Η GoPro Hero10 Black μόλις ανακοινώθηκε! Γνώρισέ τη!

Περίληψη: Η GoPro Hero10 Black παρουσιάστηκε επίσημα και διαθέτει αναβαθμίσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς. Μάθε τα πάντα για τη νέα action camera παρακάτω.

Όταν μιλάμε για action camera το όνομα που έρχεται στο μυαλό όλων είναι η GoPro. Γι’ αυτό και όταν η GoPro ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα προϊόντα περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να δούμε τι νέο έχει δημιουργήσει. Φέτος, η μεγάλη αυτή ανακοίνωση είναι η GoPro Hero10 Black, η νέα action camera που μόλις παρουσιάστηκε και φέρνει αναβαθμισμένη εμπειρία εικόνας, βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και software λειτουργίες που θα απογειώσουν κάθε σου πλάνο! Πάμε να τη γνωρίσουμε!

Η ιστορία της GoPro Hero10 Black ξεκινά από τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή GP2. Αυτή η αναβάθμιση είναι η σημαντικότερη καθώς μέσα από το αναβαθμισμένο SoC μπορούν να υποστηριχθούν τα προηγμένα features της νέας action camera. Χάρη στην GP2 engine, η GoPro Hero10 Black μπορεί να καταγράψει βίντεο με ανάλυση μέχρι και 5.3K! Μάλιστα, τα 5.3K βίντεο καταγράφονται στα 60fps, ενώ στην GoPro Hero9 Black η μέγιστη ποιότητα ήταν 5K 30fps. Ακόμα πιο υψηλές ταχύτητες θα επιτύχεις σε μικρότερες αναλύσεις, με την Hero10 Black να υποστηρίζει 4K 120fps, 2.7K 240fps και πολλά ακόμα modes. Όσο για τη φωτογραφία, με τη νέα action camera της GoPro μπορείς να απαθανατίσεις στιγμές με ανάλυση 23MP, ή να αποθηκεύσεις στιγμιότυπα από τα βίντεό σου σε ανάλυση 15.8MP.

Τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά συμπληρώνει ιδανικά το software της κάμερας, το οποίο θα σου επιτρέψει να εκμεταλλευθείς τις δυνατότητες της GoPro Hero10 Black στο έπακρο. Το επαναστατικό HyperSmooth αναβαθμίστηκε στην έκδοση 4.0 στη νέα μηχανή και σου εξασφαλίζει ακόμα πιο σταθερά πλάνα με αυτόματη σταθεροποίηση με βάση τον ορίζοντα, ενώ με το TimeWarp 3.0 μπορείς να δημιουργήσεις μαγευτικά time lapse βίντεο. Σημαντικά βελτιωμένα είναι και τα φωτογραφικά features της νέας action camera. Με τη GoPro Hero10 Black μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες σε burst mode με ταχύτητα 25 fps. Επιπλέον, τώρα υποστηρίζεται το RAW format για να μπορείς να κάνεις αναλυτική επεξεργασία στις φωτογραφίες και να δημιουργήσεις ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πέρα από τα specs, αυτό που κάνει τη GoPro να διαφέρει από όλες τις άλλες φωτογραφικές μηχανές ή βίντεο κάμερες είναι το design και η ανθεκτικότητά της. Με το νέο μοντέλο, η GoPro κράτησε τον ίδιο σχεδιασμό με την προηγούμενη γενιά. Αυτό έχει μία σειρά από πλεονεκτήματα, με βασικότερο τη συμβατότητα με όλα τα υπάρχοντα αξεσουάρ για την GoPro Hero9 Black, καθώς επίσης και τα Mods. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν βελτιώσεις όμως. Η δευτερεύουσα οθόνη στην μπροστινή πλευρά προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, το κάλυμμα του φακού είναι πιο ανθεκτικό σε γρατζουνιές και διαθέτει μία υδροφοβική στρώση. Φυσικά, η GoPro Hero10 Black διαθέτει την ίδια κορυφαία ανθεκτικότητα σε πτώσεις και νερό, χωρίς να χρειάζεται εξωτερικό προστατευτικό περίβλημα. Από μόνη της η μηχανή είναι αδιάβροχη σε βάθος έως 10 μέτρα και μπορεί να βγει αλώβητη μετά από πτώσεις.

Για να αποθηκεύσεις τα εντυπωσιακά σου πλάνα χρειάζεσαι κάρτα microSD. Επειδή όμως δεν θες τίποτα να συμβεί στα αρχεία σου, η GoPro έρχεται και με σύνδεση στο cloud. Ό,τι καταγράφεις ανεβαίνει αυτόματα εκεί για να μην χάσεις ποτέ ούτε στιγμή. Κι όταν έρθει η ώρα να μοιραστείς τα βίντεο σου, με την εφαρμογή Quik μπορείς να φτιάξεις ακόμα πιο θεαματικά βίντεο. Το Wi-Fi και το Bluetooth δεν λείπει, δημιουργώντας έτσι ένα πλήρες πακέτο συνδεσιμότητας.

Η ολοκαίνουργια GoPro Hero10 Black μόλις ανακοινώθηκε επίσημα. Μπορείς να την προπαραγγείλεις από σήμερα στο Public.gr.