Έρωτας… με το iPad mini ανά χείρας!

Περίληψη: Σας ενημερώσαμε για την ανακοίνωση των νέων iPads προ ολίγων ημερών. Δεν πρόλαβε, όμως, να...

Σας ενημερώσαμε για την ανακοίνωση των νέων iPads προ ολίγων ημερών. Δεν πρόλαβε, όμως, να κλείσει ούτε καν η εβδομάδα και έχουμε τα πρώτα reviews με την ίδια τη συσκευή, πλέον, στα χέρια πολλών reviewers, και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, λοιπόν, είναι πως σε όσους αρέσει το iPad mini, ε, τους αρέσει πολύ! Και δεν μιλάμε μόνο για την τελευταία έκδοση. Ο λόγος που η Apple αποφάσισε να κυκλοφορήσει νέο και ανανεωμένο μοντέλο του mini είναι πως, παρά το γεγονός πως το προηγούμενο iPad mini είχε κυκλοφορήσει το μακρινό 2015, οι πωλήσεις του συνέχιζαν με αμείωτους ρυθμούς.

Και οι έρευνες της Apple έδειξαν πως ο κόσμος δεν συνέχιζε να το αγοράζει λόγω χαμηλής τιμής, αλλά γιατί τους άρεσε το μικρό μέγεθος! Κάτι που πουλάει, λοιπόν, αξίζει να αναβαθμιστεί!

Λοιπόν, το νέο mini έρχεται με μερικές από τις τελευταίες τεχνολογίες της Apple. Όχι όλες, όμως. Το mini έχει δεχθεί τις περιποιήσεις των μηχανικών της Apple, αλλά είναι από μόνο του ένας καμβάς αντιθέσεων. Παράδειγμα: υποστηρίζει το Pencil. Αλλά μόνο το πιο παλιό Pencil. Έχει οθόνη υψηλής ανάλυσης. Έχει, όμως, και μεγάλα περιθώρια γύρω της, σαν τα παλιά iPads. Είναι καινούριο! Αλλά ταυτοχρόνως, δεν είναι! Εξωτερικά είναι σχεδόν ολόιδιο με το παλαιότερο mini!

Όλα αυτά, βέβαια, δεν είναι καθόλου κακά. Τα μεγάλα περιθώρια και η δοκιμασμένη σχεδίαση έχουν το πλεονέκτημα πως «κουμπώνουν» στις συνήθειες όσων αγαπούν το παλιό mini και δεν θέλουν να αλλάξουν· απλώς θα ήθελαν ένα αναβαθμισμένο mini με hardware τελευταίας γενιάς.

Και βέβαια… έχει και jack 3,5 ιντσών για νορμάλ ακουστικά!

Λοιπόν, αν δεν σου πολυαρέσουν τα καινούρια iPads με τα απειροελάχιστα περιθώρια γύρω από την οθόνη, ή το FaceID για ξεκλείδωμα, το mini είναι αυτό που ψάχνεις. Με μεγάλα περιθώρια για να το κρατάς πιο άνετα, αλλά και κανονικό home button, το μόνο που αλλάζει είναι το μέγεθος των πλήκτρων έντασης και η θέση του μικροφώνου. Και βέβαια η οθόνη, με την καινούρια να είναι πιο φωτεινή και με μεγαλύτερη χρωματική γκάμα, δείχνει υπέροχη!

Ας μην ξεχάσουμε και τον καινούριο επεξεργαστή, τον A12 Bionic, ο οποίος κάνει το νέο mini πραγματικά… βιονικό! Το άλμα από τον A8 του παλιού mini είναι κολοσσιαίο. Μιλάμε για απίστευτες επιδόσεις, πάντα σε σχέση με το παλιό, ενώ ο νέος (επεξεργαστής) δεν είναι μόνο ωραίος, αλλά βοηθά και στην επιμήκυνση της διάρκειας της μπαταρίας!

Τελικό συμπέρασμα; Το mini είναι ακριβώς ότι πρέπει για αυτούς που θέλουν ένα μικρό tablet και όχι ένα μεγάλο smartphone. Το μέγεθος, σε αυτή την περίπτωση, μετράει αντιστρόφως. Το mini έρχεται να καλύψει ένα κενό για όσους θέλουν ένα δυνατό αλλά και μικρό tablet. Ο συνδυασμός αυτός απλά δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Το iPad mini είναι το μόνο που είναι και μικρό, αλλά έχει και τέλεια οθόνη και επεξεργαστή τελευταίας γενιάς.

Απ’ ότι φαίνεται, το αγάπησαν πολλοί! Εσύ; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε μη χάνεις καιρό, προ-παραγγειλέ το τώρα!