Έφυγε από τη ζωή ο περίφημος κομίστας Mordillo

Περίληψη: Aγαπήθηκε παγκοσμίως για τα χρωματιστά του ποδοσφαιρικά σκίτσα και τις ζωηρές απεικονίσεις ζώων - με...

Aγαπήθηκε παγκοσμίως για τα χρωματιστά του ποδοσφαιρικά σκίτσα και τις ζωηρές απεικονίσεις ζώων - με διασημότερη εκείνη της καμηλοπάρδαλης. Μπορεί οι περισσότεροι να μη τον γνωρίζουν από το όνομά του, μα τα σκίτσα του αποτελούν σήμα κατατεθέν.

Ο αργεντίνος σκιτσογράφος και κομίστας Guillermo Mordillo έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Όπως σημειώνει η εφημερίδα El Pais, πέθανε στη Μαγιόρκα, δραστήριος μέχρι και την τελευταία ημέρα του.

Οι φιγούρες του έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Εκείνη την περίοδο ήταν ένας από τους πιο γνωστούς σκιτσογράφους στον κόσμο, ενώ -ακόμη και σήμερα- τα νοσταλγικά σχέδιά του είναι αναγνωρίσιμα με την πρώτη ματιά.

Από μικρός λάτρευε το σχέδιο και το ποδόσφαιρο και, τελικά, μετά από μακρά πορεία αναζητήσεων επαγγελματικής ευκαιρίας, μπήκε στον κόσμο των εφημερίδων χάρη σε ένα σκίτσο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Paris Match» το 1966.

R.I.P. Mordillo❣️ pic.twitter.com/tCAQVEpxgL

— Susana Tanqueiro ?️ (@esquilo71) June 30, 2019

Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει - και ήταν διεθνής. Η απήχηση του έργου του εξασφάλισε συνεργασία με το ξακουστό περιοδικό Stern. Η φήμη του κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι, κερδίζοντας σειρά βραβείων.

Ciao, grazie, compagno di banco #mordillo pic.twitter.com/ZvNjWrwUCy

— Alessandro Cavo (@alecavo) June 30, 2019

Ποτέ δεν χρησιμοποίησε λέξεις στα σκίτσα του και κατάφερε να ολοκληρώσει πάνω από 2.000 σχέδια.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έκανε μόνο τρεις εκθέσεις: μία στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ’60, μία στη Βαρκελώνη και η τελευταία στη Μαγιόρκα τον Νοέμβριο του 1989, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για θεραπεία παιδιών με αυτισμό.