Επιστροφή στο σχολείο με tech-ανανέωση!

Περίληψη: Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του. Οι διακοπές τελειώνουν και όλοι, γονείς και μαθητές, αρχίζουν...

Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του. Οι διακοπές τελειώνουν και όλοι, γονείς και μαθητές, αρχίζουν να αναλογίζονται σιγά σιγά την επιστροφή στο σχολείο. Εκτός από βιβλία, χαρτικά και τσάντες, οι μαθητές θα χρειαστούν και ηλεκτρονικό εξοπλισμό! Laptops, Ultrabooks και tablets έχουν την τιμητική τους.Πλέον, ο υπολογιστής (είτε με τη μορφή laptop, είτε με τη μορφή tablet), είναι το ίδιο απαραίτητος όπως το τετράδιο και το μολύβι.Όμως, με τόσες επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου, η επιλογή της κατάλληλης συσκευής για κάθε περίπτωση δεν είναι πάντα τόσο απλή. Μήπως το laptop που έχετε ήδη στην οικογένεια είναι πλέον ακατάλληλο; Ποιο από τα νέα θα πρέπει να επιλέξεις; Χρειάζεται άραγε και tablet και αν ναι, πόσο μεγάλο;Μην πονοκεφαλιάζεις άλλο. Παρακάτω σου δίνουμε τις απαραίτητες συμβουλές και tips για σωστές αγορές.5 tips για σωστές αγορές 
  1. Όσο πιο φορητό, τόσο πιο καλό
Το laptop που θα επιλέξεις για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές, θα χρειαστεί κάποια στιγμή να το πάρουν μαζί τους. Εδώ δύο πράγματα είναι σημαντικά: η διάσταση και το βάρος. Για να μην ζυγίζει η σχολική τσάντα… έναν τόνο, το ιδανικό laptop θα πρέπει να έχει διάσταση 11”-14” και το βάρος να μην ξεπερνά τα 1,8 κιλά.Ένας μικρός μαθητής μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά με ένα μικρό laptop 11 ιντσών, αλλά σε αυτή τη διάσταση το πληκτρολόγιο ίσως σου φαίνεται λίγο “στριμωγμένο”. Από την άλλη, τα δάχτυλα του μικρού μαθητή είναι πιο μικρά, επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα.Η ιδανική διάσταση για φορητότητα και μεταφερσιμότητα είναι οι 13 ίντσες.
  1. Σκέψου 2-σε-1
Τα 2-σε-1 laptop προσφέρουν το καλύτερο των δύο κόσμων σε μία συσκευή: είναι και κανονικά laptop και tablet. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτουν οθόνη αφής για σχεδίαση, ζωγραφική και γενικά ευχάριστη χρήση με τα δάχτυλα. Οι υπολογιστές 2-σε-1 μπορεί να είναι αποσπώμενοι ή convertibles. Στην πρώτη περίπτωση η οθόνη βγαίνει από το πληκτρολόγιο και αποτελεί ένα κανονικό tablet με ό,τι συνεπάγεται αυτό: λεπτό, ελαφρύ και εύχρηστο.Στα convertibles τώρα, η οθόνη γυρίζει γύρω από το πληκτρολόγιο με διάφορους τρόπους. Δεν είναι κανονικό tablet, αλλά το μηχάνημα έχει μεγαλύτερη αυτονομία, το hardware είναι πιο ισχυρό, ενώ το πληκτρολόγιο είναι εκεί έτοιμο για χρήση.Δες πιο αναλυτικά τα 2 in 1 laptops, και διάλεξε το δικό σου! 
  1. Ισχυρό hardware για τώρα και το μέλλον
Εάν θες το laptop που θα αγοράσεις για το μαθητή να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την… αποφοίτηση, θα πρέπει να επιλέξεις hardware που δεν θα είναι ξεπερασμένο σε ένα χρόνο.Θα προτείναμε λοιπόν να αποφύγεις προηγούμενης γενιάς επεξεργαστές και hardware εν γένει, και να εστιάσεις τις επιλογές σου σε συστήματα Core i3 ή ακόμα καλύτερα Core i5. Η μνήμη ευτυχώς αναβαθμίζεται, όπως και ο σκληρός δίσκος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλό είναι να ξεκινήσεις από τα 4GB RAM και τουλάχιστον 500GB δίσκο.
  1. Αυτονομία για 8 ώρες τουλάχιστον
Επειδή ο μαθητής δεν θα μπορεί να κουβαλά ή να χρησιμοποιεί τον φορτιστή, το ιδανικό laptop θα πρέπει να έχει καλή αυτονομία. Και όταν λέμε καλή, εννοούμε τουλάχιστον 8 ώρες. Η αυτονομία εξαρτάται από το hardware, επομένως οι μεγάλες αναλύσεις οθόνης καταναλώνουν πολύ ενέργεια. Αυτό ισχύει τόσο για τα laptops, όσο και για τα tablets. Το ίδιο και οι κανονικοί σκληροί δίσκοι. Ένα laptop με δίσκο SSD είναι λιγότερο ενεργοβόρο, ενώ στα tablet δεν έχεις αυτό το πρόβλημα. Η μέση αυτονομία ενός μικρού laptop είναι γύρω στις 7 ώρες και 55 λεπτά, κάτι που φυσικά εξαρτάται από τη χρήση. Κάποια μηχανήματα προσφέρουν ακόμα περισσότερη αυτονομία με την κατάλληλη μπαταρία.Από την άλλη, όσα tablets διαθέτουν υποστήριξη 3G καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, όταν συνδέονται στο Internet. Ένα power bank είναι το ιδανικό αξεσουάρ για το tablet που θα επιλέξεις. 
  1. Το κατάλληλο tablet για τον μαθητή
Εάν δεν επιλέξεις τη λύση 2-σε-1, η αγορά ενός ξεχωριστού tablet αποτελεί ένα μικρό project από μόνο του.Το ιδανικό tablet θα πρέπει να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα και να μπορεί να συνδέεται στο Internet παντού. Αυτά σημαίνουν, οθόνη μεταξύ 7 και 9 ιντσών (οτιδήποτε μεγαλύτερο είναι για το σπίτι, όχι για το δρόμο) και υποστήριξη 3G. Επειδή τα δωρεάν Wi-Fi δεν βρίσκονται παντού, μια 3G SIM είναι ό,τι χρειάζεται ο μαθητής για να βρει το απαραίτητο υλικό για την εργασία του.Επίσης, ο αποθηκευτικός χώρος θα πρέπει να είναι επαρκής. Τα χαμηλού κόστους μηχανήματα προσφέρουν εσωτερική μνήμη που ξεκινά από τα 8GB, η οποία όμως επεκτείνεται με κάρτα μνήμης micro SD. Σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα, για τη συγκεκριμένη χρήση, που συνεπάγεται πολύ σερφάρισμα στο Internet και γράψιμο σε κειμενογράφο, το Android με τον ενσωματωμένο Google Chrome, αλλά και πολλές και καλές δωρεάν apps εφαρμογών γραφείου είναι η ιδανική επιλογή για τους μαθητές.Μην ξεχνάμε ότι ένα Android tablet αποτελεί και μια πολύ καλή φορητή συσκευή διασκέδασης, επομένως οι μαθητές, μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα παίζοντας κάποιο παιχνίδι, ή βλέποντας το αγαπημένο τους βίντεο κλιπ.Οι καλύτερες προτάσεις για τους μαθητές
  1.  Lenovo Tab 3 7 Lite
public - Lenovo-Tab-3Με πανίσχυρο τετραπύρηνο επεξεργαστή, 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου επεκτάσιμου στα 64GB με κάρτα μνήμης και οθόνη 7 ιντσών IPS, το Lenovo Tab 3 7 Lite αποτελεί ένα ιδανικό tablet για μουσική και ψυχαγωγία παντού. Ενσωματώνει τεχνολογία ήχου Dolby Audio 2 για να ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια με υψηλή ποιότητα, ενώ χάρη στις δύο κάμερες, μπορείς να τραβάς τις selfie σου, αλλά και να πραγματοποιείς βίντεο κλήσεις.Είναι λεπτό, μόλις 9 χιλιοστά και ζυγίζει μόλις 300 γραμμάρια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να το παίρνεις μαζί σου όπου κι αν πας.
  1. MLS iQTab Bliss 3G
public - MLS-iQtab-BlissΕάν χρειάζεσαι ένα tablet που να μπορεί να συνδέεται στο Internet παντού, το συγκεκριμένο μοντέλο της MLS είναι η ιδανική λύση. Δέχεται κάρτα SIM για σύνδεση 3G, ενώ υποστηρίζει και τηλεφωνικές κλήσεις και SMS. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 8 ίντσες και ανάλυση 1280x800 pixels, ενώ διαθέτει 16GB χώρου αποθήκευσης ο οποίος επεκτείνεται με κάρτα μνήμης microSD.Το μεγάλο ατού του συγκεκριμένου tablet όμως είναι ότι σου προσφέρει μοναδικές λειτουργίες αναγνώρισης φωνής που σου επιτρέπουν, μέσω ομιλίας να κάνεις αναζήτηση στο Google, να ψάχνεις για ελληνικά η αγγλικά βίντεο στο YouTube, να κάνεις τηλεφωνικές κλήσεις προφέροντας τα ονόματα που έχεις περασμένα στον κατάλογο, να υπαγορεύεις και να στέλνεις SMS στις επαφές σου και να ποστάρεις στο Facebook, μόνο με τη φωνή σου.Τέλος, το ενσωματωμένο MLS Talk&Drive μετατρέπει το MLS iQTab Bliss 3G σε έναν αξιόπιστο πλοηγό, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί επίσης με τη φωνή σου!
  1.  Huawei MediaPad T1 7.0
public - huaweimediapadΈνα ποιοτικό tablet στις 7 ίντσες με την αξιοπιστία της Huawei, το Mediapad T1 προσφέρει συνδεσιμότητα 3G και Wi-Fi. Μάλιστα, υποστηρίζει και τηλεφωνικές κλήσεις, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτικό κινητό τηλέφωνο.Διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή, 1GB μνήμης RAM και 8GB αποθηκευτικό χώρο επεκτάσιμο με χρήση κάρτας μνήμης.Εάν θες να έχεις το MediaPad T1 7.0 πάντα μαζί σου, η μπαταρία του χωρητικότητας 4100 mAh, προσφέρει εξαιρετική αυτονομία. Διασκέδασε βλέποντας ταινίες και βίντεο, ακούγοντας μουσική ή απλώς κάνοντας πλοήγηση στο διαδίκτυο για ώρες!
  1.  Lenovo 100s-11IBY
public - lenovoΈνα laptop ιδανικό για όλους, αφού χάρη στο μικρό του μέγεθος μπορεί εύκολα να μπει σε μια σχολική τσάντα. Έχει οθόνη διαγωνίου 11,6 ίντσες, 2GB RAM και αποθηκευτικό χώρο eMMC, 32GB. Είναι όμορφο με έντονο κόκκινο χρώμα, διαθέτει όλων των ειδών τις συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων Wi-Fi, Bluetooth, USB, HDM, ενώ εκτός από τα Windows 10, περιλαμβάνεται και άδεια χρήσης για το Microsoft Office 365, που σημαίνει ότι περιλαμβάνει ήδη ό,τι χρειάζεται ο μαθητής για να ξεκινήσει τη σχολική του χρονιά.
  1.  HP Stream 13-c101nv (T8T93EA)
public - hp-streamΗ πρόταση της HP για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς είναι ένα laptop στις 13,3 ίντσες. Το μηχάνημα αυτό έρχεται σε μωβ χρώμα, το οποίο καλύπτει και την εξωτερική, αλλά και την εσωτερική του επιφάνεια, ταιριάζοντας τέλεια δίπλα από τα υπόλοιπα αντικείμενα και σχολικά αξεσουάρ. Παρά το μεγαλύτερο μέγεθός του είναι πολύ ελαφρύ, ζυγίζοντας μόλις 1,5 κιλά ενώ είναι πολύ λεπτό και εύκολα μεταφέρσιμο παντού.Διαθέτει όλες τις συνδέσεις που θα χρειαστείς, όπως USB 2.0, USB 3.0, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, αλλά και αναγνώστη καρτών μνήμης.Η οθόνη έχει ανάλυση 1366x768 pixels, η ενσωματωμένη Web cam υποστηρίζει ανάλυση 720p, ενώ μέσα στα Windows 10 περιλαμβάνεται πλούσιο λογισμικό, όπως τα Microsoft Office 356, McAfee LifeSafe κ.ά.