Εκδόσεις Κέλευθος: Αφιέρωμα στον εκδοτικό οίκο του μήνα!

Περίληψη: Το βιβλίο είναι μία από τις μεγάλες αγάπες στη ζωή ενός ανθρώπου για τον απλούστατο...

Το βιβλίο είναι μία από τις μεγάλες αγάπες στη ζωή ενός ανθρώπου για τον απλούστατο λόγο ότι -όπως έχει πει και ο Stephen King- αποτελεί ένα φορητό είδος μαγείας! Πώς θα έφταναν όμως τα βιβλία στα χέρια μας, εάν δεν υπήρχαν οι εκδοτικοί οίκοι να κάνουν κάθε αξιόλογο έργο διαθέσιμο στο ευρύ κοινό;
Η απάντηση είναι πως δύσκολα κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό και γι' αυτό είμαστε ευγνώμονες στον Γουτεμβέργιο που εισήγαγε την τυπογραφία στην Ευρώπη και έκανε την αρχή. Παρ' όλα αυτά εάν έχετε την εντύπωση πως η μόνη υποχρέωση ενός εκδοτικού οίκου είναι να τυπώνει ένα συγγραφικό έργο, τότε μάλλον κάτι πολύ σημαντικό σας διαφεύγει... Και αυτό ειναι πως για να έχουμε στα χέρια μας ένα προσεγμένο, ολοκληρωμένο και υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα, πρέπει να προηγηθεί μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει πολλά πράγματα, αλλά κυρίως ένα βασικό συστατικό: την αγάπη για το βιβλίο! 
Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Κέλευθου, ενός εκδοτικού οίκου που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο της ψυχολογίας και της φιλοσοφίας αλλά και της επιλεγμένης λογοτεχνίας. Και μπορεί μέχρι στιγμής οι εκδόσεις να αποτελούν κυρίως μεταφράσεις έργων αξιόλογων ξένων συγγραφέων, είναι όμως φανερό πως η επιλογή των συγγραφέων και των έργων τους γίνονται με τα πιο ποιοτικά κριτήρια. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ο γάλλος νευροψυχίατρος Βοris Cyrulnik, η γαλλίδα ανθρωπολόγος Françoise Héritier, η αμερικανίδα ψυχολόγος Esther Perel, o ελβετός φιλόσοφος Alexandre Jollien, η ιταλίδα δημοσιογράφος Αlessandra Arachi, o γάλλος παιδίατρος και ψυχαναλυτής Aldo Naouri, o αμερικανός ψυχολόγος James Hillman και η γαλλίδα λογοτέχνης Irène Némirovsky και αρκετοί άλλοι αξιόλογοι επιστήμονες και συγγραφείς.
9789609812085-200-05402679789609812030-200-0380653
9789609812016-200-0350695
9789609812078-200-0510129
Και είναι φανερό σε κάθε αναγνώστη των βιβλίων του, πως η εκδοτική δραστηριότητα του Κέλευθου συνεχίζεται, με στόχο, πρωτίστως, τη σωστή επιλογή έργων, την προσεγμένη μετάφραση και επιμέλειά τους, το ποιοτικό στήσιμο του βιβλίου, την υψηλή ποιότητα χαρτιού καθώς και την πρωτοτυπία του εξωφύλλου.
Θέλοντας, λοιπόν, να φωτίσουμε καλύτερα το όραμα που εμπνέει την σταθερά ποιοτική και επιτυχημένη πορεία του εκδοτικού οίκου, αποφασίσαμε να συνομιλήσουμε με τους ίδιους τους εμπνευστές του και να μας το εξηγήσουν με τα δικά τους λόγια.
 
"Κέλευθος σημαίνει δρόμος.Ο δικός μας δρόμος ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια όταν αποφασίσαμε να στήσουμε έναν οικογενειακό εκδοτικό οίκο. Το μέλλον ήταν άδηλο αλλά ο ενθουσιασμός μας μεγάλος.  Σήμερα εισπράττουμε μια ενθαρρυντική αποδοχή τόσο από τους αναγνώστες όσο και από τους ειδικούς στον χώρο του βιβλίου.Η επιλογή των βιβλίων μας απορρέει από τα υποκειμενικά μας κριτήρια τα οποία όμως αφουγκράζονται την ανάγκη κάθε αναγνώστη για ένα ανάγνωσμα ουσιαστικό και καλογραμμένο.Βασιζόμαστε σε ποιοτικούς συνεργάτες, μεταφραστές και επιμελητές, με τους οποίους μοιραζόμαστε τη φροντίδα και την επιθυμία για σωστό αποτέλεσμα χωρίς έκπτωση σε κόπο, χρόνο και κόστος.Παράληλλα με το περιεχόμενο φροντίζουμε την αισθητική των βιβλίων μας η οποία αντανακλάται στην εκτύπωση, την βιβλιοδεσία, την ποιότητα του χαρτιού και το εξώφυλλο.Στόχος μας ένα ρηξικέλευθο βιβλίο στα χέρια σας."Οι εκδόσεις Κέλευθος είναι οι εκδόσεις του μήνα Οκτωβρίου στα Public. Ανακαλύψτε όλα τα βιβλία των εκδόσεων Κέλευθος εδώ! [caption id="attachment_23749" align="aligncenter" width="620"]petalouda-varos "Το βάρος της πεταλούδας" του Erri De Luca[/caption]Και επειδή το Public Blog θέλει να σας προσφέρει πάντα τα καλύτερα, εξασφάλισε για τους αναγνώστες του δέκα αντίτυπα από το βιβλίο "Το βάρος της πεταλούδας" του Erri De Luca από τις εκδόσεις Κέλευθος. Αν θέλετε, λοιπόν, να το κερδίσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω και ίσως είστε εσείς ένας από τους δέκα τυχερούς νικητές! Καλή επιτυχία! Διαβάστε την περίληψη: Ο βασιλιάς των αγριόγιδων έχει κουραστεί. Ανάγκασε για χρόνια το κοπάδι του σε υποταγή, κι αυτόν το Νοέμβρη αναγνωρίζει την παρακμή του – φτάνει η ώρα του διαδόχου. Και ο άντρας έχει γεράσει. Πέρασε άγρια, μοναχικά χρόνια λαθροκυνηγός στα βουνά· εκείνη τη μέρα του Νοέμβρη ξέρει ότι κοντοζυγώνει στο τέρμα. Δύο μοναχικά μέλη από διαφορετικά είδη, στη δύση τους. Γεύτηκαν, πειραματίστηκαν και τώρα χάνονται. Πίσω τους το ανοιχτό αχνάρι ξανακλείνει. ∗ Η φόρμα συμμετοχής θα κλείσει τη Δευτέρα 19/10, στις 11.00. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα στις 12.00.Η ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΔΩ