Ετοιμάζω ταξίδι: Οργάνωση με tips και travel gadgets

Περίληψη: Είναι η περίοδος που περιμένεις όλη την υπόλοιπη χρονιά για να χαλαρώσεις, να αλλάξεις παραστάσεις,...

Είναι η περίοδος που περιμένεις όλη την υπόλοιπη χρονιά για να χαλαρώσεις, να αλλάξεις παραστάσεις, να γεμίσεις μπαταρίες και να βγάλεις ακόμα έναν προορισμό από τη λίστα σου. Για όλους τους παραπάνω λόγους και ακόμα περισσότερους, οι καλοκαιρινές διακοπές πρέπει να είναι τέλειες. Τι θα πρέπει να προσέξεις, όμως, έτσι ώστε να αποφύγεις όσο γίνεται τις δυσάρεστες εκπλήξεις;

Πάρε τα απαραίτητα gadgets μαζί σου

Αρχικά, κάτι στο οποίο οι περισσότεροι δεν αφιερώνουν τη δέουσα προσοχή με αποτέλεσμα να το μετανιώνουν πικρά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους: πάρε τα απαραίτητα gadgets ταξιδιού μαζί σου. Έλεγξε ότι διαθέτεις καλώδια και φορτιστές για όλες τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές σου συσκευές. Ένα μικρό πολύπριζο δεν θα ήταν κακή ιδέα, ενώ αν ετοιμάζεσαι για το εξωτερικό, ενδεχομένως να χρειαστείς και έναν αντάπτορα πρίζας.

Αν η βαλίτσα σου δεν διαθέτει κλειδαριά ασφαλείας, τότε ένα λουκέτο θα διασφαλίσει πως τα πράγματά σου δεν κινδυνεύουν, ενώ καλού-κακού πρόσθεσέ της και ένα ταμπελάκι με τα στοιχεία σου –έτσι ώστε σε περίπτωση που χαθεί, να είναι πιο εύκολη η εύρεσή της. Αν το ταξίδι σου πρόκειται να διαρκέσει αρκετές ώρες, τότε ένα μαξιλαράκι για τον λαιμό θα κάνει τη διαδρομή πιο άνετη, τη στιγμή που ένα νεσεσέρ είναι ιδανικό για τα καλλυντικά και τα προϊόντα φροντίδας σου.

Φρόντισε τα… γραφειοκρατικά

Πολύ πριν ταξιδέψεις, βεβαιώσου πως είσαι καλυμμένος σε ό,τι αφορά τη βίζα και την παραμονή σου στον προορισμό σου –αν αυτός είναι στο εξωτερικό και σε χώρα που απαιτεί κάτι τέτοιο. Μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή διότι η διαδικασία ενδέχεται να αποδειχθεί περισσότερο χρονοβόρα απ’ ό,τι νομίζεις –ανάλογα με τη χώρα και την πρεσβεία/προξενείο. Μόλις οριστικοποιήσεις τα εισιτήριά σου, κλείσε και ταξιδιωτική ασφάλεια.

Βγάλε φωτοτυπία τα βασικά σου έγγραφα (διαβατήριο, ταυτότητα, δίπλωμα) καθώς επίσης και τα αποδεικτικά από τυχόν κρατήσεις (εισιτήρια, διαμονή κλπ). Για το διαβατήριό σου, καλό θα ήταν να προμηθευτείς και μία θήκη, έτσι ώστε να διασφαλίσεις ότι δεν θα φθαρεί από τη χρήση –πίστεψέ μας, φθείρεται πολύ πιο εύκολα απ’ όσο νομίζεις.

Επίλεξε προσεκτικά ρούχα και αξεσουάρ

Η βαλίτσα σου θα πρέπει να είναι όσο μεγάλη πρέπει – ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Έλεγξε τον καιρό στον προορισμό σου και πάρε τα κατάλληλα ρούχα. Μην το παρακάνεις σε ό,τι αφορά την ποσότητά τους: σκέψου προσεκτικά τι θα φορέσεις την κάθε ημέρα των διακοπών σου, πρόσθεσε και κάτι ακόμα για ώρα ανάγκης και… αυτό ήταν! Είναι κρίμα να επιβαρύνεις τον εαυτό σου με αχρείαστο βάρος που θα σε εξουθενώσει.

Και στην περίπτωση του camping

Αν τώρα φέτος το καλοκαίρι ψηφίζεις camping, τότε θα πρέπει να οργανωθείς καλά ξεκινώντας φυσικά από τη σκηνή –θεωρητικά, για κάτι εναλλακτικό, θα μπορούσες να επιλέξεις μια τέντα παραλίας. Ένας καλός υπνόσακος θα σου εξασφαλίσει έναν εξίσου καλό ύπνο, ενώ για εκείνους που θέλουν το… κάτι παραπάνω, υπάρχει και η λύση του υποστρώματος.

Εξοπλίσου με τα κατάλληλα έπιπλα προκειμένου να απολαύσεις τις διακοπές σου, χαλαρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο με άνεση και στυλ: η αναπαυτική καρέκλα είναι συνώνυμο του camping, ενώ ένα πτυσσόμενο τραπέζι θα σου προσφέρει την επιφάνεια που αναμφίβολα θα χρειάζεσαι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Με τον σωστό φωτισμό θα εκμεταλλευτείς όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, τη στιγμή που μια κουνουπιέρα και επαρκείς μουσαμάδες θα σε προστατέψουν από έντομα και καλοκαιρινά μπουρίνια αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τα αξεσουάρ, τέλος, θερμός και φορητό ψυγείο είναι «must», ενώ καλό θα ήταν να μην αμελήσεις τον εξοπλισμό φαγητού έτσι ώστε να μην… πεινάσεις!