Φάκελος Emojis: Η Apple, το «καλαμάρι» και το ενυδρείο του Monterey Bay

Περίληψη: Τα Emojis αποτελούν τον πιο διαδεδομένο εναλλακτικό τρόπο γραφής και δεν υπάρχει λειτουργικό, εικονικό πληκτρολόγιο...

Τα Emojis αποτελούν τον πιο διαδεδομένο εναλλακτικό τρόπο γραφής και δεν υπάρχει λειτουργικό, εικονικό πληκτρολόγιο ή εφαρμογή messaging στις μέρες μας, που να μη διαθέτει επιλογή να εισάγεις Emojis σε γραπτό μήνυμα, σχόλιο, ανάρτηση και ούτω καθεξής.

Δείγμα του πόσο οι εταιρείες ενδιαφέρονται γιατα Emojis αποτελεί και το γεγονός ότι μόνο η τελευταία έκδοση του iOS (η 12.1) πρόσθεσε 70 καινούργια Emojis στο πληκτρολόγιο του λειτουργικού.

Μάλιστα, οι χρήστες είναι τόσο φανατικοί με τα Emojis, που τα περνάνε από το «μικροσκόπιο» ψάχνοντας για ανακρίβειες ή λάθη. Σύμφωνα, λοιπόν, με ανθρώπους του ενυδρείου του Monterey Bay, το Squid Emoji του iOS έχει ορισμένα«ανατομικά» λάθη. Πιο συγκεκριμένα, το σιφόνι του καλαμαριού είναι τοποθετημένο σε λάθος θέση, αφού θα έπρεπε να βρίσκεται στο πίσω μέρος και όχι ανάμεσα σταμάτια ως «μύτη».

https://twitter.com/MontereyAq/status/1070410363521269760

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ενυδρείο, και το Emoji για το ψάρι Puffer είναι λανθασμένο, καθώς το φουσκωμένο ψάρι δεν έπρεπε να δείχνει χαλαρό και χαμογελαστό όπως απεικονίζεται, αλλά τρομακτικό, αφού το ψάρι στην πραγματικότητα ενεργοποιεί τον μηχανισμό του φουσκώματος, όταν θέλει να αμυνθεί.

«Ψιλά γράμματα» θα πει κάποιος, μόνο που αυτά δεν είναι τα μοναδικά παραδείγματα που κάποιο Emoji της Apple είχε προκαλέσει σχόλια και αντιδράσεις. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Emoji του αστακού, που είχε 8 αντί για 10 πόδια, και το Emoji του bagel, που είχε εαναστατώσει τους Νεοϋορκέζους, καθώς, σύμφωνα με τους επικριτές, δεν απεικόνιζε το γνωστό ψωμάκι ως ένα λαχταριστό προϊόν, αλλά ως κάτι που θα αγόραζε κανείς από το ψυγείο με τα κατεψυγμένα προϊόντα.

https://twitter.com/ReformedBroker/status/1047436521597554688

Μάλιστα, και στις δύο περιπτώσεις, η Apple αντικατέστησε τα προβληματικά Emojis για να κατευνάσει τα σχόλια.

Λες να κάνει το ίδιο και τώρα;