Ώρα για 8K: Οι «οκτάρες» έρχονται στο Public!

Περίληψη: Αν το 4K δεν σου είναι αρκετό, τα Public καλωσορίζουν, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τις νέες τηλεοράσεις με ανάλυση 8K από Samsung, LG και Sony!

Η τεχνολογία δεν ξεκουράζεται ποτέ - ειδικά σε ό,τι αφορά τις τηλεοράσεις, οι αναβαθμίσεις τους τρέχουν με χίλια: Στην αρχή είχαμε τις απλές τηλεοράσεις «γλόμπους» με τη... θολή ανάλυση 480p (και αν). Έπειτα ήρθαν οι πρώτες LCD και οι Plasma και η ανάλυση αρχικά πήγε στο 720p και έπειτα στο Full HD (1920×1080). Πριν ελάχιστα χρόνια, καθώς τα μεγέθη των τηλεοράσεων μεγάλωναν και… θέριευαν, είδαμε πως ούτε αυτό είναι αρκετό, οπότε φτάσαμε την 4K ανάλυση (3840×2160). Αλλά με τηλεοράσεις που σύντομα θα ξεπεράσουν τις 100 ίντσες σε διαγώνιο, ούτε αυτή μοιάζει αρκετή...

Και εγένετο 8Κ!

Οι τηλεοράσεις 8Κ χαρακτηρίζονται από την εγγενή (και ιλιγγιώδη) ανάλυση των 7680×4320 pixels. Με απλά λόγια, διπλάσια ανάλυση τόσο στον οριζόντιο όσο και στον κατακόρυφο άξονα, κάτι που σημαίνει τετραπλάσιος αριθμός pixels σε σχέση με την 4k ή 16πλάσιος σε σχέση με την «απλή» Full HD!

Τα Public φρόντισαν και έφεραν στην ελληνική αγορά την πρώτη τηλεόραση 55 ιντσών με ανάλυση 8Κ, η οποία φέρει την ταυτότητα της Samsung. Η σειρά είναι η Q950R, η τεχνολογία είναι QLED και διαθέτει 5 μοντέλα, στις 55, 65, 75, 82 και 98 ίντσες. Μάλιστα, το μοντέλο των 82 ιντσών βραβεύτηκε ήδη από την EISA (Expert Imaging and Sound Association) ως το κορυφαίο μοντέλο της σειράς για 2019 και 2020!

Βέβαια, η Samsung δεν είναι η μόνη σε αυτόν τον αγώνα. Το μεγάλο αντίπαλο δέος της, η LG, λάνσαρε τη δική της πρόταση, το μοντέλο 75SM9900, τεχνολογίας NanoCell, επίσης με ανάλυση 8K. Η τηλεόραση της LG έρχεται με πάνελ IPS και ενσωματώνει τον επεξεργαστή α9 δεύτερης γενιάς, ο οποίος φροντίζει ώστε η εικόνα να είναι πάντα τέλεια, ακόμη και σε υλικό χαμηλότερης ανάλυσης. Εννοείται πως θα βρεις και αυτή την τηλεόραση στo Public και μάλιστα με εγγύηση 5 ετών!

Από τον... οκταχίλιαρο χαμό δε θα μπορούσε να λείπει και η μεγάλη Sony. Η ιστορική εταιρεία έχει να αντιπαρατάξει τις ZG9 της Master Series, οι οποίες κυκλοφορούν στις 85 και 98 ίντσες, για να φέρεις τον... κινηματογράφο στο σπίτι σου. Έρχονται με τον δικό τους επεξεργαστή X1 Extreme, ο οποίος φροντίζει για την άψογη εικόνα από εκατομμύρια απολαυστικά της pixels. Και, φυσικά, θα την βρεις και αυτήν στο πλησιέστερο κατάστημα Public!

Λοιπόν, το 8Κ είναι εδώ. Τι κάθεσαι; Πέρνα από ένα κατάστημα Public για να τις δεις από κοντά και να διαλέξεις την κατάλληλη για τις ανάγκες σου!