Filmmaker Mode: Έρχεται σε τηλεοράσεις Samsung και LG!

Περίληψη: Οι ταινίες θα φτάνουν στην οθόνη της νέας Samsung ή LG τηλεόρασής σου όπως ακριβώς τις έφτιαξαν οι δημιουργοί τους - χάρη στο Filmmaker Mode!

Την πρώτη ημέρα της CES 2020 οι τηλεοράσεις ήταν στο επίκεντρο. Οι εντυπωσιακές εικόνες σε 8K ανάλυση τράβηξαν -δικαίως- τα περισσότερα βλέμματα, αλλά μια ακόμα τεχνολογία αξίζει την προσοχή μας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το UHD Alliance ανακοίνωσε πως όλες οι Samsung τηλεοράσεις του 2020, και αρκετές της LG, θα υποστηρίζουν το Filmmaker Mode.

Και κάπου εδώ έρχεται η εύλογη ερώτηση: «Τι είναι το Filmmaker Mode;» Με απλά λόγια, το Filmmaker Mode είναι μια πρωτοβουλία πολλών «μεγάλων» της βιομηχανίας του θεάματος για την βελτίωση της εικόνας του περιεχομένου στις τηλεοράσεις μας. Το εγχείρημα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 και υποστηρίζεται από πολλούς δημιουργούς, όπως ο Christopher Nolan, ο James Cameron και ο Martin Scorsese αλλά και από κατασκευαστές, όπως η LG και η Samsung.

Video Duration
4:09


Σκοπός του Filmmaker Mode είναι να μειώσει στο ελάχιστο το επίπεδο επεξεργασίας της εικόνας, που γίνεται αυτόματα από τις τηλεοράσεις. Με το Filmmaker Mode ενεργοποιημένο, λοιπόν, η τηλεόραση δεν θα προσπαθεί να κάνει πιο... ομαλή την κίνηση κατά την προβολή μιας ταινίας (το λεγόμενο motion smoothing). Με αυτόν τον τρόπο, οι ταινίες που προβάλλονται θα είναι πιο κοντά -από τεχνικής πλευράς- στη μορφή που τους έδωσαν οι δημιουργοί τους.

Το motion smoothing είναι συνήθως ενεργοποιημένο αυτόματα, οπότε το φαινόμενο παρατηρείται στις περισσότερες τηλεοράσεις. Όσες τηλεοράσεις θα εξοπλίζονται με το Filmmaker Mode, όμως, θα έχουν αυτό το mode προκαθορισμένο ως βασική επιλογή.

Στην περίπτωση των τηλεοράσεων Samsung, το Filmmaker Mode θα έρθει προεγκατεστημένο σε όλα τα νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν το 2020. Τα χνάρια της Samsung θα ακολουθήσει και η LG, της οποίας οι 4K και 8K τηλεοράσεις του 2020 θα έχουν κι αυτές το Filmmaker Mode προεγκατεστημένο.