Το "Ενας ξαφνικός θάνατος" μεταφέρεται στη μικρή οθόνη!

Περίληψη: Όταν ο Μπάρι Φερμπράδερ πεθαίνει ξαφνικά στα σαράντα του, η μικρή αγγλική κοινότητα του Πάγκφορντ...

Όταν ο Μπάρι Φερμπράδερ πεθαίνει ξαφνικά στα σαράντα του, η μικρή αγγλική κοινότητα του Πάγκφορντ συγκλονίζεται. Το Πάγκφορντ είναι ένα ειδυλλιακό μέρος, χαρακτηριστικό αγγλικό τοπίο, με μια πλακόστρωτη κεντρική πλατεία και ένα αρχαίο αβαείο, ωστόσο, πίσω από την ηρεμία και την ομορφιά του κρύβεται μια εμπόλεμη πόλη. Οι πλούσιοι είναι σε πόλεμο με τους φτωχούς, οι έφηβοι με τους γονείς τους, οι γυναίκες με τους άντρες τους, οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους… Το Πάγκφορντ δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνεται. Ποιος θα θριαμβεύσει στις εκλογές που είναι γεμάτες πάθος, υποκρισία και απροσδόκητες αποκαλύψεις;

casual_vacancyΑκόμη ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για ενηλίκους με την υπογραφή της βρετανίδας J.K. Rowling, της συγγραφέως που αγαπήθηκε από το κοινό με τη σειρά βιβλίων του Harry Potter, βρήκε τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα για την τηλεοπτική συχνότητα του BBC ONE. Το βιβλίο "Ένας ξαφνικός θάνατος" (The Casual Vacancy), έκανε το ντεμπούτο του μέσα από το BBC ONE στις 15 Φεβρουαρίου 2015.

Τη διασκευή του βιβλίου, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ανέλαβε η σεναριογράφος και παραγωγός Sarah Phelps, γνωστή από τη μίνι τηλεοπτική σειρά Great Expectations και από το EastEnders ενώ την παραγωγή του Casual Vacancy ανέλαβε το BBC ONE σε συμπαραγωγή με το HBO (Sopranos, Game of Thrones).Ένας ξαφνικός θάνατος Το καστ της τηλεοπτικής σειράς Ένας ξαφνικός θάνατος αποτελείται από τον βραβευμένο με BAFTA ηθοποιό Michael Gambon (Path to War, Perfect Strangers, Wives and Daughters), ο οποίος υποδύεται τον Χάουαρντ Μόλισον, ιδιοκτήτη του ντελικατέσεν στο Πάγκφορντ, και την Julia McKenzie (Notes on a Scandal, Shirley Valentine) στον ρόλο της γυναίκας του, Σίρλεϊ. Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Keelley Hawes, Rory Kinnear, Monica Dolan και Abigail Lawrie.Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρώτο επεισόδιο της μίνι σειράς, που βασίζεται στο βιβλίο "Ένας ξαφνικός θάνατος", στο BBC ONE παρακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής 15/2 κατ’ εκτίμηση  6,6 εκατομμύρια τηλεθεατές! Εκτός από την εύνοια του τηλεοπτικού κοινού, το πιλοτικό επεισόδιο του σίριαλ "Ένας ξαφνικός θάνατος" κατάφερε να αποσπάσει θετικές κριτικές και από τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώ το βιβλίο έχει ήδη βραβευτεί με Goodreads Choice Award ως το Καλύτερο Μυθιστόρημα για το 2012! Δείτε το Trailer της σειράς εδώ: