Ο Τζίμμυ Κορίνης έρχεται @ Public café Συντάγματος

Ο Τζίμμυ Κορίνης έρχεται @ Public café Συντάγματος

Ο Τζίμμυ Κορίνης έρχεται @ Public café Συντάγματος

...

Ο Τζίμμυ Κορίνης έρχεται @ Public café Συντάγματος

Ο Τζίμμυ Κορίνης έρχεται @ Public café Συντάγματος

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

16 Ιανουαρίου 2020, 21:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Café Συντάγματος

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Με αφορμή το βιβλίο «Pulp Fiction» που κυκλοφορεί από την Public βιβλιοθήκη, το Public υποδέχεται τον πατριάρχη του ελληνικού αστυνομικού αφηγήματος, Τζίμμυ Κορίνη, την Πέμπτη 16/1 και ώρα 21.00 στο Public café Συντάγματος.

Μαζί του θα συνομιλήσουν, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάνος Σόμπολος, ο καθηγητής πανεπιστημίου στον κλάδο της εγκληματολογίας και πολιτικός Γιάννης Πανούσης και ο συγγραφέας Δημήτρης Μαμαλούκας ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τζώρτζια Κοντράρου. Παρεμβάσεις θα κάνουν, ο εικαστικός Πέτρος Ζουμπουλάκης, ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος και η σεναριογράφος Ρένα Ρίγγα. Με τις μουσικές θα μας ταξιδέψει ο Βασίλης Κωνσταντινίδης (THE IDOLS). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Εμπορικός Διευθυντής Προϊόντων Ψυχαγωγίας, Σπήλιος Λαμπρόπουλος.

jimmy korinis - event - 01b

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Τζίμμυ Κορίνης είδε την πρώτη του αστυνομική ιστορία δημοσιευμένη (και πληρωμένη) σε ηλικία 14 ετών κι έγινε συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων πλήρους απασχολήσεως στα 18 γράφοντας για το θρυλικό περιοδικό ΜΑΣΚΑ (όπου αργότερα έγινε Διευθυντής Συντάξεως για 11 χρόνια) και το ΜΥΣΤΗΡΙΟ καθώς και άλλα μεγάλα ελληνικά περιοδικά (ΕΜΠΡΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΠΡΩΤΟ, ΜΠΟΥΚΕΤΟ,ΦΑΝΤΑΖΙΟ κ.α).

Στον χώρο του κινηματογράφου μπήκε με την ταινία «Νυχτοπερπατήματα» και μια σειρά διαφημιστικών ταινιών που έγραψε και σκηνοθέτησε και μεταπήδησε στην τηλεόραση γράφοντας και σκηνοθετώντας δύο κωμωδίες καταστάσεων, δυο θρίλερ 13 και 9 επεισοδίων καθώς και πέντε 55-λεπτα θρίλερ για λογαριασμό της Κρατικής Τηλεοράσεως. Επίσης, έγραψε 24 επεισόδια για μια άλλη αστυνομική σειρά της Κρατικής Τηλεοράσεως και ένα θρίλερ 9 ημίωρων επεισοδίων που σκηνοθέτησε ο Νίκος Ζαπατίνας.

Διετέλεσε Διευθυντής Συντάξεως των εκδόσεων AUTO EXPRESS και AUTO SALON και για σύντομο χρονικό διάστημα ένας από τους τρεις αρχισυντάκτες της εφημερίδας «Απογευματινή». Ήταν Associate Producer στην αμερικάνικη ταινία BLIND DATE με πρωταγωνιστές τους Keir Dulea και την Kirsty Alley κι έγραψε το αρχικό σενάριο που ξεκίνησε τη δίδυμη παραγωγή για τον Χριστόφορο Κολόμβο. Τρία από τα μυθιστορήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλές συνέχειες στο εβδομαδιαίο περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ και τέσσερις από τις προηγούμενες νουβέλες του κυκλοφόρησαν σε βιβλία. Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL.

Έζησε 27 χρόνια στο Λονδίνο, όπου έγραψε δύο βιβλία για τον εκδοτικό οίκο New English Library και ήταν τακτικό μέλος της Writers Guild of Gt Britain και της Directors Guild of Gt Britain. Πρόσφατα, το σενάριό του Columbus – The Story Never Told πουλήθηκε (option) στην Αυστραλο-Γαλλική κινηματογραφική εταιρεία Vivre Films. Επίσης, το σενάριό του Quest For Troy επιλέχτηκε στα 32 finalists διεθνούς διαγωνισμού σεναρίου. Ο ΤΖΚ είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Pulp Fiction»:

Στο βιβλίο αυτό, ο Τζίμμυ Κορίνης, με εμπειρία άνω των 60 ετών σε όλα τα παρακλάδια που μνημονεύονται στις δώδεκα πρώτες λέξεις που διαβάσατε, ως ο πλέον αρμόδιος για να ξεναγήσει κάθε ενδιαφερόμενο στον ακραία συναρπαστικό κόσμο των αστυνομικών αναγνωσμάτων, εστιάζει στη χρυσή εποχή του είδους.

Ποια θεωρείται η πρώτη αστυνομική ιστορία; Τι σημαίνει hardboiled; Ποια η σχέση αυτών των κειμένων με τη γαλλική λέξη «noir»; Γιατί το Χόλιγουντ αγκάλιασε με τόσο πάθος τις περιπέτειες σκληρών αντρών, μοιραίων γυναικών, ηθικών ντετέκτιβ, διεφθαρμένων αστυνομικών και αδίστακτων εγκληματιών; Πόσο σημαντικά ήταν στη διάρκεια του Μεσοπολέμου τα περίφημα «pulp» περιοδικά; Ποιοι ήταν οι συγγραφείς που αναβάθμισαν το είδος σε μια από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές τάσεις του 20ού αιώνα; Ποια είναι τα βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσει κανείς; Ποια η σχέση των western με όλα αυτά; Τι συνδέει τον Edgar Allan Poe του 1841 με τον James Ellroy ενάμιση αιώνα αργότερα;

Όλα αυτά καλύπτονται και αναλύονται, με ευθύτητα και αμεσότητα, από τον πατριάρχη του είδους στη χώρα μας, Τζίμμυ Κορίνη, ο οποίος μελέτησε εξαντλητικά ως μεταφραστής, συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης αλλά και αδιάλειπτα αναγνώστης το είδος από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα και διατηρεί αναλλοίωτο το πάθος του για έναν συναρπαστικό κόσμο που δεν θα σταματήσει ποτέ να γοητεύει τους ανήσυχους αναγνώστες.