«ΚΟΑΛΕΜΟΣ: ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ» του Στέλιου Ανατολίτη @ Public Τσιμισκή

«ΚΟΑΛΕΜΟΣ: ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ» του Στέλιου Ανατολίτη @ Public Τσιμισκή

«ΚΟΑΛΕΜΟΣ: ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ» του Στέλιου Ανατολίτη @ Public Τσιμισκή

...

«ΚΟΑΛΕΜΟΣ: ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ» του Στέλιου Ανατολίτη @ Public Τσιμισκή

«ΚΟΑΛΕΜΟΣ: ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ» του Στέλιου Ανατολίτη @ Public Τσιμισκή

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

24 Ιανουαρίου 2020, 19:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Τσιμισκή

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Ο Στέλιος Ανατολίτης παρουσιάζει επιτέλους το βιβλίο του "Κοάλεμος: Κινούμενη Άμμος" από τις εκδόσεις Χρονικό, στο Public της Τσιμισκή, την Παρασκευή 24/1 και ώρα 19.00. Αποφάσισε ότι δεν μπορεί να αγνοεί άλλο ούτε την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε αλλά ούτε και την πόλη που αποτελεί τον τέταρτο βασικό χαρακτήρα του βιβλίου του.

Συζητήσεις για μυστικές υπηρεσίες, κυκλώματα ναρκωτικών, υπόγειες στοές κάτω από τα πανεπιστήμια, μυστήρια υπερφυσικά πλάσματα που δικαιώνουν τις πιο τρελές γραφές που λέγανε ότι ζουν ανάμεσά μας, γιατί και πως. Μια παρουσίαση που απαντάει σε τέσσερα γιατί και δώδεκα πως κι ούτε ένα παραπάνω.

Μαζί του θα βρίσκονται οι Tales of the Wyrd ή όπως τις βάφτισαν, Βάγια Ψευτάκη και Δήμητρα Νικολαΐδου, οι οποίες ξέρουν απ'έξω κι ανακατωτά τον Κοάλεμο καθώς ο Στέλιος τις βασάνιζε για ένα χρόνο μέχρι να συμφωνήσουν ότι αυτό που έγραψε, έβγαζε κάποιο νόημα. Τώρα θα πάρουν την εκδίκησή τους και θα τον βασανίσουν βάζοντας μπούκοβο αποξηραμένο από Νάνους στον καφέ του.

Δίπλα στον Στέλιο θα βρίσκεται ο υπέροχος Αντώνης Χριστοδούλου, φαρμακοποιός, φανατικός αναγνώστης, και stand up κωμικός που ήταν από τους πρώτους που διάβασε το πόνημα και μπορεί να κάνει βούκινο και ρεζίλι τον συγγραφέα γιατί ήταν ο αποκλειστικός πάροχος φαρμάκων του Ανατολίτη για δύο χρόνια.

Μιλάμε για ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό event στο οποίο θα διαλυθούν όλες οι προκαταλήψεις για το πως πρέπει να γίνεται μια βιβλιοπαρουσίαση: ο συγγραφέας θα είναι ντυμένος ποπ-κορν, οι ομιλητές θα μιλήσουν για άλλα βιβλία, άσχετα, που τους άρεσαν πραγματικά και ο κόσμος θα κληθεί να χορέψει swing με τον αγαπημένο του, φανταστικό χαρακτήρα.

Φήμες λένε ότι η στολή ποπ-κορν του Ανατολίτη δεν έχει χέρια οπότε δεν θα μπορέσει να υπογράψει κανένα βιβλίο. Οπλιστείτε με υπομονή κι ελάτε να παντρέψουμε τον Κοάλεμο. Ή κάτι τέτοιο. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς. Θα μιλήσουμε για το βιβλίο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όχι, το βιβλίο του Ανατολίτη. Το βιβλίο γενικά σαν ύπαρξη. Μιλάμε φασάρα.

kinoumeni-ammos-event-01

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μικρή λεπτομέρεια: Η δουλειά μου είναι να κυνηγάω πλάσματα που έχεις δει σε θρίλερ και σε έχουν πείσει ότι δεν υπάρχουν, πως είναι αποκυήματα της φαντασίας. Αλλά δεν είναι. Τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι είναι πέρα για πέρα αληθινά. Θεσσαλονίκη, Ιούλιος, αφόρητη ζέστη, νεράιδες, σάτυροι, δουλέμποροι και άλλα θηρία. Ένα κυνήγι βρικολάκων που για τον Ηρακλή Ανδρέου θα ήταν ρουτίνα, αποδεικνύεται η αρχή μιας επικίνδυνης, υπερφυσικής συνωμοσίας. Αν θέλει να σταματήσει τον επερχόμενο πόλεμο, πρέπει να αναμετρηθεί με το παρελθόν, να βρει τους παλιούς του συντρόφους και να λύσει έναν γρίφο που έχει τις ρίζες του στην απαρχή του χρόνου. Και όλα αυτά πριν λιώσουν τα παγάκια του καφέ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

O Στέλιος Ανατολίτης είναι stand-up κωμικός με πληθώρα παραστάσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα, εργάζεται ως voice-over artist για ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαφημιστικές εταιρείες και ανεξάρτητες παραγωγές. Επίσης ασχολείται ενεργά με το YouTube. Από το 2017 έχει έδρα την Αθήνα. Σπούδασε χημεία και θέατρο και γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής στον Κήπο στη Θεσσαλονίκη υπό την εποπτεία της Βάγιας Ψευτάκη και της Δήμητρας Νικολαΐδου. Κέρδισε το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό συγγραφής «Λέξεις σε πραγματικό χρόνο» του Κήπου με το διήγημα Αλτσχάιμερ. Έχει γράψει το θεατρικό έργο Ο Γάιδαρος που μισούσε τα Χριστούγεννα, ένα μικτό κουκλοθέατρο για παιδιά προσχολικής ηλικίας το οποίο παρουσιάστηκε στο Θέατρο Φλέμιγκ στη Θεσσαλονίκη (2012 - 2013). Είναι ιδρυτικό μέλος του Μαιευτήριο Comedy Club, του μοναδικού comedy club της Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε το 2014. Ξεκίνησε την πρώτη σχολή Θεατρικών Κωμικών Αυτοσχεδιασμών (Improv Comedy) στη Θεσσαλονίκη, διδάσκοντας τον αυτοσχεδιασμό στην κωμωδία (2014). Δημιούργησε τους Felizol Improv Theatre Group με τους οποίους ανέβασαν την αυτοσχεδιαστική παράσταση Σκηνοθέτησέ μας! τις σεζόν 2015-2017 στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στην παράσταση StandUp for U του 2016, η οποία προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι ALPHA και παρουσίασε τον πρώτο του κωμικό μονόλογο με τίτλο Μάχες με Νεράιδες στο Athens Comedy Festival το 2018.