Τα Public και οι εκδόσεις Ιβίσκος σε προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Έφης Αργυροπούλου, «Μαμά, θέλω κάτι να σου πω», την Παρασκευή 24/1 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.
Με τη συγγραφέα συζητούν:
Άγγελος Λεβέντης - Κλινικός Κοινωνικός Λειτουργός Ψυχοθεραπευτής - Ψυχοδραματιστής, M.Ed, LGBTQI+ NARM™ Trauma Certified Practitioner
Φώτης Παπαναστασίου - Ειδικός Παιδαγωγός – Συγγραφέας – MSc Σχολική Ψυχολογία - Πιστοποιημένος Θεραπευτής από το Harvard University
Ελένη Βασιλειάδη - Σύμβουλος & Ενδυναμώτρια Γονέων – Συγγραφέας – Δημιουργός της κοινότητας “Positive Parents”
Μαίρη Καλβή - NlP Coach - Σύμβουλος Σχέσεων και Προσωπικής Ανάπτυξης
Συντονίζει η Χρυσαυγή Ατσιδάκου - Δημοσιογράφος, Δικηγόρος
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η μικρή Έφη, αφηγείται μέσα από αυτό το παραμύθι για ενήλικες, όλα αυτά που ήθελε να πει στους γονείς της όταν ήταν μικρή και δεν μπόρεσε.
Σκοπός και αποστολή αυτού του πρωτότυπου παραμυθιού για ενήλικες, είναι να αφυπνίσει, ΟΧΙ να δημιουργήσει τύψεις στους γονείς και φροντιστές παιδιών, ώστε όποιοι ασκούν λεκτική ή σωματική ΒΙΑ στα παιδιά, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, να το κατανοήσουν άμεσα και να σταματήσουν.
Στο βιβλίο θα διαβάσεις ακόμα:
Τα λόγια καρδιάς που αφιέρωσε στη συγγραφέα, ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ (Συγγραφέας - Ομιλητής)
Τη γεμάτη ευαισθησία προσέγγιση του κλινικού ψυχολόγου ΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ για το απαράδεκτο της σωματικής και λεκτικής βίας.
Το συγκλονιστικό τρόπο με τον οποίο αποτυπώνει ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΖΑΡΗΣ την επαφή του στο σχολείο με κακοποιημένα παιδιά, μην παραλείποντας και το ρόλο που ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει ο εκπαιδευτικός για το θέμα αυτό.
Τις σοβαρές συνέπειες κάθε μορφής βίας σε όλα τα παιδιά, αναφερόμενος και στα παιδιά με ΔΕΠΥ και ΑΥΤΙΣΜΟ, όπως καταδεικνύονται από τον ειδικό παιδαγωγό ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.
Επίσης, το βιβλίο πλαισιώνεται από χρήσιμες συμβουλές ψυχοθεραπευτή, ψυχολόγων, ψυχιάτρου, parent coach, εκπαιδευτή γονέων, οι οποίοι εξηγούν τις αρνητικές επιπτώσεις της λεκτικής και σωματικής βίας στην παιδική ηλικία και μετέπειτα στην ενήλικη ζωή, με προτάσεις ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.