Ο Γιώργος Δημόπουλος & η Έλσα Δημοπούλου παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία

Ο Γιώργος Δημόπουλος & η Έλσα Δημοπούλου παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία

Ο Γιώργος Δημόπουλος & η Έλσα Δημοπούλου παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία

...

Ο Γιώργος Δημόπουλος & η Έλσα Δημοπούλου παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία

Ο Γιώργος Δημόπουλος & η Έλσα Δημοπούλου παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

28 Νοεμβρίου 2022, 20:30

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Café Συντάγματος

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Τα Public και οι εκδόσεις Μίνωας σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των νέων βιβλίων του Γιώργου Δημόπουλου και της Έλσα Δημοπούλου, «Οι σχέσεις που ονειρευόμαστε» & «Αυτοεκτίμηση», τη Δευτέρα 28/11 στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος.

Με τους συγγραφείς συζητούν:

Ζωή Ράπτη - Υφυπουργός Υγείας

Γιάννης Χοϊμές - Ψυχολόγος

Εμμανουέλα Γ. Φουσιάνη - Ψυχολόγος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάζει η ηθοποιός Θάλεια Ματίκα. Ο συγγραφέας και ιατρός Γιάννης Λαφαζάνος θα παρέμβει στη συζήτηση.

28112022 dimopolos book

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Οι σχέσεις που ονειρευόμαστε

Κάθε σχέση είναι χρήσιμη και πολύτιμη για την εξέλιξή μας. Το μυστικό για να συντηρηθεί είναι η φροντίδα, η ανανέωση και, προ πάντων, η αγάπη. Υπάρχουν όμως σήμερα πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις; Ποια είναι τα μυστικά για τη δημιουργία τους;

Το βιβλίο αφορά όλους όσοους θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, συντροφικές, οικογενειακές, φιλικές, εργασιακές, αλλά κι εκείνους που αναζητούν ουσιαστικότερες σχέσεις στην καθημερινότητά τους. Απευθύνεται όμως και σε όλους όσοι έχουν πονέσει στις σχέσεις τους, έχουν πληγωθεί από σχέσεις και επιθυμούν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτές.

Μεταξύ άλλων, η ψυχολόγος Έλσα Δημοπούλου και ο ψυχίατρος Γιώργος Δημόπουλος δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούν όλους:

✓ Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας;
✓ Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση με τον/τη σύντροφό μας;
✓ Ποια είναι τα εμπόδια για τις υγιείς σχέσεις και πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε;
✓ Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία υγιών σχέσεων;
✓ Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τα παιδιά μας;

Υπάρχουν άραγε σήμερα σχέσεις που ονειρευόμαστε; Η απάντηση είναι αναμφισβήτητα θετική. Όσο φροντίζουμε τις σχέσεις μας, τόσο απολαμβάνουμε τα δώρα τους!

Αυτοεκτίμηση: Το μυστικό της επιτυχίας: Θάρρος, αυτοσεβασμός, αυτοπεποίθηση

Τι σηµαίνει να έχεις επιλέξει την αρετή της αυτοεκτίµησης;

Είσαι ένας προνοµιούχος µετασχηµατιζόµενος σε ήρεµη δύναµη «φιλόσοφος» και σύγχρονος πολεµιστής που εµπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Είσαι η αυξανόµενη δύναµη που σε κάνει σπουδαίο και σηµαντικό. Είσαι η εσωτερική ισορροπία, ηρεµία, αρµονία και τάξη, που δεν ανέχεται αθλιότητες, βαρβαρότητες, εγωισµούς, συγκρίσεις, ανταγωνισµούς, θυµό, εκδίκηση.

Είσαι συντονισµένος µε την προσπάθεια, τη συνεργασία, τη λογική σκέψη, τα θετικά συναισθήµατα. Έχεις τη δύναµη να λαξεύεις ακόµη και «βράχια» όταν αυτά µπαίνουν εµπόδιο στην προσωπική σου ζωή.

Αποτελείς πολύτιµη µονάδα µιας κοινωνίας ανθρώπων που αρνείται την υποτίµηση, τις συµπλεγµατικές καταστάσεις, τον υποβιβασµό κάθε ανθρώπινης αξίας προς ίδιον συµφέρον, όταν διαθέτεις αυτοεκτίµηση. Η αυτοεκτίµηση µοιάζει µε αστέρι που εκπέµπει φως, αγάπη, εµπιστοσύνη, συνέπεια, ζεστασιά, κατανόηση, συνεργασία, αξιοπρέπεια, εντιµότητα, χαρά, πρόοδο, δηµιουργία, αλήθεια.

Όποιος δεν την επιλέγει δηλώνει άγνοια. Όποιος την κατέχει είναι ο τυχερός της ζωής.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19.