«Από την διαπαιδαγώγηση του χτες στα παιδιά μας σήμερα» @ Public Συντάγματος | Public Blog
What's new.
«Από την διαπαιδαγώγηση του χτες στα παιδιά μας σήμερα» @ Public Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< «Από την διαπαιδαγώγηση του χτες στα παιδιά μας σήμερα» @ Public Συντάγματος
> «Από την διαπαιδαγώγηση του χτες στα παιδιά μας σήμερα» @ Public Συντάγματος

«Από την διαπαιδαγώγηση του χτες στα παιδιά μας σήμερα» @ Public Συντάγματος

To Public, το Working Moms και η Χριστιάνα Γερμανού (MSc, Οικογενειακή Σύμβουλος – Ψυχολόγος/Θεραπεύτρια) σας προσκαλούν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Public Συντάγματος, για να συζητήσετε για ένα θέμα που προβληματίζει όλους τους γονείς: «Τιμωρία και Πειθαρχία στα παιδιά ή Φυσικές Συνέπειες και Δέσμευση;»

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στον χώρο λειτουργεί απασχόληση παιδιών, ώστε να είναι οι γονείς ελεύθεροι να συμμετέχουν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, παρακαλώ ενημερώστε μας για την συμμετοχή σας στο info@workingmoms.gr.


Η τιμωρία είναι μια μέθοδος διαπαιδαγώγησης που έρχεται από το παρελθόν από την εποχή όπου ο γονέας αποζητούσε να επιβάλλει την πειθαρχία στο παιδί του. Οι λέξεις τιμωρία και πειθαρχία πηγαίνουν χέρι-χέρι, όπως επίσης κι η επιβράβευση, σε ένα τέτοιο σχήμα διαπαιδαγώγησης.
Είναι άραγε αυτό που χρειάζονται τα παιδιά σήμερα, για να εξελιχθούν σε αυτόνομους ενήλικες; Είναι αυτός ο πιο αποτελεσματικός τρόπος; Στον αντίποδα μιας τέτοιας αυστηρής διαπαιδαγώγησης έρχεται η οριοθέτηση, η εκπαίδευση στις φυσικές και λογικές συνέπειες των πράξεων κι η επικοινωνία με τα παιδιά μας μέσα από την κατανόηση και την ουσιαστική παρουσία, αντί μέσα από την κενή επιβολή ισχύος.

Στο σεμινάριο αυτό εξερευνάμε μαζί τι σημαίνει στην πραγματικότητα το δίδυμο τιμωρία/πειθαρχία-επιβράβευση από τη μία μεριά και εξηγούμε την έννοια φυσικές και λογικές συνέπειες. Τι πετυχαίνει η πρώτη προσέγγιση; Ποια είναι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην ψυχοσύνθεση των παιδιών; Πώς μπορεί μια νέα προσέγγιση να βοηθήσει στο να δημιουργήσουμε υπεύθυνους ενήλικες με αυτοπεποίθηση και δεξιότητες επικοινωνίας;

Το σεμινάριο θα κλείσει με πρακτικά παραδείγματα/ασκήσεις και φυσικά ερωτήσεις του κοινού.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Συντάγματος
Σύνταγμα
Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
11 Ιανουαρίου 2019

ΩΡΑ
18:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΟι θέσεις είναι περιορισμένες, παρακαλώ ενημερώστε μας για την συμμετοχή σας στο info@workingmoms.gr.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2019/01/pexels-photo-1250452.jpeg «Από την διαπαιδαγώγηση του χτες στα παιδιά μας σήμερα» @ Public Συντάγματος Σύνταγμα Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα 2019-01-11 2019-01-11 To Public, το Working Moms και η Χριστιάνα Γερμανού (MSc, Οικογενειακή Σύμβουλος – Ψυχολόγος/Θεραπεύτρια) σας προσκαλούν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου,...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog