Η Samsung ετοιμάζει νέες τηλεοράσεις για την CES 2021

Περίληψη: Καινούρια μοντέλα με τεχνολογίες Micro LED και Neo QLED έρχονται από τη Samsung για την έκθεση CES, τα οποία εντυπωσιάζουν!

Η φετινή CES (του 2021) ξεκινά την εβδομάδα που μας έρχεται και, παρ’ ότι φέτος θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακώς, όλες οι εταιρείες συνεχίζουν τις συνήθειές τους και το “business as usual”. Και μια από αυτές τις συνήθειες είναι το να παρουσιάζουν μοντέλα και προϊόντα λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη. Και βέβαια, η Samsung δε θα μπορούσε να αλλάξει τις συνήθειές της.

Η Samsung τα τελευταία (κάμποσα) χρόνια είναι η μία εκ των δύο ηγέτιδων στον τομέα των τηλεοράσεων – και των πάνελ γενικότερα – και φροντίζει να σπρώχνει την τεχνολογία στα όρια και να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Αυτή τη χρονιά, παρά την πανδημία, η Samsung έχει ετοιμάσει δύο νέες τεχνολογίες – ή εξελίξεις υφιστάμενων τεχνολογιών – τις οποίες θέλει να μας δείξει… ίσως για να μας δελεάσει να πετάξουμε, επιτέλους, αυτή την τηλεόραση-γλόμπο που έχει ξεμείνει στο καθιστικό μας και να έρθουμε κι εμείς στον 21ο αιώνα.

Neo QLED

Η εξέλιξη της απλής και βαρετής QLED είναι η Neo QLED, η οποία θα βρίσκεται μέσα στα κορυφαία μοντέλα της σειράς QN9, με αναλύσεις 8k και 4k. Σύμφωνα με την ίδια τη Samsung, η τεχνολογία “πηγαίνει την QLED σε άλλο επίπεδο, χάρη σε μια νέα πηγή φωτός, τα Quantum Mini LED, τα οποία ελέγχονται επακριβώς μέσω της τεχνολογίας Quantum Matrix Technology και του Neo Quantum Processor, ενός πανίσχυρου επεξεργαστή εικόνας, βελτιστοποιημένου για τη Neo QLED”.

Η τεχνολογία Quantum Matrix Technology κάνει τα LEDs ακόμη πιο μικρά και πιο κοντά το ένα στο άλλο, μειώνει το blooming και βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας. Το Neo QLED βελτιώνει τον έλεγχο της έντασης του φωτός, αυξάνοντας την ανάλυση στα 12-bit για 4096 βήματα, για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο του backlight. Ο επεξεργαστής Neo έρχεται με αναβαθμισμένες λειτουργίες upscaling, χρησιμοποιώντας μεθόδους AI και deep learning, για να παράγει εικόνα ποιότητας 4k ή 8k ανεξαρτήτως πηγής.

Micro LED

Η τεχνολογία micro LED, όμως, είναι αυτή που αναμένεται να οριοθετήσει το “ρετιρέ” για τη Samsung, μιας και αυτή είναι η τεχνολογία του μέλλοντος. Την τεχνολογία την είδαμε με το κολοσσιαίο μοντέλο “The Wall” των 110 ιντσών στο παρελθόν. Η Samsung, όμως, δεν έχει σταματήσει τη δουλειά πάνω στην τεχνολογία. Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα δούμε τηλεοράσεις στις 110”, 99” αλλά και σε μικρότερες διαστάσεις.

Η τεχνολογία Micro LED είναι η απάντηση στις OLED: μικροσκοπικά LEDs τα οποία σχηματίζουν την εικόνα, χωρίς υγρούς κρυστάλλους, χωρίς backlight, και βέβαια χωρίς τα προβλήματα των OLED. Οι τηλεοράσεις Micro LED βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο ποιότητας (και τιμής) και η Samsung προσπαθεί να μειώσει κι άλλο το μέγεθος των micro LEDs με απώτερο στόχο να βάλει αυτή την τεχνολογία σε όλες τις τηλεοράσεις!