DJI Action 2 / Μικροσκοπική, μαγνητική και modular η νέα action camera

Περίληψη: Η DJI παρουσίασε την Action 2 και έφερε μία νέα φιλοσοφία σχεδιασμού στις action cameras. Χαρακτηριστικά του design είναι το μικρό μέγεθος και τα μαγνητικά modules.

Τη DJI την γνωρίζουμε όλοι για τα εκπληκτικά drones που φτιάχνει. Πριν από δύο χρόνια, η εταιρία έκανε την είσοδό της και στο χώρο των action cameras παρουσιάζοντας της DJI Action. Σύντομα η γκάμα της DJI στη συγκεκριμένη κατηγορία θα μεγαλώσει κι άλλο καθώς ανακοινώθηκε η DJI Action 2. Η νέα action camera έχει πολύ διαφορετική σχεδίαση από το πρώτο μοντέλο, με την έμφαση να έχει δοθεί στο μικρό μέγεθος και την εύκολη σύνδεσή της με αξεσουάρ.

Πρώτα θα γνωρίσουμε τις δυνατότητές της στο βίντεο και τη φωτογραφία όμως, μιας και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Η DJI Action 2, λοιπόν, εξοπλίζεται με αισθητήρα 12MP. Μπροστά από τον αισθητήρα βρίσκουμε έναν υπερευρυγώνιο φακό με οπτικό πεδίο 155 μοίρες. Στην άλλη πλευρά έχει τοποθετηθεί μία OLED οθόνη αφής 1,76 ιντσών με προστασία από Gorilla Glass για τον έλεγχο της μηχανής. Όσο για το κομμάτι του βίντεο, εδώ η DJI Action 2 προσφέρει λήψεις σε ποιότητα 4K 120fps ή 240fps όταν η ανάλυση είναι 1080p. Μπορεί αυτά τα χαρακτηριστικά να μην φτάνουν την ποιότητα της νέας GoPro Hero10 Black, αλλά η Action 2 θέλει να σε κερδίσει με την πρωτότυπη σχεδίαση και κατασκευή της.

Η νεότερη action camera της DJI ζυγίζει μόλις 56 γραμμάρια(!) και διαθέτει ένα μαγνητικό σύστημα προσάρτησης αξεσουάρ, μέσω του οποίου επεκτείνονται οι δυνατότητες της κάμερας. Για πρώτη φορά, δηλαδή, έχουμε modular design σε action camera και μέσω των διαθέσιμων modules μπορείς να δημιουργήσεις το action camera setup που ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες σου. Μερικά από τα μαγνητικά modules που ανακοίνωσε η DJI περιλαμβάνουν:

  • Front Touchscreen Module: Επιπλέον OLED οθόνη για vlogging, η οποία διαθέτει επίσης στερεοφωνικά μικρόφωνα και αυξάνει τη μπαταρία στα 160 λεπτά
  • Power Module: Μπαταρία που αυξάνει την αυτονομία σε 180 λεπτά και προσθέτει ακόμα μία θύρα microSD.
  • Magnetic Lanyard: Κρέμασε αυτό το αξεσουάρ στο λαιμό σου και μπορείς έπειτα να προσαρτήσεις μαγνητικά την Action 2 στη βάση, ακόμα και πάνω από ρούχα 
  • Remote Control Extension Rod: Αξεσουάρ 3-σε-1 το οποίο μπορεί να γίνει τηλεκοντρόλ, τρίποδο και selfie stick

Η λίστα με τα διαθέσιμα αξεσουάρ περιλαμβάνει πολλά ακόμα χρήσιμα modules τα οποία θα κυκλοφορήσουν μαζί με την DJI Action 2. Φυσικά, η DJI Action 2 είναι αδιάβροχη χωρίς την χρήση επιπλέον θήκης, αλλά υπάρχει και μαγνητικό module σε περίπτωση που θέλει να εξερευνήσεις μεγαλύτερα βάθη.

Αρκετά πλούσιο είναι και το software που συνοδεύει την Action 2. Η DJI έχει εξοπλίσει τη νέα της action camera με χρήσιμες λειτουργίες όπως: Hyperlapse & Timelapse, QuickClip και livestream. Από τη λίστα χαρακτηριστικών δεν θα μπορούσε να λείπει και το RockSteady 2.0, η τεχνολογία EIS (Electronic Image Stabilization) για τη λήψη πολύ σταθερών πλάνων.

Πώς σου φαίνεται η νέα DJI Action 2; Είναι αυτή η action camera που περίμενες;