Η Alexandra Crassaris & ο Stratis Valachis παρουσιάζουν το βιβλίο τους «Το ημερολόγιο της Θετικής Ενέργειας»

Η Alexandra Crassaris & ο Stratis Valachis παρουσιάζουν το βιβλίο τους «Το ημερολόγιο της Θετικής Ενέργειας»

Η Alexandra Crassaris & ο Stratis Valachis παρουσιάζουν το βιβλίο τους «Το ημερολόγιο της Θετικής Ενέργειας»

...

Η Alexandra Crassaris & ο Stratis Valachis παρουσιάζουν το βιβλίο τους «Το ημερολόγιο της Θετικής Ενέργειας»

Η Alexandra Crassaris & ο Stratis Valachis παρουσιάζουν το βιβλίο τους «Το ημερολόγιο της Θετικής Ενέργειας»

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

17 Μαΐου 2024, 19:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Συντάγματος

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Το Public και η HappyPowerups σε προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Alexandra Crassaris και του Stratis Valachis, «Το ημερολόγιο της Θετικής Ενέργειας», την Παρασκευή 17/5 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

HappyPowerups: το παιδικό ημερολόγιο που ενισχύει τη θετική σκέψη

Ακόμα κι αν δεν είσαι γονιός το ξέρεις. H ψυχική υγεία των παιδιών σήμερα βρίσκεται σε διαρκή πτώση με τα συναισθήματα όπως το άγχος και η απογοήτευση να καταγράφουν υψηλά ποσοστά. Έκθεση του 2021 από την UNICEF, κατέγραψε ότι σχεδόν 1 στα 5 αγόρια στην Ευρώπη ηλικίας 15 έως 19 ετών αλλά και το 16% των κοριτσιών ίδια ηλικίας αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές, με το άγχος και την κατάθλιψη να αντιπροσωπεύουν περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις.

Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της θετικής σκέψης αλλά και η σωστή διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών ξεκινά από μικρή ηλικία. Είναι τα ψυχικά υλικά που μπορούν να τα βοηθούν να διαχειρίζονται το έντονο άγχος και να τα προστατεύουν από την κατάθλιψη σε μεγαλύτερη ηλικία.

Τα θετικά συναισθήματα διευρύνουν το νου, κάνουν τα παιδιά πιο δημιουργικά, πιο έξυπνα και πιο ικανά να λύνουν τα προβλήματα που αναπόφευκτα προκύπτουν. Και ο δρόμος για τα θετικά συναισθήματα, περνά μέσα από έναν θετικό τρόπο σκέψης, μια θετική νοοτροπία απέναντι στον εαυτό τους, στους ανθρώπους και τη ζωή.

Σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις, είναι σημαντικό να παρέχουμε στα παιδιά τα γνωστικά εργαλεία που θα χρειαστούν για να προχωρήσουν στη ζωή με αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα.

17052024 crassaris valachis book

Ένα εργαλείο Ψυχολογίας που βοηθά τα παιδιά και τους γονείς να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν θετική στάση απέναντι στη ζωή είναι το «Ημερολόγιο Θετικής Ενέργειας» από την εταιρία HappyPowerups. Μετά τη Μεγάλη Βρετανία όπου σημειώνει μεγάλη επιτυχία, ήρθε και στην Ελλάδα. Σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και να δημιουργήσει για αυτά ένα θετικό ψυχικό πλαίσιο.

Δημιουργημένο από μια ομάδα Παιδοψυχολόγων και ειδικών σχεδίου, το «Ημερολόγιο της Θετικής Ενέργειας» είναι περισσότερο από ένα απλό σημειωματάριο: είναι ένας σύντροφος στο ταξίδι της αυτογνωσίας και της προσωπικής ανάπτυξης. Μέσα από στοχευμένες συμβουλές, δραστηριότητες και παιχνίδια, τα παιδιά καθοδηγούνται να:

1. Αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους: Ο στόχος είναι να ενθαρρύνονται τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα δυνατά τους σημεία, να αποδέχονται την μοναδικότητά τους και να θέτουν εφικτούς στόχους.
2. Αναπτύξουν την ανθεκτικότητά τους: Το «Ημερολόγιο της Θετικής Ενέργειας»  ενθαρρύνει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις θετικά, διδάσκοντάς τα να μαθαίνουν από τις αποτυχίες τους χωρίς να αποθαρρύνονται.
3. Ενισχύσουν ένα Θετικό Ψυχικό Πλαίσιο: Με ασκήσεις ευγνωμοσύνης, επιβεβαιώσεις και δραστηριότητες διαλογισμού, τα παιδιά μαθαίνουν να αναπτύσσουν θετική νοοτροπία, βελτιώνοντας τη γενική τους ευτυχία και ευημερία.
4. Ενισχύσουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες: Από την επικοινωνία και την ενσυναίσθηση μέχρι και την επίλυση προβλημάτων, το ημερολόγιο υποστηρίζει την ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων.
5. Αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους: Μέσα από τις δραστηριότητες και τις ερωτήσεις ανοιχτού τύπου προάγεται η δημιουργικότητα και η φαντασία των παιδιών.

Το «Ημερολόγιο της Θετικής Ενέργειας» είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς την καθοδήγηση των γονιών. Η διαδραστική και φιλική προς τα παιδιά μορφή του κάνει το ημερολόγιο μια διασκεδαστική εμπειρία, βοηθώντας τα να αναπτύξουν αυτοεκτίμηση, αισιοδοξία και άλλες «υπερδυνάμεις».

Ένα ημερολόγιο για μικρούς, αλλά και μεγάλους, που θέλουν να δώσουν περισσότερη χαρά στη ζωή τους και στον κόσμο γύρω τους.

Το HappyPowerups παρέχει εργαλεία Ψυχολογίας και στους γονείς

7 πρακτικές τεχνικές ενσυνειδητότητας για το παιδί σας: Ηλεκτρονικό βιβλίο 40 σελίδων με όλα όσα χρειάζεται ένας γονιός για να αντιμετωπίσει το άγχος του παιδιού του. Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός για το παιδικό άγχος, την πρόληψη και την παρέμβαση. Μέσα από επτά πρακτικές τεχνικές ενσυνειδητότητας, ο γονικός μαθαίνει να αναγνωρίζει το παιδικό άγχος, να βοηθά το παιδί του να το κατανοήσει, να το προλαμβάνει και να παρεμβαίνει για τη διαχείρισή του.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.