Elon Musk: Η πρώτη δοκιμή για τη μηχανή του Starship!

Περίληψη: O Elon Musk δεν χρειάζεται συστάσεις. CEO της Tesla Motors, ιδρυτής της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας...

O Elon Musk δεν χρειάζεται συστάσεις. CEO της Tesla Motors, ιδρυτής της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας SpaceX και πρόεδρος της SolarCity... Δεν τα λες και λίγα.

Το ακριβές «Who is who» του μεγιστάνα επιχείρησε να αποτυπώσει ο συγγραγέας Ashley Vance και κάπως έτσι η βιογραφία του έφτασε στα ράφια των βιβλιοπωλείων παγκοσμίως και πρόσφατα κυκλοφόρησε μεταφρασμένη στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός – μετά από τη «διακριτική επιμέλεια» του ιδίου, ασφαλώς.

Μα τώρα άλλο είναι το μεγάλο νέο: Λίγο πριν το τέλος του 2018 ο Musk είχε δώσει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του Starship, του διαστημοπλοίου που κατασκευάζει η εταιρεία του (Space X), για να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη. O ίδιος αποκάλυψε ότι το σκάφος θα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα αλλά και ένα νέο είδος αλουμινίου, που θα είναι πολύ πιο ελαφρύ από οποιοδήποτε άλλο μέταλλο.

Σύμφωνα με τότε ρεπορτάζ του Spacenews.com, αρχικά το σκάφος θα πετάξει σε ύψος 500 μέτρων και σε κάθε επόμενη πτήση το ύψος θα αυξάνεται με στόχο στην τελευταία πτήση της πρώτης φάσης των δοκιμών το Starship να πετάξει σε ύψος 5 χλμ! Ο Musk δήλωσε τότε ότι, αν οι δοκιμές εξελιχθούν ομαλά, αμέσως μετά θα παρουσιάσει επίσημα το όχημα και θα δημοσιοποιήσει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Οι δοκιμές, λοιπόν, φαίνεται ότι ξεκίνησαν για τα καλά, καθώς χθες, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ο ίδιος έκανε το πρώτο τεστ για τη μηχανή του Starship και δημοσίευσε σχετικό βίντεο και φωτογραφίες στο προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter.

«Είμαι πολύ περήφανος από την εξαιρετική δουλειά της ομάδας της Space X», έγραψε, δίνοντας το το έναυσμα για ακόμα πιο εντυπωσιακές δοκιμές στο μέλλον!