DJI FPV - Mini Review στο drone που σου αλλάζει προοπτική!

Περίληψη: Η DJI ανακοίνωσε το FPV, ένα drone που σου δίνει προοπτική πρώτου προσώπου. Πώς υποδέχθηκαν το νέο drone τα πρώτα reviews; Διαβάσαμε και σου το παρουσιάζουμε παρακάτω!

Η DJI είναι αδιαμφισβήτητα ο κυρίαρχος στην αγορά των drones. Με τη νέα της ανακοίνωση θέλει να κρατήσει -και να διευρύνει- αυτή της την υπεροχή, προσφέροντας ένα drone που θα σε κάνει να νιώθεις πως πετάς. Η νέα δημιουργία της εταιρίας είναι το DJI FPV, το οποίο σου δίνει εικόνα πρώτου προσώπου την ώρα που πετάς! Τι εννοούμε με αυτό; Το DJI FPV συνοδεύεται από FPV Goggles τα οποία τα φοράς την ώρα την πτήσης και βλέπεις ζωντανά σε αυτά ό,τι βλέπει και η κάμερα του drone. Η νέα συσκευή υπόσχεται πρωτόγνωρες εμπειρίες για τους χρήστες της και ήδη τα πρώτα reviews έχουν κυκλοφορήσει. Ας δούμε πως υποδέχτηκαν το DJI FPV!

Θα ξεκινήσουμε με το βασικό πλεονέκτημα του DJI FPV σε σχέση με τα απλά drones, την πιο διασκεδαστική εμπειρία πτήσης. Ο συνδυασμός των γυαλιών πρώτου προσώπου και η ακριβέστερη απόκριση του drone σε κάθε σου εντολή κάνουν την εμπειρία πιο fun. Το DJI FPV, όπως και άλλα fpv drones, διαθέτει σταθερή κάμερα η οποία κάνει πιο άμεση την εμπειρία. Σε αντίθεση με ανταγωνιστικά προϊόντα, όμως, το DJI FPV ξεχωρίζει για την απλότητά του. Το σετάρισμα που χρειάζεται είναι μηδενικό, κάτι που μειώνει σημαντικά την πολυπλοκότητα και το κάνει αυτομάτως μία πολύ δελεαστική επιλογή για χρήστες που δεν έχουν εμπειρία από fpv drones.

Το DJI FPV εντυπωσίασε επίσης με την αυτονομία του. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι περίπου 20 λεπτά. Το νούμερο αυτό δεν ακούγεται εντυπωσιακό όταν το συγκρίνεις με απλά drones, αλλά στην κατηγορία των fpv drones είναι. Η συνήθης αυτονομία σε αυτή την κατηγορία κυμαίνεται περίπου στα 10 λεπτά, άρα το DJI FPV προσφέρει διπλάσιο χρόνο πτήσης από το συνηθισμένο.

Στο κομμάτι της κάμερας βρίσκουμε μία πληθώρα επιλογών. Ο αισθητήρας είναι ο ίδιος με αυτόν του DJI Mavic Mini 2, αλλά η μέγιστη ποιότητα που προσφέρεται είναι μεγαλύτερη και φτάνει σε 4K 60fps. Για ακόμα πιο ομαλά πλάνα ή για τη μετατροπή τους σε slow motion υπάρχει επίσης η επιλογή 1080p 120fps. Το οπτικό πεδίο λήψης είναι 150°, προσφέροντάς σου έτσι μία πανοραμική εικόνα του τοπίου.

Ο χειρισμός του drone είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο που επισημαίνεται σε διάφορα reviews. Αρχικά, το χειριστήριο είναι πολύ εύκολο στη χρήση και έχει μειωθεί σημαντικά σε όγκο. Επιπλέον, υπάρχουν τρία έτοιμα modes χειρισμού, normal, manual και sport, τα οποία εξυπηρετούν κάθε χρήστη. Το normal mode έχει αυτόματες λειτουργίες όπως εντοπισμός και αποφυγή εμποδίων, λειτουργία hover κ.α. και ταιριάζει σε αρχάριους χρήστες. Το manual mode απενεργοποιεί όλα τα βοηθήματα και αφήνει τον έλεγχο μόνο στον πιλότο. Τέλος, το sport mode είναι μία μίξη των δύο προσφέροντας χειροκίνητο έλεγχο με κάποιες υποβοηθήσεις ασφαλείας.

Φυσικά, το DJI FPV μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τυπικό drone, χωρίς να απαιτούνται τα goggles. Η μέγιστη ταχύτητά του επιτυγχάνεται στο sport mode και φτάνει περίπου τα 155 χλμ/ώρα, ενώ η μέγιστη εμβέλεια της συσκευής είναι 4 χιλιόμετρα.

Η εικόνα που φτάνει στα μάτια σου από τα goggles είναι καθαρή και ποιοτική. Αυτό οφείλεται στην ποιότητα του πάνελ που υπάρχει σε κάθε μάτι, αλλά και στην πολύ γρήγορη σύνδεση μεταξύ drone και goggles. Η DJI χρησιμοποιεί την τεχνολογία OcuSync, όπως και σε άλλα drones της, η οποία εξασφαλίζει σταθερή και γρήγορη επικοινωνία μεταξύ όλων των συσκευών του DJI FPV.

Το μόνο αρνητικό που αναφέρθηκε για τη νέα δημιουργία της DJI είναι το συνολικό μέγεθος. Το DJI FPV δεν «διπλώνει» όπως άλλα drones της εταιρίας, ενώ τα fpv goggles αυξάνουν τον όγκο του συνολικού πακέτου που πρέπει να έχεις μαζί σου για να εκμεταλλευθείς όλες του τις δυνατότητες.

Πώς σου φάνηκε το νέο drone της DJI; Είναι το νέο DJI FPV το drone για σένα;