#PublicEventsGoSocial: Ο Κώστας Κρομμύδας μιλά για το νέο του βιβλίο «Ακάκιε»

#PublicEventsGoSocial: Ο Κώστας Κρομμύδας μιλά για το νέο του βιβλίο «Ακάκιε»

#PublicEventsGoSocial: Ο Κώστας Κρομμύδας μιλά για το νέο του βιβλίο «Ακάκιε»

...

#PublicEventsGoSocial: Ο Κώστας Κρομμύδας μιλά για το νέο του βιβλίο «Ακάκιε»

#PublicEventsGoSocial: Ο Κώστας Κρομμύδας μιλά για το νέο του βιβλίο «Ακάκιε»

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

17 Μαΐου 2021, 19:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

Μια ιστορία που θα συγκινήσει. Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, μια ζωή γεμάτη που δείχνει πως το νόημα της ζωής είναι να είμαστε πάνω από όλα... άνθρωποι.

Τη Δευτέρα 17/05 στις 19:00, ο Κώστας Κρομμύδας θα μας γνωρίσει τον ήρωα του νέου του βιβλίου, «Ακάκιε», σε μια διαδικτυακή εκδήλωση μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο Youtube. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ξεκινήστε το ταξίδι της ζωής σας, αγνοί, απαλλαγμένοι από φόβους, με καθαρά τα μέτωπά σας κι όνειρα γεμάτα χρώμα. Προχωρήστε και φτάστε όπου μπορείτε, μα μην ξεχάσετε το πιο σημαντικό… να είστε πάνω από όλα άνθρωποι…

Χορέψτε την ζωή κρατώντας πάντα χέρια αγαπημένα. Κρατήστε τα μόνα όπλα που χρειάζονται για να την αντιμετωπίσετε, το ήθος και την αξιοπρέπειά σας.

17052021 krommydas - 01

Με μια χρυσή λίρα στην τσέπη και μια σοφή συμβουλή ξεκίνησε ο νεαρός Λευτέρης από το χωριό του στην Ήπειρο για την Αθήνα. Ονειρεύτηκε να χτίσει και να δημιουργήσει, να χορτάσει την πείνα του σώματος και της ψυχής των ανθρώπων. Στην περιπέτεια της ζωής του μια γυναίκα μπαίνει στην καρδιά του, μέχρι που ο πόλεμος, αδυσώπητος κι απάνθρωπος, τους δοκιμάζει. Όμως τα γραμμένα της ζωής δύσκολα τα ξεγελάς.

Όταν η Ελλάδα ξυπνά από τον λήθαργο του πολέμου, αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του. Αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, χωρίς να αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του. Η εργατικότητά του γίνεται πάθος και το πάθος του όραμα. Χρόνια μετά, όταν ο Ακάκιος βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, κοιτάζει με δέος το παρελθόν και όσα κατάφερε να δημιουργήσει. Χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε, χωρίς να ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε. Γιατί ξέρει ότι οι ρίζες είναι που κάνουν τα πιο δυνατά δέντρα.

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, θα κρατήσετε στη μνήμη σας χρυσούς σιτοβολώνες του Θεσσαλικού κάμπου, μυρωδιές από παλιά εδωδιμοπωλεία και ήχους από ηπειρώτικα μοιρολόγια. Μια ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα που έρχεται να συγκινήσει και να θυμίσει στον καθένα από εμάς πως η ουσία στη ζωή είναι να παραμένεις Άνθρωπος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Συμμετείχε στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της σειράς The Durrells.

Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, Μπαμπά, Mεγάλωσέ με, του οποίου η αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη έκδοση κυκλοφόρησε ξανά το 2021 από τις εκδόσεις Διόπτρα, και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του, Η Ζωή που  Έλειπε (αγγλική έκδοση Cave of Silence). Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το Μη με Λησμόνει τον Μάιο του 2015 (αγγλική έκδοση Lake of Memories). Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το βιβλίο του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» (αγγλική έκδοση Dominion of the Moon). Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το μυθιστόρημα με τίτλο Φως μέσα στη Θύελλα (αγγλική έκδοση Athora), ενώ το 2018 κυκλοφόρησε το Μυρωδιά από Σανίδι, το 2019 το Μια Νύχτα Ακόμη και το 2020 η Εβόρα.

Όλα τα μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Παραδίδει μαθήματα συγγραφής (Master Class) και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά. Μπορείτε να επισκευτείτε την σελίδα του www.kostaskrommydas.gr αλλά και να επικοινωνήσετε μαζί του στο email onioncostas@gmail.com.