Ο συγγραφέας Alex Michaelides έρχεται @ Public Συντάγματος

Ο συγγραφέας Alex Michaelides έρχεται @ Public Συντάγματος

Ο συγγραφέας Alex Michaelides έρχεται @ Public Συντάγματος

...

Ο συγγραφέας Alex Michaelides έρχεται @ Public Συντάγματος

Ο συγγραφέας Alex Michaelides έρχεται @ Public Συντάγματος

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

22 Ιανουαρίου 2020, 20:30

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Συντάγματος

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Ο Βρετανοκύπριος συγγραφέας που έφτασε στην κορυφή των best sellers των «New York Times» με το πρώτο του βιβλίο «Η σιωπηλή ασθενής», έρχεται την Τετάρτη 22/1 και ώρα 20.30 στο Public Συντάγματος και την Πέμπτη 23/1 στο Public Τσιμισκή και ώρα 19.00, όπου θα απαντήσει στις ερωτήσεις των αναγνωστών του και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. Στην εκδήλωση στο Public Συντάγματος θα συνομιλήσει μαζί του ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Διακοσάββας.  

O Alex Michaelides γεννήθηκε στην Κύπρο από Ελληνοκύπριο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και πήρε το μεταπτυχιακό του στη Σεναριογραφία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες.

Η "Σιωπηλή ασθενής" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και κατάφερε να είναι 11 εβδομάδες στην λίστα Best Sellers των New York Times και στο Top 10 στις προτάσεις βιβλίων του BBC.

Alex Michaelides - 01

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Η ζωή της Αλίσια Μπέρενσον είναι φαινομενικά τέλεια. Διάσημη ζωγράφος η ίδια, περιζήτητος φωτογράφος μόδας ο άντρας της, ζουν σ’ ένα μεγάλο σπίτι με θέα στο πάρκο, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Λονδίνου. Όταν ένα βράδυ ο σύζυγός της γυρίζει αργά από μια φωτογράφιση, η Αλίσια τον πυροβολεί πέντε φορές στο κεφάλι και βυθίζεται στη σιωπή.

Η άρνησή της να μιλήσει και να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση θα μετατρέψει μια οικογενειακή τραγωδία σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, σ’ ένα μυστήριο το οποίο μονοπωλεί τη φαντασία του κοινού και κάνει την Αλίσια διαβόητη. Η τιμή των έργων της απογειώνεται κι εκείνη, η «σιωπηλή ασθενής», μεταφέρεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο Γκρόουβ, μια ψυχιατρική μονάδα υψηλής ασφαλείας στο βόρειο Λονδίνο.

Ο Θίο Φέιμπερ είναι ένας ιατροδικαστικός ψυχοθεραπευτής που περίμενε πολύ καιρό την ευκαιρία να δουλέψει με την Αλίσια. Είναι πεπεισμένος ότι εκείνος θα πετύχει εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. H αποφασιστικότητά του να την κάνει να μιλήσει και να ξετυλίξει το μυστήριο της δολοφονίας του άντρα της τον παρασύρει σ’ ένα δύσβατο μονοπάτι που οδηγεί στα βαθύτερα αίτια της σιωπής της…

Κι αν του μιλήσει, θα θέλει να ακούσει την αλήθεια;

Τον αγαπώ τόσο ολοκληρωτικά και απόλυτα, που μερικές φορές αυτή η αγάπη απειλεί να με καταβάλει.

Σκέφτομαι συχνά…

Όχι. Δεν θα γράψω γι’ αυτό.

Από το ημερολόγιο της Αλίσια