Summer sounds nice: φτιάχνουμε το soundtrack των φετινών σου διακοπών!

Περίληψη: Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, τα sites δημοσιεύουν λίστες με τραγούδια που μιλάνε για καλοκαίρι. Από...

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, τα sites δημοσιεύουν λίστες με τραγούδια που μιλάνε για καλοκαίρι. Από το «Summertime sadness» της Lana Del Rey ως το συγκινητικό «That summer feeling» του Jonathan Richman και το «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια» της Σοφίας Αρβανίτη, οι επιλογές είναι αμέτρητες, ασφαλώς.

Στην πραγματικότητα όμως, το soundtrack της γλυκιάς περιόδου Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος δεν απαρτίζεται τόσο από τραγούδια που έχουν μέσα τους λέξεις καλοκαιρινές, όσο από καινούργια άλμπουμ που θα συνδεθούν στο μυαλό μας με το συγκεκριμένο καλοκαίρι του 2018!

Ευτυχώς, η φετινή χρονιά έχει ήδη αρκετά ωραία καινούργια άλμπουμ στο ενεργητικό της: Ξεκινάμε, δικαιωματικά, με τους Arctic Monkeys, που μόλις κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό «Tranquility Base Hotel and Casino». Δίσκος βραδυφλεγής, ατμοσφαιρικός, ανατρεπτικός και ρηξικέλευθος για ένα συγκρότημα που γνωρίζει mainstream επιτυχία, το TBH&C αγνοεί τους κανόνες της εμπορικότητας ή, μάλλον, τους ορίζει απ’ την αρχή. Aπό το ίδιο label, την Domino, το «Singularity» του Jon Hopkins είναι μια σπουδαία κατάθεση ηλεκτρονικής μουσικής στις παρυφές του ambient, με μια μεγαλύτερη δόση αδρεναλίνης σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές του βρετανού μουσικού. Ιδανικό για τις βραδινές εξόδους του καλοκαιριού. Μιλώντας για ηλεκτρονική μουσική, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια αναφορά και στους Στέρεο Νόβα. Η επανένωσή τους είναι το εγχώριο μουσικό γεγονός της χρονιάς και το άλμπουμ «Ουρανός» σηματοδοτεί την επιστροφή τους με τρόπο ιδανικό. Όπως τραγουδάει και ο Κ.Βήτα, «η νέα μόδα είναι παλιά».Στις hot νέες κυκλοφορίες προσθέστε επίσης το «Treasures from the Temple» των Thivery Corporation, το «Good Thing» του Lionel Bridges αλλά και τη συλλογή «Ms Pepper» του Γιώργου Μουχταρίδη, με το υπέροχο ροζ μεταμοντέρνο εξώφυλλο. Μουσικές που προσφέρονται για μια παραλιακή βόλτα με το αμάξι, ένα ράθυμο μεσημέρι στο σπίτι αλλά και ένα ηχητικό background στις ετοιμασίες λίγο πριν τη βραδινή έξοδο.Φυσικά το soundtrack του καλοκαιριού μπορεί άνετα να περιλαμβάνει και παλιότερα ακούσματα. Η συλλογή «Red Album» των Beatles, ας πούμε, συγκεντρώνει μερικά από τα κορυφαία δείγματα ποπ μουσικής του 20ου αιώνα, ενώ στο «Pet Sounds» των Beach Boys μπορεί κανείς να διακρίνει μια από τις πιο βασικές επιρροές του νέου άλμπουμ των Arctic Monkeys – και να θυμηθεί ότι η μουσική είναι μια μακριά αλυσίδα. Τέλος, για κάτι λίγο πιο μοντέρνο, μπορείτε πάντα να αφεθείτε στην ατμόσφαιρα των Air, των οποίων το αριστουργηματικό «Moon Safari» κλείνει φέτος 20 χρόνια!