Ετοιμάζουμε βαλίτσες: Διαλέγουμε τις σωστές για ταξίδια δίχως τέλος!

Περίληψη: Μεγάλες ή μικρές, με δύο ή τέσσερις ρόδες, με ή χωρίς ενσωματωμένη κλειδαριά, σε ένα...

Μεγάλες ή μικρές, με δύο ή τέσσερις ρόδες, με ή χωρίς ενσωματωμένη κλειδαριά, σε ένα ουδέτερο μαύρο, γκρι ή σκούρο μπλε ή με σχέδια που θα τραβήξουν την προσοχή. Όπως κι αν είναι εν τέλει, η βαλίτσα είναι πιθανότατα το αγαπημένο αξεσουάρ όλων μας και εδώ που τα λέμε, πώς είναι δυνατόν να μην είναι; 

Βαλίτσα σημαίνει ταξίδι, περιπέτειες, ξεκούραση, μαγικούς προορισμούς, στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς παρέα με αγαπημένα πρόσωπα. Ναι, η βαλίτσα κρύβει μέσα της πολλά περισσότερα από τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αναμνηστικά που πήρες από τα duty free. Η βαλίτσα είναι γεμάτη εμπειρίες και συναισθήματα που κανένα άλλο αντικείμενο δεν είναι σε θέση να σου ξυπνήσει.

  1. Και ο νονός μόλις βρήκε τη λύση που έψαχνε.. Το ταξίδι γίνεται παιχνίδι..και το δώρο στο βαφτιστήρι παιχνιδάκι! Letsgo με τηβαλίτσα που δίνει στο ταξίδι άλλη διάσταση και κάθε παιδί αλλά και γνήσιος Gamer θέλει στη συλλογή του! Δες εδώ

Για να συμβούν βέβαια όλα αυτά, θα πρέπει να φροντίσεις η βαλίτσα σου να σε συνοδεύσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες εξορμήσεις σου –τουτέστιν, να αντέξει όσο γίνεται στον χρόνο και τη χρήση! Πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη όμως;

Το πρώτο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να αποφασίσεις, είναι το μέγεθός της. Χρειάζεσαι μια βαλίτσα μικρή και ευέλικτη, κατάλληλη για κοντινές αποδράσεις και ολιγοήμερες εκδρομές που να μπορείς να την πάρεις μαζί σου ακόμα και στην καμπίνα του αεροπλάνου; Μήπως οι ανάγκες σου είναι περισσότερες και ως εκ τούτου πρέπει να επιλέξεις μία μεγαλύτερη –κι αν ναι, πόσο μεγαλύτερη; Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσεις εσύ, ανάλογα τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις (διάρκεια διακοπών, μέλη οικογένειας κλπ).

  1. ΒαλίτσεςΚαμπίνας.. γιατί έχουμε και τα αντικείμενα που θέλουμε πάντα μαζί μας!

Ως προς τον τύπο της βαλίτσας τώρα, ένα σακβουαγιάζ αποτελεί την πλέον προσιτή πρόταση. Σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, είναι τέλεια για κοντινές εκδρομές και Σαββατοκύριακα ενώ το ακανόνιστο σχήμα τους, τους επιτρέπει να χωρούν ακόμα και σε ασφυκτικά γεμάτα πορτ μπαγκάζ! Τα μεγαλύτερου μεγέθους μοντέλα μάλιστα, διαθέτουν και ροδάκια για πιο άνετη μεταφορά.

  • Κοίτα να σαι στην ώρα σου γιατί εδώ σου προτείνουμε μεγάλεςβαλίτσες που θέλουν όπως κι εσύ.. checkin!

Μια βαλίτσα βέβαια αποτελεί την πλέον «σίγουρη» επιλογή. Σε ό,τι αφορά το περίβλημά της, μπορείς να διαλέξεις μεταξύ σκληρού και μαλακού. Οι βαλίτσες με άκαμπτο περίβλημα προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία στα πράγματά σου, είναι όμως λιγότερο ευέλικτες και αδύνατον να… παραγεμιστούν. Εκείνες με το μαλακό περίβλημα είναι ελαφρύτερες και φθηνότερες, όμως δεν προσφέρουν την ίδια προστασία με τις άλλες.

Οι ρόδες της βαλίτσας σου είναι ακόμα μια σημαντική παράμετρος. Μπορείς να προτιμήσεις μία βαλίτσα με τέσσερις ρόδες που περιστρέφονται 360ο για άνετη μεταφορά –καμία σχέση με ό,τι είχες συνηθίσει μέχρι τώρα αφού αντί να τραβάς τη βαλίτσα, απλά τη σπρώχνεις χωρίς καν να βάζεις δύναμη! Από την άλλη βέβαια, θα έχεις δει πώς συμπεριφέρονται στις βαλίτσες, ιδίως στα αεροδρόμια. Ό,τι εξέχει σε μια βαλίτσα (όπως π.χ. οι ρόδες) κινδυνεύει να σπάσει, γι’ αυτό και αρκετοί είναι εκείνοι που προτιμούν τα μοντέλα με τις δύο προστατευμένες ρόδες.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, βρες το χρώμα που ταιριάζει στο στυλ σου – οι επιλογές είναι αστείρευτες! Για το περιεχόμενο και τον προορισμό σου έχουμε εμπιστοσύνη. Καλό ταξίδι!