Η Χριστίνα Ρασιδάκη & η Μαργαρίτα Γερούκη παρουσιάζουν τα βιβλία «Μέθοδος 3Step» & «ΒΑΓΙΑ»

Η Χριστίνα Ρασιδάκη & η Μαργαρίτα Γερούκη παρουσιάζουν τα βιβλία «Μέθοδος 3Step» & «ΒΑΓΙΑ»

Η Χριστίνα Ρασιδάκη & η Μαργαρίτα Γερούκη παρουσιάζουν τα βιβλία «Μέθοδος 3Step» & «ΒΑΓΙΑ»

...

Η Χριστίνα Ρασιδάκη & η Μαργαρίτα Γερούκη παρουσιάζουν τα βιβλία «Μέθοδος 3Step» & «ΒΑΓΙΑ»

Η Χριστίνα Ρασιδάκη & η Μαργαρίτα Γερούκη παρουσιάζουν τα βιβλία «Μέθοδος 3Step» & «ΒΑΓΙΑ»

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

4 Δεκεμβρίου 2021, 11:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

Το Σάββατο 4/12 στις 11:00, η Χριστίνα Ρασιδάκη και η Μαργαρίτα Γερούκη, παρουσιάζουν διαδικτυακά και από κοινού τα νέα τους βιβλία και συζητούν με στόχο να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς μπορούμε να χτίσουμε σταθερές σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με όλα τα παιδιά, και αυτά που έχουμε στο σπίτι και αυτά στις τάξεις μας. Το γιατί αυτό είναι ανάγκη το έχουμε ήδη καταλάβει καλά...

Η σωστή επικοινωνία ως δεξιότητα αποτελεί κλειδί στην αντιμετώπιση και διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού και της μη αποδεκτής συμπεριφοράς, αλλά και γενικότερα στην καλλιέργεια υγειών σχέσεων στο σπίτι και στο σχολείο. Το βιβλίο της Χριστίνας Ρασιδάκη «Μέθοδος 3Step: Αποτελεσματική επικοινωνία στο σπίτι και το σχολείο» διατυπώνει με τρόπο κατανοητό και επιστημονικά τεκμηριωμένο μια μέθοδο πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε αυτές τις σημαντικές δεξιότητες σωστής επικοινωνίας, ενώ το «ΒΑΓΙΑ» της Μαργαρίτας Γερούκη προσφέρει ευκαιρίες και ένα παιδαγωγικό πλαίσιο ώστε οι δεξιότητες αυτές να βρουν θέση και έκφραση στο σχολικό περιβάλλον με τρόπο συστηματικό και οργανωμένο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

04122021 rasidaki gerouki - book

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Μέθοδος 3Step: Αποτελεσματική επικοινωνία στο σπίτι και το Σχολείο, της Χριστίνας Ρασιδάκη

Επιτέλους, ένα πρακτικό βιβλίο για εκπαιδευτικούς και γονείς, εστιασμένο στη σωστή αντιμετώπιση των δύσκολων στιγμών με παιδιά, εφήβους καθώς και την εποικοδομητική επικοινωνία σχολείου-οικογένειας. Συγκρούσεις, αντιρρήσεις, ενστάσεις, παραιτήσεις, παράπονα, χαμηλή απόδοση, ανάρμοστη και εκφοβιστική συμπεριφορά αντιμετωπίζονται σωστά μέσα από μια ξεκάθαρη προσέγγιση σε 3 στάδια. Η μέθοδος επικοινωνίας 3Step παρουσιάζεται στο βιβλίο με πλήθος διαλόγων και παραδειγμάτων που βοηθούν γονείς και εκπαιδευτικούς να μειώσουν εντάσεις, να ενδυναμώσουν, να επιφέρουν συνεννόηση και συνεργασία,  να καλλιεργήσουν τον αυτοέλεγχο, την ενσυναίσθηση και το κουράγιο βελτιώνοντας τη σχέση του παιδιού με τον εαυτό του και τους άλλους. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι δύο κεντρικοί πυλώνες στη ζωή των παιδιών.

ΒΑΓΙΑ: Ένα πρόγραμμα πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού / bullying για το δημοτικό σχολείο, της Μαργαρίτας Γερούκη

Ο σχολικός εκφοβισμός / bullying δηλητηριάζει το σχολικό κλίμα εμποδίζοντας τη μαθησιακή διαδικασία, όχι μόνο για τα παιδιά που βάλλονται ή βάλλουν, αλλά και για αυτά που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει χωρίς να εμπλέκονται ενεργά, ή καθόλου. Το πρόγραμμα ΒΑΓΙΑ αποτελεί μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση που έχει ως στόχο μέσα από ευχάριστες, βιωματικές και παιγνιώδεις ασκήσεις να καλλιεργήσει τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό, να δημιουργήσει ένα κοινό αίσθημα ευθύνης και να ενδυναμώσει τα παιδιά ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν κάποιον που υφίσταται εκφοβισμό, αντί να ενθαρρύνουν το παιδί ή τα παιδιά που εκφοβίζουν.

Όπως συμβαίνει, η εμπειρία του σχολικού εκφοβισμού αργά ή γρήγορα θα μεταφερθεί και στο σπίτι αναστατώνοντας ολόκληρη την οικογένεια, που νιώθει αδύναμη να βοηθήσει αποτελεσματικά το παιδί της. Η οικογένεια με τη σειρά της θα αποδώσει ευθύνες στο σχολείο και ένας φαύλος κύκλος θα αρχίσει. Το ΒΑΓΙΑ διατυπώνει, ταυτόχρονα, μια ολιστική πρόταση για τη διαχείριση περιστατικών εκφοβισμού στο σχολείο, περιγράφοντας βήμα προς βήμα τη στρατηγική αντιμετώπισής τους.