Τη νέα full-frame φωτογραφική μηχανή α7 IV ανακοίνωσε η Sony

Περίληψη: Η Sony αναβάθμισε τη σειρά των full-frame επιλογών της ανακοινώνοντας την α7 IV. Η τέταρτη γενιά της σειράς α7 έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές.

Η νεότερη full-frame mirrorless πρόταση της Sony παρουσιάστηκε επίσημα. Η Ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε τον διάδοχο της α7 III, ο οποίος έρχεται -προφανώς- με νέα features και δυνατότητες. Η νέα Sony α7 IV δημιουργήθηκε γύρω από τον καινούργιο Exmor CMOS αισθητήρα της εταιρίας, ο οποίος προσφέρει ανάλυση 33MP, ενώ ο «εγκέφαλος» της μηχανής είναι ο ίδιος BIONZ XR επεξεργαστής που υπήρχε και στον προκάτοχό της.

Μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις της νέας μηχανής, πέρα από την αυξημένη ανάλυση φωτογραφίας, εντοπίζεται στην ποιότητα του βίντεο. Η Sony α7 IV μπορεί να καταγράψει πλάνα 4K 60fps στο 35mm mode, ενώ σε full-frame mode η ποιότητα των βίντεο είναι 4K 30fps. Μάλιστα, η εγγραφή μπορεί να γίνει σε χρώματα 10-bit 4:2:2. Στα της φωτογραφίας, τα 10fps συνεχόμενων λήψεων με auto focus είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει το νέο μοντέλο από την προηγούμενη γενιά.

Η βραβευμένη τεχνολογία Eye Auto-focus δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά από τη νέα μηχανή και μάλιστα βελτιώθηκε κι άλλο. Τώρα το Eye Auto-focus μπορεί να εστιάσει αυτόματα σε ανθρώπους ή ζώα, τόσο στο βίντεο όσο και στη φωτογραφία. Πολύ χρήσιμη για κάθε φωτογράφο ή κινηματογραφιστή είναι και η ενσωματωμένη οπτική σταθεροποίηση που προσφέρει το σώμα της μηχανής.

Για να ελέγχεις τις λήψεις σου υπάρχει ηλεκτρονικό view finder, αλλά και περιστρεφόμενη οθόνη. Για την αποθήκευση των φωτογραφιών και των βίντεο μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε SD κάρτες είτε CF Express. Μπορείς, επίσης, να συνδέσεις εξωτερικό μικρόφωνο, μέσω της θύρας 3,5mm που υπάρχει, και εξωτερική οθόνη μέσω της θύρας HDMI πλήρους μεγέθους. Η ενσωματωμένη θύρα USB σου επιτρέπει να μετατρέψεις τη μηχανή ακόμα και σε web camera, ενώ προσφέρεται επίσης ασύρματη συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth.

Η νέα Sony α7 IV σίγουρα δεν είναι μία απλή φωτογραφική μηχανή. Για επαγγελματίες ή ημιεπαγγελματίες που ψάχνουν την επόμενη «υβριδική» μηχανή τους, όμως, η οποία να αποδίδει εξαιρετικά τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο, φαίνεται πως θα είναι μία εξαιρετική επιλογή.