Η Χάνια Γιαναγκιχάρα έρχεται με «Λέξεις και Σκέψεις» @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | Public Blog
What's new.
Η Χάνια Γιαναγκιχάρα έρχεται με «Λέξεις και Σκέψεις» @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Η Χάνια Γιαναγκιχάρα έρχεται με «Λέξεις και Σκέψεις» @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
> Η Χάνια Γιαναγκιχάρα έρχεται με «Λέξεις και Σκέψεις» @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η Χάνια Γιαναγκιχάρα έρχεται με «Λέξεις και Σκέψεις» @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

H νέα σταρ του αμερικανικού μυθιστορήματος, Χάνια Γιαναγκιχάρα επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων και η UNESCO, και συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό σε μια συζήτηση με τον συγγραφέα Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, στις 4 Ιουνίου, στις 19.00, προσκεκλημένη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Η συζήτηση θα έχει παράλληλη διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Η συγγραφέας που αιχμαλωτίζει στα βιβλία της τη ζωή με μια σπάνια ευθύτητα, αφιερώνει τις σελίδες της στην απεριόριστη δυνατότητα του ανθρώπου να αγαπάει και να αντέχει.

Η πάντα φειδωλή στην κριτική της Wall Street Journal την αποκάλεσε «κορυφαία αμερικανίδα συγγραφέα».

Η Χάνια Γιαναγκιχάρα έρχεται με Λέξεις και Σκέψεις @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Χρειάστηκαν μόλις δύο μυθιστορήματα για να τραβήξει την προσοχή της λογοτεχνικής κοινότητας των ΗΠΑ. Το πρώτο ήταν το «The People in the Trees», που συγκαταλέχθηκε στις καλύτερες εκδόσεις του 2013, ενώ δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε το «A Little Life» («Λίγη Ζωή»), που την εγκαθίδρυσε στην ελίτ των σύγχρονων αμερικανών συγγραφέων.

Η Χάνια Γιαναγκιχάρα έρχεται με Λέξεις και Σκέψεις @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Κόρη ενός ερευνητή αιματολόγου-ογκολόγου και Χαβανέζα σε βάθος τεσσάρων γενεών, η Χάνια Γιαναγκιχάρα γεννήθηκε στο Λος Άντζελες και μεγάλωσε σε διάφορες πόλεις, ακολουθώντας τον πατέρα της στις μετακινήσεις του. Απόφοιτη του Smith College της Μασαχουσέτης –το οποίο επέλεξε επειδή είχε φοιτήσει εκεί η Sylvia Plath–, άρχισε να ξεδιπλώνει το συγγραφικό ταλέντο της ως δημοσιογράφος. Σήμερα, εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη και παρά την παγκόσμια αναγνώρισή της, διατηρεί την πρωινή δουλειά της στο περιοδικό T των New York Times.

Η πρώτη επαφή της με την τέχνη έγινε, ωστόσο, μέσα από τη ζωγραφική, όταν σε παιδική ηλικία ξεκίνησε να φιλοτεχνεί πορτρέτα, αντλώντας έμπνευση από τον πιο απροσδόκητο τόπο που μπορεί να βρεθεί ένα παιδί: ένα νεκροτομείο. Ο πατέρας της τής είχε εξασφαλίσει την είσοδο στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν, προκειμένου να βοηθήσει τη μελέτη της πάνω στο ανθρώπινο σώμα.

Η Χάνια Γιαναγκιχάρα έρχεται με Λέξεις και Σκέψεις @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο που και τα δύο βιβλία της αντλούν το θέμα τους από περιστατικά σωματικής κακοποίησης. Στο «The People in the Trees», η Γιαναγκιχάρα αφηγείται την ιστορία ενός διακεκριμένου ανθρωπολόγου, που στο τέλος της καριέρας του κατηγορείται για τον βιασμό νεαρών αγοριών. Στο «A Little Life», από την άλλη, καταγράφει το χρονικό ενηλικίωσης τεσσάρων φίλων, ο ένας εκ των οποίων, καταξιωμένος δικηγόρος της Νέας Υόρκης πλέον, υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ως παιδί. Χρειάστηκε 18 χρόνια για να ολοκληρώσει το πρώτο βιβλίο της και μόλις 18 μήνες για το δεύτερο. «Η ζωή στο σύνολό της είναι μικρή» παρατηρεί η 40χρονη συγγραφέας και η ίδια την αιχμαλωτίζει στα βιβλία της με μια σπάνια ευθύτητα.

Επιμέλεια: Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Πάσκουα Βοργιά

Τα βιβλία της Χάνια Γιαναγκιχάρα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Στο τέλος της εκδήλωσης, η συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία, ενώ θα διατίθενται βιβλία της προς πώληση στο φουαγιέ ισογείου της Στέγης.

Είσοδος ελεύθερη:
-Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
-Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.
-Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.
-Η συζήτηση θα έχει παράλληλη διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
-Οι συζητήσεις των κύκλων «Λέξεις & Σκέψεις» αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του sgt.gr.Τα βίντεο παραμένουν διαθέσιμα στο sgt.gr και μετά το τέλος της εκδήλωσης.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Αθήνα
Συγγρού 107

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
04 Ιουνίου 2018

ΩΡΑ
19:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2018/05/yanag_ft.jpg Η Χάνια Γιαναγκιχάρα έρχεται με «Λέξεις και Σκέψεις» @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση Αθήνα Συγγρού 107 2018-06-04 2018-06-04 H νέα σταρ του αμερικανικού μυθιστορήματος, Χάνια Γιαναγκιχάρα επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog