Έλα να γνωρίσεις από κοντά το "ντροπαλό οκάπι" @ Public Συντάγματος | Public Blog
What's new.
Έλα να γνωρίσεις από κοντά το “ντροπαλό οκάπι” @ Public Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Έλα να γνωρίσεις από κοντά το “ντροπαλό οκάπι” @ Public Συντάγματος
> Έλα να γνωρίσεις από κοντά το “ντροπαλό οκάπι” @ Public Συντάγματος

Έλα να γνωρίσεις από κοντά το “ντροπαλό οκάπι” @ Public Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Σορόκος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζωής Δαμοπούλου, «Το Ντροπαλό Οκάπι» το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Έλα να γνωρίσεις από κοντά το ντροπαλό οκάπι @ Public Συντάγματος

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Η Μαρία Κωνσταντινοπούλου, ψυχοθεραπεύτρια και υπεύθυνη του ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου αρχήΖΩ και ο Γεώργιος Σπυρόπουλος, προϊστάμενος του 72ου νηπιαγωγείου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του ΑΙΕ.

Η παρουσίαση θα ερμηνευθεί με μουσικοθεατρικό δρώμενο και με διαδραστικά παιχνίδια από την Ελένη Μουρκογιάννη.

Η Ζωή Δαμοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο University of East London. Εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο iKID. Παράλληλα, ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών και αρθρογραφεί στο ιστολόγιο Ειδικής Αγωγής zoidamopoulou.blogspot.gr.

Πρωταγωνιστής του παραμυθιού είναι ένα μικρό οκάπι. Τα οκάπι είναι σπάνια ζώα, που ζουν στα δάση βροχής του Κονγκό και ξεχωρίζουν όχι μόνο για την ιδιαίτερη εμφάνισή τους, αλλά και για τον ντροπαλό χαρακτήρα τους. Τα μοναχικά αυτά ζώα συνηθίζουν να ζουν απομονωμένα.

Η ιστορία “Το Ντροπαλό Οκάπι” μας περιγράφει τις περιπέτειες ενός μικρού οκάπι, το οποίο είναι απογοητευμένο από την εμφάνισή του. Η ανασφάλειά του αποτελεί τροχοπέδη στις σχέσεις του με τα υπόλοιπα ζώα του δάσους. Έπειτα από προτροπή της μητέρας του αποφασίζει να ψάξει για ένα μάγο, ο οποίος θα μπορούσε να του αλλάξει όλη τη ζωή. Υπάρχει, τελικά, ο μάγος που θα αλλάξει τον ήρωα ή θα πρέπει ο ίδιος ο  ήρωας μας να προσπαθήσει σκληρά για να πετύχει το στόχο του;

Το παραμύθι πραγματεύεται σημαντικές έννοιες όπως η διαφορετικότητα, η φιλία και η αυτοπραγμάτωση. Το κυριότερο μήνυμα του παραμυθιού είναι ότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και τις ιδιαιτερότητές μας. Η ιστορία καλλιεργεί στα παιδιά τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση, καθώς τους δείχνει ότι μέσα μας κρύβεται τεράστια δύναμη. Ακόμη, τα διδάσκει να προσπαθούν σκληρά για να πετύχουν τους στόχους τους και να μην εγκαταλείπουν  την προσπάθεια. Τέλος, επισημαίνεται η αξία των εμπειριών και των καλών πράξεων, οι οποίες βοηθούν στο χτίσιμο ενός πολύπλευρου και ολοκληρωμένου χαρακτήρα.

Σας περιμένουμε!

Είσοδος: ελεύθερη


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Συντάγματος
Σύνταγμα
Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
24 Φεβρουαρίου 2018

ΩΡΑ
12:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2018/01/damopoulou-okapi-ft.jpg Έλα να γνωρίσεις από κοντά το “ντροπαλό οκάπι” @ Public Συντάγματος Σύνταγμα Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα 2018-02-24 2018-02-24 Τα Public και οι εκδόσεις Σορόκος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζωής Δαμοπούλου, «Το Ντροπαλό Οκάπι» το...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2018 Publicworld S.A.
    Public Blog