Ο Σπύρος Πετρουλάκης έρχεται στο Public Τσιμισκή, Κοζάνης & Βόλου!

Ο Σπύρος Πετρουλάκης έρχεται στο Public Τσιμισκή, Κοζάνης & Βόλου!

Ο Σπύρος Πετρουλάκης έρχεται στο Public Τσιμισκή, Κοζάνης & Βόλου!

...

Ο Σπύρος Πετρουλάκης έρχεται στο Public Τσιμισκή, Κοζάνης & Βόλου!

Ο Σπύρος Πετρουλάκης έρχεται στο Public Τσιμισκή, Κοζάνης & Βόλου!

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

6 Μαΐου 2022, 19:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Βόλου

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη, «Κατά Ιωάννη», την Παρασκευή 15/4 στις 19:00 στο Public Τσιμισκή και την Παρασκευή 6/5 στις 19:00 στο Public Βολου. Επίσης, ο συγγραφέας θα βρίσκεται το Σάββατο 30/4 στις 12:00 στο Public Κοζάνης για να υπογράψει το βιβλίο του.

Στην εκδήλωση στο Public Τσιμισκή, ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου και με την αναγνώστρια Τζένη Πετροπούλου.

Το ένατο μυθιστόρημα του επιτυχημένου Σπύρου Πετρουλάκη θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό και στην καρδιά των αναγνωστών. Η ιστορία διαδραματίζεται στα Χανιά, την ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα, ο οποίος μας μεταφέρει εντέχνως από το 1900 στο σήμερα, ενώ ξετυλίγει τον μίτο μιας απρόσμενης αποκάλυψης. Μια αγιογραφία είναι η αφετηρία για να βγουν στο φως, έναν αιώνα μετά, καλά κρυμμένα μυστικά.

04042022 petroulakis - book

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Χανιά, σήμερα:

Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής, ο συντηρητής έργων τέ­χνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνά­μα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;

Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

Χανιά, 1900-1922:

Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυ­τρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρω­τα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;

Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώνα μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται μόνο σε ενήλικους και σε ανήλικους από 12 ετών και άνω με την επίδειξη:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή
  • πιστοποιητικού νόσησης (το οποίο έχει εκδοθεί 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και διαρκεί για έξι μήνες από την ημερομηνία διενέργειας αυτού)
  • αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των πιστοποιητικών

Η είσοδος στους ανηλίκους μεταξύ 12 έως 17 ετών επιτρέπεται και κατόπιν προσκόμισης αρνητικού repid-test, ενώ στους ανήλικους μεταξύ 5 έως 12 ετών επιτρέπεται μόνο κατόπιν προσκόμισης από τον γονέα αρνητικής δήλωσης αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) του ανήλικου τέκνου.