Τηλεοράσεις LG: τεχνολογίες αιχμής για smart TV από το μέλλον

Περίληψη: Η LG είναι μια εταιρεία με κορυφαίες τηλεοράσεις, με τεχνολογίες που θέτουν τα standards, με ποιότητα εικόνας που αποτελεί το μέτρο σύγκρισης για όλες τις άλλες!

Οι τηλεοράσεις του 2022 δεν μοιάζουν σε τίποτε με αυτές του 2002, και πολύ περισσότερο με τις τηλεοράσεις του… 1992. Μέσα σε λίγα χρόνια, οι τηλεοράσεις έχουν αλλάξει δραματικά, μεγαλώνοντας στις δύο διαστάσεις και μικραίνοντας απίστευτα στην τρίτη διάσταση. Εκεί που κάποτε είχαμε ολόκληρα μπαούλα με μικρή ενεργή περιοχή της οθόνης και απελπιστικά μεγάλο βάθος, τώρα έχουμε εξαιρετικά λεπτές τηλεοράσεις! Πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει δραματικά, οι 50 ίντσες είναι ένα μέτριο μέγεθος, μπορείς να βρεις τηλεόραση ακόμη και 86 ιντσών – το οποίο μεταφράζεται σε σχεδόν δύο μέτρα πλάτος εικόνας – ενώ και η ανάλυση έχει εκτοξευτεί, μαζί με αρκετά άλλα χαρακτηριστικά. Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή για να διαλέξεις την τηλεόραση LG που θα κάνει τη διαφορά στο σαλόνι σου.

LG NanoCell για τέλεια χρωματική απόδοση

Οι τηλεοράσεις που βασίζονται στην τεχνολογία LCD απαιτούν μια πηγή φωτός πίσω από το πάνελ υγρών κρυστάλλων (backlight). Το φως είναι λευκό και επαφίεται στα ειδικά φίλτρα που υπάρχουν πάνω στην LCD να ξεχωρίσουν τα τρία βασικά χρώματα. Η LG έχει μελετήσει σε βάθος το θέμα των φίλτρων και, με τη χρήση νανοτεχνολογίας, έχει δημιουργήσει εξειδικευμένα φίλτρα τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να αποκόπτουν τα ανεπιθύμητα μήκη κύματος. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετική χρωματική απόδοση, με τις τηλεοράσεις LG NanoCell να έχουν εκπληκτικά χρώματα!

lg tv 01

LG QNED για κορυφαίο contrast

Η τεχνολογία QNED της LG χρησιμοποιεί πολλά μικρά LEDs (κατηγορία mini LED) αντί για μία μεγάλη πηγή φωτός για το backlight. Το κάθε LED αντιστοιχεί σε λίγα pixels της εικόνας και η φωτεινότητά του αυξομειώνεται ανάλογα με την επιθυμητή φωτεινότητα αυτών των pixels. Το αποτέλεσμα είναι δραματική βελτίωση του contrast, βαθύτερο μαύρο, ελαχιστοποίηση του bleed (διάχυση φωτός από διπλανά φωτεινά pixels σε σκοτεινά), και γενικότερη βελτίωση της εικόνας.

Ένα plot twist είναι το ότι η LG διαθέτει και μοντέλα QNED με ενσωματωμένη τεχνολογία NanoCell, συνδυάζοντας το αυξημένο contrast με τα τέλεια χρώματα!

LG Organic LED για το απόλυτο μαύρο και απίστευτα χρώματα

Η τεχνολογία OLED είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες. Ο λόγος είναι το ότι οι οθόνες OLED δεν χρησιμοποιούν LCD! Το panel διαθέτει άπειρα μικροσκοπικά οργανικά LEDs, τα οποία αντιστοιχούν στα pixels της εικόνας και το καθένα παράγει το δικό του φως! Το αποτέλεσμα είναι μηδενικό bleed, απολύτως μαύρο… μαύρο – μιας και όταν τα OLEDs δεν παράγουν φως είναι εντελώς σκοτεινά – μα και απίστευτη ποιότητα χρώματος! Έλα μια βόλτα από το κοντινότερο κατάστημα Public και δες μια τηλεόραση LG OLED. Είναι βέβαιο πως θα μείνεις άφωνος από την ποιότητα της εικόνας.

lg tv 02

Ανάλυση τηλεόρασης και HDR

Ξεκινάμε από το απλό: ανάλυση του πάνελ είναι το πόσα pixels απαρτίζουν την εικόνα. Κάποτε το Full HD (1920×1080) ήταν άπιαστο όνειρο· σήμερα είναι το κάτω όριο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν και τηλεοράσεις 4k, μέχρι και 8k, το οποίο σημαίνει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση. Το 4k αντιστοιχεί σε 3840×2160 (διπλάσια ανάλυση από το Full HD τόσο στον οριζόντιο όσο και στον κάθετο άξονα), ενώ το 8k αντιστοιχεί σε 7680×4320 pixels, διπλασιάζοντας μια ακόμη φορά την ανάλυση.

Το HDR αφορά το εύρος της φωτεινότητας που μπορεί να επιτύχει μια τηλεόραση, το οποίο αντιστοιχεί ευθέως σε πολύ μεγαλύτερη χρωματική ανάλυση. Το HDR επιτρέπει στις τηλεοράσεις να προβάλλουν εικόνες με πολύ μεγάλη χρωματική λεπτομέρεια, τόσο στις φωτεινές όσο και στις σκοτεινές περιοχές. Το πρότυπο HDR δίνει λεπτομέρεια στα χρώματα ακόμη και σε μεγάλες φωτεινότητες, ξεπερνώντας το όριο των 100 nits των παλιών τηλεοράσεων. Παράλληλα, ειδικά στην περίπτωση των OLED, εκμεταλλεύεται την ικανότητα της τεχνολογίας στα σκοτεινά pixels για να δώσει λεπτομέρεια ακόμη και σε πολύ σκούρες αποχρώσεις.

AI Upscaling για τέλεια εικόνα

Τηλεόραση 8k χωρίς σήμα 8k έχει νόημα; Αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει το upscaling! Οι τηλεοράσεις της LG διαθέτουν επεξεργαστές με τεράστια ισχύ ώστε να αναβαθμίζουν την ποιότητα της εικόνας ακόμη και σε σήμα Full-HD, έτσι ώστε να φτάνουν στα επίπεδα ανάλυσης μέχρι και 8k. Μάλιστα, οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης (AI) μπορούν να αναγνωρίζουν το είδος της εικόνας και να ανεβάσουν την ανάλυση, δίνοντας απίστευτη ποιότητα ακόμη και σε παλιά DVD ή απλά τηλεοπτικά κανάλια!

lg tv 03

LG TruMotion για τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα

Σε λίγες μέρες ξεκινά μεγαλύτερη συνάντηση εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου στον πλανήτη. Αυτή είναι η ιδανική εφαρμογή του συστήματος TruMotion, το οποίο αναλύει το κάθε καρέ και δημιουργεί ενδιάμεσα βήματα, έτσι ώστε η εικόνα που βλέπεις να είναι ομαλή. Με το τηλεοπτικό σήμα να περιορίζεται συνήθως στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο, η κίνηση στην εικόνα γίνεται εμφανώς «σκαλοπατιαστή» – όταν η δράση είναι πολύ γρήγορη, η εικόνα από καρέ σε καρέ αλλάζει δραματικά, κάτι που κάνει την κίνηση να φαίνεται σαν να προχωρά με άλματα. Το σύστημα TruMotion φροντίζει να την κάνει ομαλή, επιτρέποντάς σου να απολαύσεις αθλητικά γεγονότα ή video games!

Όλες οι τεχνολογίες στα Public

Είσαι ακόμη αναποφάσιστος; Έλα στο κοντινότερο κατάστημα Public και θα τα σου λυθούν όλες οι απορίες! Οι experts μας είναι εκεί και σε περιμένουν για να σε βοηθήσουν να διαλέξεις αυτό που θέλεις. Πήγαινε και δες όλες τις τηλεοράσεις από κοντά, κάνε τις συγκρίσεις σου, και φύγε με την τηλεόραση LG των ονείρων σου, στην καλύτερη τιμή της αγοράς και με την υποστήριξη των Public. Ή πες μας να στη φέρουμε σπίτι σου. Κανένα πρόβλημα!