#PublicEventsGoSocial: Μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Κάμαλα Χάρις «Οι αλήθειες μας»

#PublicEventsGoSocial: Μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Κάμαλα Χάρις «Οι αλήθειες μας»

#PublicEventsGoSocial: Μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Κάμαλα Χάρις «Οι αλήθειες μας»

...

#PublicEventsGoSocial: Μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Κάμαλα Χάρις «Οι αλήθειες μας»

#PublicEventsGoSocial: Μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Κάμαλα Χάρις «Οι αλήθειες μας»

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

19 Απριλίου 2021, 19:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

Το Public και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν, τη Δευτέρα 19/4 στις 19:00, σε μια διαδυκτιακή συζήτηση με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου της Κάμαλα Χάρις, «Οι αλήθειες μας». Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης. Μαζί του θα συνομιλήσουν η Βουλευτής και δικηγόρος, Νάντια Γιαννακοπούλου και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Ένα βιβλίο για τις θεμελιώδεις αλήθειες που ενώνουν τον αμερικανικό λαό και για τον δύσκολο αγώνα της αναγνώρισης και διαχείρισής τους, από την πένα μιας από τις πιο αξιοθαύμαστες εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Αμερικής.

Η δέσμευση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, να λέει την αλήθεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανατροφή της. Κόρη μεταναστών, μεγάλωσε στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια, σε μια κοινότητα που ενδιαφερόταν βαθιά για την κοινωνική δικαιοσύνη. Μεγαλώνοντας, η Χάρις δεν έκρυψε ποτέ το πάθος της για τη δικαιοσύνη και, όταν έγινε βοηθός περιφερειακού εισαγγελέα με την αποφοίτησή της από τη Νομική Σχολή, εδραιώθηκε αμέσως ως μία από τις πρωτοπόρους στον αγώνα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος επιβολής του νόμου στην Αμερική. Εξελέγη πολύ γρήγορα περιφερειακή εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο και εξελίχθηκε στην κορυφαία αξιωματούχο επιβολής του νόμου στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

19042021 kamala harris - 01

 «Οι Αλήθειες μας» είναι ένα βιβλίο που λαμβάνει υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μας και χρησιμοποιεί την αποθησαυρισμένη σοφία και γνώση που η Κάμαλα Χάρις έχει συλλέξει τόσο στο πλαίσιο της καριέρας της όσο και από τα άτομα που την έχουν εμπνεύσει περισσότερο, ενώ αποτελεί και εξαιρετικό παράδειγμα επίλυσης προβλημάτων, διαχείρισης κρίσεων και ηγεσίας σε ιδιαίτερα απαιτητικές εποχές.

Μέσα από τη δική της πορεία στη ζωή και τα μεγάλα επιτεύγματα της εποχής μας, η Κάμαλα Χάρις επικοινωνεί ένα όραμα κοινού αγώνα, κοινού σκοπού και κοινών αξιών.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές: 

Η Νάντια Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αποφοίτησε από το Δημόσιο Λύκειο Καρέα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακά διπλώματα στην Ευρωπαϊκή Πολιτική (LSE) και στο Εμπορικό & Τραπεζικό Δίκαιο (University of Bristol). Από το 2003 εργάζεται ως δικηγόρος. Συνεργάστηκε με δικηγορικές εταιρείες και ειδικεύτηκε στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο και στις διεθνείς συμβάσεις.

Το 2007 ήταν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ (πρώτη επιλαχούσα). Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 εξελέγη Βουλευτής Μεσσηνίας και επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου 2012. Από τον Αύγουστο 2013 έως τον Δεκέμβριο 2014 διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Από τον Δεκέμβριο 2015 έως την προεκλογική περίοδο του 2019 ήταν αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 εκλέχθηκε Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθήνας με το Κίνημα Αλλαγής.

Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό και σκηνοθετη Μάξιμο Μουμούρη και έχουν τρεις κόρες.

Η Δρ. Δόμνα Μιχαηλίδου είναι ακαδημαϊκός οικονομολόγος που ασχολείται με την οικονομική ανάπτυξη και τη χρηματοοικονομική κρίση. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι και στην Αθήνα για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ ως οικονομολόγος, ειδικός στον ανταγωνισμό. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς όπως, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο FAO και το Βρετανικό Συμβούλιο. Ακόμη έχει συντονίσει εθνικά σχέδια κινητροδότησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, ως επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο Σπουδών Μέσης Ανατολής του Κέιμπριτζ, του εμπορικού επιμελητηρίου του Σουδάν και του Υπουργείου Υγείας του Ιράν.

Υπήρξε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα τέλη του 2016 έως τις εκλογές του 2019, για μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 ανέλαβε χρέη Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.