Το επόμενο flagship της Xiaomi θα καταγράφει βίντεο 8K30fps

Περίληψη: Το πιθανότερο είναι πως η νέα αυτή λειτουργία θα ντεμπουτάρει σε κάποιο επόμενο smartphone της εταιρίας το οποίο θα διαθέτει νεότερο επεξεργαστή της Qualcomm. Το 8K βίντεο απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ οπότε περιμένουμε πως η συσκευή ή οι συσκευές της Xiaomi που θα μπορούν να καταγράψουν βίντεο τόσο υψηλής ανάλυσης θα ανήκουν στην κατηγορία των flagship.

Σε πρόσφατο event στην Κίνα η Xiaomi ανακοίνωσε το Xiaomi Mi 9 Pro 5G μαζί με αρκετές ακόμα συσκευές. Στην ίδια εκδήλωση είχαμε και την παρουσίαση του MIUI 11, της επόμενης έκδοσης λογισμικού για τα smartphone της Xiaomi. Με το νέο λογισμικό να τρέχει ήδη σε πολλές συσκευές δεν πέρασε πολύς χρόνος για να ανακαλυφθούν κάποιες λειτουργίες τις οποίες η Xiaomi δεν έχει ανακοινώσει ακόμα.

Στην εφαρμογή της κάμερας συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκε πως υπάρχει μία λειτουργία βίντεο 8K η οποία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη. Η ανάλυση του βίντεο είναι 7680×4320 και η καταγραφή γίνεται στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Οπότε μπορούμε με σχετική ασφάλεια να συμπεράνουμε πως η Xiaomi ετοιμάζεται να προσθέσει αυτή τη λειτουργία σε κάποια από τα smartphone της. Ποιο smartphone θα είναι αυτό όμως;

Η πρώτη σκέψη πηγαίνει κατευθείαν στο Xiaomi Mi Mix Alpha, το εντυπωσιακό concept smartphone με την surround οθόνη. Η κάμερα που διαθέτει η συγκεκριμένη συσκευή είναι φτιαγμένη από τη Samsung και μπορεί να αποτυπώσει φωτογραφίες στα 108MP. Στο βίντεο όμως, σύμφωνα με τα επίσημα specs από τη Samsung, η μεγίστη καταγραφή μπορεί να γίνει σε ανάλυση 6Κ στα 30fps. Επόμενη σκέψη είναι κάποια άλλη ναυαρχίδα της Xiaomi η οποία εξοπλίζεται με τον κορυφαίο Snapdragon 855+. Ούτε ο επεξεργαστή της Qualcomm όμως μπορεί να διαχειριστεί την πληροφορία που απαιτείται για 8K βίντεο στα 30fps.

Το πιθανότερο είναι πως η νέα αυτή λειτουργία θα ντεμπουτάρει σε κάποιο επόμενο smartphone της εταιρίας το οποίο θα διαθέτει νεότερο επεξεργαστή της Qualcomm. Το 8K βίντεο απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ οπότε περιμένουμε πως η συσκευή ή οι συσκευές της Xiaomi που θα μπορούν να καταγράψουν βίντεο τόσο υψηλής ανάλυσης θα ανήκουν στην κατηγορία των flagship. Θα εξοπλίζονται λογικά με τον επόμενο κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm, που μάλλον θα λέγεται Snapdragon 865.