LG @ CES 2022 / Ανακοινώθηκε η φετινή γκάμα τηλεοράσεων

Περίληψη: Η LG έρχεται να ανανεώσει τις τηλεοράσεις της με μερικά εντυπωσιακά μοντέλα και τεράστιες διαστάσεις για όσους θέλουν ακόμη περισσότερη οθόνη!

Η CES 2022 έφερε ανακοινώσεις από πολλές εταιρείες και βέβαια ο ένας εκ των δύο μεγαλύτερων κατασκευαστών τηλεοράσεων (και πάνελ) στον κόσμο δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν. Η LG έχει δικά της εργοστάσια κατασκευής οθονών, ενώ το δυνατό της "χαρτί" δεν είναι άλλο από την τεχνολογία OLED, την οποία έχει βάλει στην κορυφή των μοντέλων της και την οποία συνεχίζει και εξελίσσει, δίνοντάς μας κάθε χρόνο νέα και πιο εντυπωσιακά μοντέλα.

Το σωτήριον έτος 2022 δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και κάπως έτσι είδαμε τις νέες δημιουργίες της εταιρείας, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά. Μάλιστα, η εξέλιξη δεν αφορά μόνο τις OLED, ούτε περιορίζεται στις τεχνολογίες απεικόνισης, μιας και η LG παρουσίασε και την πέμπτη γενιά του επεξεργαστή A9 ο οποίος βρίσκεται σε όλα τα κορυφαία της μοντέλα και ο οποίος, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, θα δίνει καλύτερο upscaling σε ανάλυση 4K, βελτιωμένο tone mapping, αλλά και καλύτερη αίσθηση του βάθους μέσω της τεχνολογίας foreground object enhancement!

Στα μοντέλα, τώρα, το νέο πάνελ τεχνολογίας OLED της LG, το οποίο ονομάζει "Evo", θα βρίσκεται τόσο στα μοντέλα της σειράς G2 όσο και στην πιο "γήινη" σειρά C2. Η LG αναφέρει πως η G2 θα έχει υψηλότερη φωτεινότητα από τη C2, κάτι που επιτυγχάνεται από το συνδυασμό βελτιωμένων αλγόριθμων "boost" της φωτεινότητας όσο και καλύτερη απαγωγή θερμότητας από τα εξαρτήματα της τηλεόρασης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως η σειρά C2 είναι κακή· τουναντίον, είναι καλύτερη ακόμη και από τη σειρά CX η οποία κυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια!

Επιπροσθέτως, η LG πλέον χρησιμοποιεί συνθετικά υλικά για την κατασκευή των G2 και C2, κάτι που κάνει, για παράδειγμα, την C2 των 65 ιντσών να έχει σχεδόν το μισό βάρος από την περυσινή C1!

Στα νέα μοντέλα, όμως, η LG έχει προσθέσει μεγέθη και στα δύο άκρα της κλίμακας: η σειρά C αποκτά και μοντέλο 42 ιντσών, το οποίο η εταιρεία πιστεύει πως θα είναι ιδανικό για μικρά υπνοδωμάτια, γραφεία, ή για gamers με περιορισμένο χώρο. Στο άλλο άκρο, έχουμε και μια κολοσσιαία τηλεόραση 97 ιντσών (ανάλυσης 4K) στη σειρά G, η οποία υποσκελίζει τα μέχρι πρότινος κορυφαία μοντέλα 83 ιντσών (4K) αλλά και 88 ιντσών (8K)!

Συνοπτικά, η σειρά G θα έχει μοντέλα σε 97, 83, 77, 65 και 55 ίντσες, ενώ η σειρά C θα βγαίνει σε 83, 77, 65, 48 και 42 ίντσες. Στις OLED θα συνεχίσει να υπάρχει και η σειρά A, η οποία όμως θα προορίζεται κυρίως για ταινίες και κανάλια τηλεόρασης, μιας και δεν θα έχει ούτε HDMI 2.1 αλλά ούτε και χαρακτηριστικά για gaming.

Εκτός των OLED, η LG έχει και τηλεοράσεις LCD, και μάλιστα μπαίνει για τα καλά στο χώρο των mini LED, με την επονομασία "QNED", την οποία ειδήγαγε για πρώτη φορά πέρυσι. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στις τηλεοράσεις LCD – όχι μόνο της LG αλλά όλων των κατασκευαστών – να πλησιάσουν τα τέλεια μαύρα και το άπειρο contrast των OLED όσο επιτρέπει η τεχνολογία. Μπορεί να μην είναι ίδια η ποιότητα, όμως αυτός είναι και ο λόγος που οι OLED κοστίζουν περισσότερο.

Σε λίγο καιρό θα μπορείς να δεις τα νέα μοντέλα της LG και στα καταστήματα Public, για να διαπιστώσεις με τα μάτια σου το πόσο καλή είναι η ποιότητα της εικόνας των νέων μοντέλων!