Ελένη Αντωνιάδου: Η ερευνήτρια της NASA είναι η πρώτη ελληνίδα Barbie

Περίληψη: Η διακεκριμένη ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου είναι η Barbie Role Model για το 2019 και αυτό σίγουρα μας...

Η διακεκριμένη ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου είναι η Barbie Role Model για το 2019 και αυτό σίγουρα μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για τη σπουδαία επιστήμονα!

Η Mattel, λοιπόν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και την 60η επέτειο της αγαπημένης μας κούκλας, επέλεξε να τιμήσει την Ελληνίδα της NASA, κάνοντάς την… Barbie. Η Ελένη Αντωνιάδου έχει χαράξει διεθνώς μια σπουδαία πορεία στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων και έχει αναπτύξει μια άκρως πρωτοποριακή μέθοδο που μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές ανά το κόσμο.

Συγκεκριμένα, δημιούργησε τεχνητή τραχεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να σώσει τη ζωή ενός βρετανού καρκινοπαθή και αποτέλεσε το πρώτο πλήρως λειτουργικό τεχνητό όργανο που μεταμοσχεύθηκε με επιτυχία σε ασθενή. Με αυτό της το επίτευγμα, η Ελένη Αντωνιάδου είχε την τιμή να διακριθεί με τον σημαντικό τίτλο της Γυναίκας της Χρονιάς για το 2013 στην εκδήλωση FDM Everywoman In Technology Awards, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Τα επιτεύγματα της Ελένης είναι πολλά και αξιοθαύμαστα, ενώ προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά της κάθε χρόνο, σε μέρη όπου υπάρχουν θύματα εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων.

Για όλους αυτούς -και όχι μόνο- τους λόγους, η Mattel την ξεχώρισε και πλέον η Ελένη Αντωνιάδου έγινε μια μοναδική και προσωποποιημένη Barbie, συνεχίζοντας το πρόγραμμα «Shero», που ξεκίνησε το 2015. Μια από τις 20 κούκλες - πρότυπα της σειράς για να θυμίζει στα κορίτσια ότι όλα μπορούν να τα καταφέρουν. 

Εμείς κρατάμε τα λόγια της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία στέλνει το πιο σημαντικό μήνυμα: «Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι»!