Apple AirPods: Τα κορυφαία (με διαφορά) wireless ακουστικά του 2019

Περίληψη: Η κατηγορία των true wireless ακουστικών ανήκει δικαιωματικά στην Apple και για το 2019! Οι πωλήσεις των AirPods ξεπέρασαν κατά πολύ κάθε άλλη πρόταση...

Με την εισαγωγή τους στην αγορά, το 2016, τα AirPods της Apple δημιούργησαν μια νέα κατηγορία προϊόντων, τα true wireless ακουστικά. Από τότε πολλοί ανταγωνιστές έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά τους και οι επιλογές, πλέον, είναι δεκάδες. Ακόμα και με τον αυξημένο ανταγωνισμό, όμως, η πρωτοκαθεδρία της Apple δεν απειλείται.

Apple AirPods 2019 - 01


Σύμφωνα με δεδομένα την εταιρίας Strategy Analytics, τα AirPods είναι όχι απλά τα δημοφιλέστερα ακουστικά, αλλά κατέχουν πάνω από το μισό κομμάτι της «πίτας», με τους ανταγωνιστές της να είναι πολύ πίσω από πλευράς μεριδίου αγοράς. Τα στοιχεία της Strategy Analytics αφορούν το 2019 και αποκαλύπτουν πως η εταιρία από το Cupertino κατάφερε πωλήσεις true wireless ακουστικών, που έφτασαν τις 58,7 εκατομμύρια μονάδες τον περασμένο χρόνο. Επιπλέον οι πωλήσεις αυτές της χάρισαν το 71,1% των εσόδων της κατηγορίας.

Το συνολικό ποσοστό της Apple στον κλάδο διαμορφώθηκε στο 54,4%. Δεύτερη σε μερίδιο αγοράς είναι η Xiaomi, τα true wireless ακουστικά της οποίας της έφεραν ποσοστό 8,5% με πωλήσεις που έφτασαν τα 9,1 εκατομμύρια τεμάχια. Ούτε τα εξαιρετικά Galaxy Buds της Samsung δεν ήταν ικανά να απειλήσουν την Apple. Η κορεάτικη εταιρία βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετική λίστας με μερίδιο αγοράς 6,9% και πωλήσεις ύψους 7,4 εκατομμυρίων. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η JBL και η Huawei στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Η κατηγορία των true wireless ακουστικών θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μέσα στο 2020 και έως το 2024 η Strategy Analytics εκτιμά ότι θα είναι 10 φορές μεγαλύτερη από ότι ήταν το 2019. Ο συνολικός τζίρος της κατηγορίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε χρόνια από σήμερα. Αυτό σημαίνει πως τόσο η Apple, που βρίσκεται στην κορυφή, όσο και οι ανταγωνιστές της - που την κυνηγάνε - θα έχουν ακόμα πολλές ευκαιρίες να διεκδικήσουν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς τα επόμενα χρόνια!