστό και ως Morning has Broken). Ο Ντέμης Ρούσσος τον Σεπτέμβριο του 2013, παρασημοφορήθηκε από την Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, σε τελετή που παρατέθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.  The Golden Years   Demis   On The Greek Side Of My Mind