Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης μιλά για τα βιβλία του «Άγχος» & «Κατάθλιψη»

Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης μιλά για τα βιβλία του «Άγχος» & «Κατάθλιψη»

Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης μιλά για τα βιβλία του «Άγχος» & «Κατάθλιψη»

...

Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης μιλά για τα βιβλία του «Άγχος» & «Κατάθλιψη»

Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης μιλά για τα βιβλία του «Άγχος» & «Κατάθλιψη»

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

6 Απριλίου 2022, 20:30

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Café Συντάγματος

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 20:30, σε μια συζήτηση με αφορμή τα βιβλία που κυκλοφορούν από την σειρά Μικρές Εισαγωγές, «Άγχος» και «Κατάθλιψη», του Ψυχίατρου - Ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Παπαδημητριάδη, στο Public Café Συντάγματος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ελεονώρα Μελέτη, Δημοσιογράφος

Βασιλική Τσίνα, Δικηγόρος - Διαμεσολαβήτρια 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος υγείας του ΑΝΤ1, Φωτεινή Γεωργίου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Άγχος»

Ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης περιγράφει με απλά λόγια και αληθινά παραδείγματα διαλόγων θεραπευτή-θεραπευόμενου τις διάφορες διαταραχές του άγχους, εισάγοντάς μας στην ψυχοθεραπευτική αντιμετώπισή τους.

Το βιβλίο Άγχος της σειράς Μικρές Εισαγωγές βοηθά τους αναγνώστες να κατανοήσουν τις διάφορες εκδηλώσεις του άγχους αλλά και να διαχωρίσουν το άγχος που παράγεται φυσιολογικά –στην αντίληψη μιας απειλής– από αυτό που παράγεται επίμονα, δυσανάλογα προς τις πραγματικές περιστάσεις, και γίνεται ανυπέρβλητο εμπόδιο στην καθημερινότητά μας.

Σε μια εποχή πανδημικής απειλής, τεχνολογικών και επιστημονικών αλμάτων, αυτή η εισαγωγή στο άγχος είναι εξαιρετικά επίκαιρη: μας βοηθάει να κατανοήσουμε τι είναι και πώς δημιουργείται, αλλά και να γνωρίσουμε περισσότερα για το πώς αντιμετωπίζονται ψυχοθεραπευτικά οι κρίσεις πανικού, η αγοραφοβία, το κοινωνικό και το γενικευμένο άγχος, η υποχονδρίαση και ο φόβος του θανάτου, οι ιδεοληψίες, οι ψυχαναγκασμοί και το μετατραυματικό άγχος.

06042022 papadimitriadis - book

«Κατάθλιψη»

Η Κατάθλιψη δεν είναι δείγμα «αδυναμίας»· είναι μια διαταραχή που μπορεί να καταλύσει την ισορροπία οποιουδήποτε ανθρώπου σε κάποια στιγμή της ζωής του – και σε μερικούς από εμάς, πάνω από μία φορά. Με αυτό το κενό κατανόησης στον νου, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης γράφει έναν απλό, πλήρως εμπεριστατωμένο οδηγό για την κατάθλιψη –από τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή στην εποχική συναισθηματική διαταραχή και από τη διπολικότητα στο πένθος και την επιλόχεια κατάθλιψη–, τις πηγές της, τις εκφάνσεις της και, κυρίως, τους τρόπους αντιμετώπισής της (ψυχοθεραπευτικά, φαρμακευτικά, μέσω άσκησης, καλλιτεχνικής δημιουργίας ή ακόμα και αλλαγής διατροφής).

Σκοπός του βιβλίου είναι να βοηθήσει ώστε το κοινωνικό και διαπροσωπικό στίγμα που συνδέεται με την ψυχική αυτή διαταραχή να εκλείψει τελείως και οι άνθρωποι να γεμίσουν το κενό με τρυφερότητα, κατανόηση και αλληλεγγύη. Γιατί ακόμα και όσοι δεν πρόκειται ποτέ να ζήσουν οι ίδιοι καμία έκφανση αυτής της διαταραχής, σίγουρα θα έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που τους έχει αγγίξει η κατάθλιψη. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά κυρίως πώς να είναι τρυφεροί απέναντι σε όσους τα αντιμετωπίζουν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διεθνή Πολιτική Υγείας στο London School of Economics (LSE). Εξειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και στην Ψυχοθεραπεία στο Λονδίνο (Royal Free Hospital & UCL School of Medicine, Halliwick Personality Disorder Service) και  στην Αθήνα (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, Περιφ. Γενικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»).

Συμμετείχε στο πρόγραμμα Γνωσιακής Θεραπείας για τις Διαταραχές Άγχους του Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy που ίδρυσε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ ο θεμελιωτής της γνωσιακής θεραπείας Dr. Aaron T. Beck. Εργάστηκε στα Royal Free Hospital & UCL School of Medicine, St Ann’s Hospital και Queen Mary’s Hospital του Λονδίνου, καθώς και στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Έχει λάβει ειδικούς τιμητικούς επαίνους για δραστηριότητές του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Επιστημονική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και με το Βραβείο «Κοινωνία των Πολιτών» των Δημοσιογράφων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ). Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Ιατρικής (EMSA) με έδρα τις Βρυξέλλες και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ).

Σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης ψυχίατρoς-ψυχοθεραπευτής και συμμετέχει σε δράσεις ακτιβισμού για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Λαμβάνει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και παραχωρεί ομιλίες για την ενημέρωση σε ζητήματα ψυχικής υγείας, με έμφαση στην καταπολέμηση του στίγματος. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του British Medical Association της Μεγάλης Βρετανίας. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία του Άγχος και Κατάθλιψη στη σειρά Μικρές Εισαγωγές.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δείτε τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό σας στο Public Café Συντάγματος.