Ο Βαγγέλης Βουραζάνης & o Γιώργος Δάμτσιος παρουσιάζουν τα νεα τους βιβλία

Ο Βαγγέλης Βουραζάνης & o Γιώργος Δάμτσιος παρουσιάζουν τα νεα τους βιβλία

Ο Βαγγέλης Βουραζάνης & o Γιώργος Δάμτσιος παρουσιάζουν τα νεα τους βιβλία

...

Ο Βαγγέλης Βουραζάνης & o Γιώργος Δάμτσιος παρουσιάζουν τα νεα τους βιβλία

Ο Βαγγέλης Βουραζάνης & o Γιώργος Δάμτσιος παρουσιάζουν τα νεα τους βιβλία

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

2 Δεκεμβρίου 2022, 19:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Σερρών

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Τα Public και οι εκδόσεις Υδροπλάνο σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των νέων βιβλίων του Βαγγέλη Βουραζάνη & Γιώργου Δάμτσιου, «Το άγγιγμα του θεού & Πρέπει να σώσουμε τον Χάρη», την Παρασκευή 2/12 στις 19:00 στο Public Σερρών.

Για το βιβλίο του Βαγγέλη Βουραζανη θα μιλήσει η φιλόλογος Μαριάννα Τσιολπίδου ενώ για το βιβλίο του Γιώργου Δάμτσιου θα μιλήσει η φιλόλογος Ισιδώρα Μάλαμα.

Βουζουράνης & Δάμτσιος

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Το άγγιγμα του θεού

Ο Ανδρέας Σαλαμάντης, κάθε Σάββατο κατεβαίνει στην ψαραγορά της Καλλονής και σχεδόν χαρίζει την ψαριά του σε ιχθυοπώλες και ταβερνιάρηδες. Μαζί του πάντα έχει τα σκυλιά του, τον Μπλακ και την Μπέρνι. Χειμώνα και καλοκαίρι, το τριαντάφυλλο στο ύψος της καρδιάς του θυμίζει σε όλους ποιος είναι ο ίδιος. Καθένας έχει να πει και από μια ιστορία για εκείνον. Για τον καιρό που έφυγε από το νησί. Για την ημέρα που τον είδαν επάνω στο αναπηρικό καροτσάκι. Για όσα του συνέβησαν από τη στιγμή που έχασε τον πατέρα του…

Είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι γνώριζαν την πραγματικότητα για εκείνον και την πλούσια κληρονόμο, Αμαρυλλίδα Αλιβάνη. Είναι άλλοι που ανασύρουν από τις αναμνήσεις τους τα χρόνια που, έφηβος ακόμα, άγγιζε τη στρογγυλή θεά και αποκαλούσαν εκείνη την επαφή  Άγγιγμα του Θεού. Όλοι έχουν να πουν κι από κάτι. Κανένας όμως δεν γνωρίζει την αληθινή ιστορία του θρυλικού Δούκα του Λάνκσαϊρ. Eνός ρομαντικού ανθρώπου που έζησε στον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας και των social media και υπενθύμισε τι πραγματικά σημαίνει ποδόσφαιρο. Διέλυσε τον ρατσισμό με μια μεγάλη αγκαλιά, μια βραδιά σε ένα γήπεδο, δεν λύγισε όταν η ζωή τον έσπασε και έμεινε πιστός σε εκείνη τη μία, που της χάρισε την καρδιά του. Η δική του ιστορία γράφτηκε στις καρδιές εκείνων που τον γνώρισαν και σε αυτές τις σελίδες

Πρέπει να σώσουμε το Χάρη

Μια περιπέτεια με φόντο την ελληνική ύπαιθρο. Μια ιστορία για την παιδική φιλία. Ένα διήμερο που θα καθορίσει τις ζωές έξι παιδιών.

Η ρουτίνα μιας ήσυχης κωμόπολης σπάει όταν εμφανίζονται τέσσερις άντρες με ένα παράξενο μαύρο αυτοκίνητο και αρχίζουν να εκμαιεύουν πληροφορίες γύρω από ένα δεκατριάχρονο παιδί, τον Χάρη, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Ένας φίλος του αντιλαμβάνεται την περίεργη συμπεριφορά τους και σπεύδει να ενημερώσει εκείνον και την υπόλοιπη παρέα τους.

Οι τέσσερις άντρες θέλουν να απαγάγουν τον Χάρη επειδή γνωρίζουν ότι κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Είναι βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουν επειδή έχουν τον τρόπο να περνούν απαρατήρητοι από κάθε ενήλικα. Μόνο που οι φίλοι του Χάρη είναι παιδιά του δημοτικού! Και αποφασίζουν να κάνουν το αδιανόητο και να βρουν αυτοί τον τρόπο για να τον σώσουν.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19.