Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Public Συντάγματος!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Public Συντάγματος!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Public Συντάγματος!

...

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Public Συντάγματος!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Public Συντάγματος!

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

1 Απριλίου 2023, 12:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Συντάγματος

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, τα Public σας υποδέχονται με μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί!

Σας περιμένουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος το Σάββατο 1/4 στις 12:00 - 15:00, με την παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Μάζαρη, «Τα χρώματα έχουν πόλεμο». Ακολουθεί στις 15:00 - 16:00, η παρουσίαση των βιβλίων της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, «Αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα…» και «Μια σούπερ έκπληξη», και η ημέρα μας θα κλείσει με το φανταστικό διαδραστικό εργαστήρι «Μικροί συγγραφείς» από τις 16:00 μέχρι και τις 19:00

01042023 pagkosmia imera paidikou vivliou book - v02

Λίγα λόγια για το εργαστήρι «Μικροί συγγραφείς»

Άραγε πως φτιάχνεται ένα βιβλίο;
Πόση ώρα παίρνει να γραφτεί;
Kαι οι όμορφες εικόνες μέσα σε αυτό, πώς δημιουργούνται;

Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα απαντήσουμε σε όλα τα παιδιά αφού θα τα μετατρέψουμε για μία μέρα σε... μικρούς συγγραφείς!

Με τη βοήθεια ενός παιδαγωγού, προσκαλούμε όλα τα παιδιά από 5 ετών και άνω να γίνουν για μία μέρα συγγραφείς και να γράψουν το δικό τους βιβλίο! Χαρτόνια, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι και αυτοκόλλητα είναι λίγα μόνο από τα υλικά που θα «ζωντανέψουν» τις ιστορίες των παιδιών σε κανονικά βιβλία! Με τη βοήθεια των παιδαγωγών, μοιραζόμαστε έτοιμα λευκά βιβλιαράκια από χαρτόνι καθώς και κομμένα σχέδια που το κάθε παιδί θα ζωγραφίζει και θα κολλάει στο βιβλίο του. Η ώρα περνάει δημιουργικά και ευχάριστα και το κάθε παιδί παίρνει μαζί του το ολόδικό του βιβλίο!

Λίγα λόγια για τα βιβλία που θα παρουσιαστούν

«Τα χρώματα έχουν πόλεμο»
Ένα πράσινο σύννεφο και μια κίτρινη θάλασσα, μια μπλε φράουλα κι ένας ροζ βάτραχος, πλάσματα μπερδεμένα αναζητούν το χρώμα που τους ταιριάζει. Ή μήπως δεν υπάρχει χρώμα που να ταιριάζει; Ένα ταξίδι προς το φως μέσα από τα μάτια αυτών που στέκονται σε προφανείς εξηγήσεις. Μια ιστορία σαν σιωπηλός ύμνος στην ανθρώπινη φύση, που έχει ανάγκη το χρώμα… ακόμα κι όταν δεν το έχει ανάγκη.

«Αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα…» 
Το νέο παραμύθι της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου προσεγγίζει με έναν τρόπο διαφορετικό και μέσα από απλό, οικείο και συναισθηματικό λόγο το θέμα της απώλειας, ενώ αναλύει τα στάδια του πένθους. Ένα βιβλίο που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους και θα αποτελέσει αφορμή για συζητήσεις με τα παιδιά. Η υπέροχη εικονογράφηση της Zafouko Yamamoto συμπληρώνει το κείμενο, δημιουργώντας ένα έργο που θα χαραχτεί στις καρδιές όλων…

«Μια σούπερ έκπληξη»
Μια καινούρια δασκάλα που μιλάει αγγλικά είναι σίγουρα μια σούπερ έκπληξη! Κι ο Ερρίκος λατρεύει τις εκπλήξεις. Όμως οι ερωτήσεις στο κεφάλι του φτιάχνουν πελώρια σύννεφα, βροχές και καταιγίδες! Γιατί να μάθει αγγλικά; Κι αν ξεχάσει τα ελληνικά; Πόσες γλώσσες χωράει το μυαλό μας; Ίσως, αν μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα, να γίνουν όλα πιο εύκολα… Ιστορίες με χιούμορ, φαντασία, παιχνίδια και ζαβολιές! Αυτές είναι οι διασκεδαστικές περιπέτειες των μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Αστερούπολης. Μια σειρά βιβλίων για να αγαπήσετε το νηπιαγωγείο και τους μικρούς του ήρωες, που είναι όλοι τους αστέρια!

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19.