Η Σώτη Τριανταφύλλου μιλά για το βιβλίο της «Σικελικό ειδύλλιο»

Η Σώτη Τριανταφύλλου μιλά για το βιβλίο της «Σικελικό ειδύλλιο»

Η Σώτη Τριανταφύλλου μιλά για το βιβλίο της «Σικελικό ειδύλλιο»

...

Η Σώτη Τριανταφύλλου μιλά για το βιβλίο της «Σικελικό ειδύλλιο»

Η Σώτη Τριανταφύλλου μιλά για το βιβλίο της «Σικελικό ειδύλλιο»

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

3 Μαρτίου 2022, 19:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Συντάγματος

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου «Σικελικό ειδύλλιο» της Σώτης Τριανταφύλλου. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Περικλής Δημητρολόπουλος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Το Βήμα.

03032022 sotiropoulou - book

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το Σικελικό ειδύλλιο δεν είναι ειδύλλιο. Είναι το χρονικό της συνάντησης δύο ανθρώπων σε µια µικρή πόλη της Σικελίας, στα µέσα της δεκαετίας του 1950. Με την πρώτη µατιά, ο αστυνόµος Λούκα Ντε Ματέις και η νεαρή Κοντσέττα Βιτάλε δεν έχουν τίποτα κοινό εκτός από τη σικελική τους καταγωγή, αλλά, καθώς αφηγούνται τα γεγονότα της ζωής τους, φανερώνουν όλο και περισσότερες ομοιότητες: είναι και οι δυο τους, ο καθένας µε τον τρόπο του, ξένοι στον γενέθλιο τόπο· μοιάζουν µε τα αντίθετα είδωλα του ίδιου καθρέφτη. Για τον Ντε Ματέις, ο τίτλος αυτού του βιβλίου ίσως να ήταν Σικελικό γοτθικό – ιστορία τρόμου δυτικά των Συρακουσών· στην Κοντσεττίνα ίσως να ταίριαζε περισσότερο ο τίτλος Κουκλοθέατρο σε τοπίο του Νότου· της άρεσαν οι μαριονέτες· άλλοτε έμοιαζε μικρότερη από την ηλικία της, άλλοτε πολύ μεγαλύτερη. Το Σικελικό ειδύλλιο τοποθετείται στο επαρχιακό περιβάλλον του νησιού εκείνη την όχι και τόσο µακρινή εποχή: µαφιόζικες δολοφονίες, εγκλήματα τιμής, βιασμοί και επανορθωτικοί γάμοι. Ο Ντε Ματέις και η Κοντσέττα Βιτάλε δεν βρίσκουν τη θέση τους σ’ αυτόν τον κόσμο. Αν και η προτροπή για τον εαυτό τους είναι Ζήσε!, όλα πάνε στραβά, σχεδόν όλα: ο Ντε Ματέις βρίσκει τον σικελικό τρόπο θανάτου και η Κοντσέττα αρνείται να συµµορφωθεί µε τον σικελικό τρόπο ζωής.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται μόνο σε ενήλικους και σε ανήλικους από 12 ετών και άνω με την επίδειξη:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή
  • πιστοποιητικού νόσησης (το οποίο έχει εκδοθεί 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και διαρκεί για έξι μήνες από την ημερομηνία διενέργειας αυτού)
  • αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των πιστοποιητικών

Η είσοδος στους ανηλίκους μεταξύ 12 έως 17 ετών επιτρέπεται και κατόπιν προσκόμισης αρνητικού repid-test, ενώ στους ανήλικους μεταξύ 5 έως 12 ετών επιτρέπεται μόνο κατόπιν προσκόμισης από τον γονέα αρνητικής δήλωσης αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) του ανήλικου τέκνου.