Η Ευγενία Παπαϊωάννου έρχεται @ Public Βόλου

Η Ευγενία Παπαϊωάννου έρχεται @ Public Βόλου

Η Ευγενία Παπαϊωάννου έρχεται @ Public Βόλου

...

Η Ευγενία Παπαϊωάννου έρχεται @ Public Βόλου

Η Ευγενία Παπαϊωάννου έρχεται @ Public Βόλου

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

19 Οκτωβρίου 2019, 12:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Βόλου

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Τo Public και οι εκδόσεις Ωρίων σας προσκαλούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 12.00, στο Public Βόλου, σε μια διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού της Ευγενίας Παπαϊωάννου «Η απεργία των λαχανικών», που περιλαμβάνεται στο συλλογικό έργο «Πέντε ιστορίες και πέντε ζωγραφιές φτιάχνουν ένα βιβλίο».

5 istories

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μοναδική συνεργασία πέντε νέων συγγραφέων και πέντε σχολικών ομάδων. Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "The book project", που σχεδιάζεται και υλοποιείται από την ομάδα 4e-proejct, προέκυψε ένας πανελλήνιος διαγωνισμός. Τα πέντε παραμύθια που ξεχώρισαν εικονογραφήθηκαν από μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος του προγράμματος είναι να έρθουν τα παιδιά σε μια βιωματική επαφή με τη δημιουργία ενός βιβλίου.

Τα παραμύθια αφορούν διαφορετικές θεματικές, όπως το σχολείο, το διαδίκτυο, την οικογένεια, τη διατροφή και τη φύση και μεταφέρουν σημαντικά μηνύματα μέσα από ζωηρές και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Κάθε παραμύθι του βιβλίου συνοδεύεται από δραστηριότητες δημιουργικής γραφής και μπορεί να λειτουργήσει και ως εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς.

Γράφουν αλφαβητικά:  η Κατερίνα Γιαννούλη, η Κατερίνα Δίελα, η Ιωάννα Κακούρη, η Μαρία-Ελένη Κυνηγαλάκη και η Ευγενία Παπαΐωάννου.

Εικονογραφούν: Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, τα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου και το 4ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού

Δραστηριότητες δημιουργικής γραφής: Άννα Αθανασιάδου

Εξώφυλλο και γραφιστική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα