«Γιατί το παιδί μου παχαίνει το καλοκαίρι;» @ Public Συντάγματος | Public Blog
What's new.
«Γιατί το παιδί μου παχαίνει το καλοκαίρι;» @ Public Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< «Γιατί το παιδί μου παχαίνει το καλοκαίρι;» @ Public Συντάγματος
> «Γιατί το παιδί μου παχαίνει το καλοκαίρι;» @ Public Συντάγματος

«Γιατί το παιδί μου παχαίνει το καλοκαίρι;» @ Public Συντάγματος

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών για τα παιδιά μας και ανάμεσα σε όλα αυτά που μας απασχολούν είναι (ή θα έπρεπε να είναι!) και οι αλλαγές στις διατροφικές τους συνήθειες που έχουν άμεση επίδραση στο βάρος τους.

Αυτό ακριβώς θα μάθουμε στο δωρεάν σεμινάριο του Infokids.gr με θέμα «Γιατί το παιδί μου παχαίνει το καλοκαίρι; Επιπτώσεις στην υγεία και την ψυχολογία» και εισηγητή τον παιδίατρο κ. Ηλία Χαραμαρά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 18:00-20:00, στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος. Δηλώστε την παρουσία σας στο σεμινάριο συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση, κατά την οποία ο κ. Χαραμαράς θα απαντήσει σε συγκεκριμένες, διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Γιατί το παιδί μου παχαίνει το καλοκαίρι; @ Public Συντάγματος

Θα έχετε παρατηρήσει και εσείς, ότι κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, τα παιδιά συνήθως βάζουν κιλά σε ρυθμό δυσανάλογο με αυτόν των προηγούμενων μηνών –και σε βαθμό, συχνά, που τα θέτει στα όρια της παχυσαρκίας. Το τι φταίει γι’αυτό, λίγο έως πολύ, το γνωρίζουμε. Τα παιδιά τρώνε άστατα και χωρίς πρόγραμμα, τα παγωτά και το junk food είναι σχεδόν καθημερινό και η σωματική άσκηση μειώνεται, αφού οι αθλητικές δραστηριότητες σταματούν. Έρχεται, έπειτα, ο Σεπτέμβριος και με πανικό συνειδητοποιούμε πως το βάρος του παιδιού μας «ξέφυγε» και αναρωτιόμαστε πώς θα το «μαζέψουμε» και πώς θα το ξαναβάλουμε σε πρόγραμμα.

Ο παιδίατρος θα μας μιλήσει για τον σπουδαίο ρόλο της διατροφής στην υγεία του παιδιού μας, για το πώς αυτή μεταβάλλεται κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και πώς εμείς θα φροντίσουμε να μην πάρει το παιδί μας επικίνδυνο βάρος.

Επίσης, θα μιλήσουμε για την πρωτεΐνη στην παιδική διατροφή και το πόσο σημαντική είναι αυτή για την υγεία τους, αλλά και πώς πρέπει να την λαμβάνουν τα παιδιά σωστά.

Τέλος, ο παιδίατρος θα μας εξηγήσει πώς να βοηθήσουμε ψυχολογικά ένα παιδί που έχει παραπάνω κιλά.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Συντάγματος
Σύνταγμα
Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
17 Μαΐου 2019

ΩΡΑ
18:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2019/05/paidi-gluka-junk.jpg «Γιατί το παιδί μου παχαίνει το καλοκαίρι;» @ Public Συντάγματος Σύνταγμα Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα 2019-05-17 2019-05-17 Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών για τα παιδιά μας...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog