Η Χριστίνα Πουλίδου έρχεται @ Public Café Συντάγματος | Public Blog
What's new.
Η Χριστίνα Πουλίδου έρχεται @ Public Café Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Η Χριστίνα Πουλίδου έρχεται @ Public Café Συντάγματος
> Η Χριστίνα Πουλίδου έρχεται @ Public Café Συντάγματος

Η Χριστίνα Πουλίδου έρχεται @ Public Café Συντάγματος

To Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Πουλίδου, «Πέρα δώθε», τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος.

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν οι:
Χριστίνα Αγριαντώνη, ιστορικός
Κατερίνα Σχινά, συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Γιώτα Φέστα.

Η Χριστίνα Πουλίδου έρχεται @ Public Café Συντάγματος

«Θέλω να πω πως η ατομική και η συλλογική μας περιουσία, το σπίτι μας και ο τόπος μας, χτίστηκαν με τον κόπο μας. Και τον κόπο μας τον πονάμε, Τζάννο μου» είπε ήρεμα ο Στέφανος Χωρέμης κοιτάζοντας πέρα τη θάλασσα.

Η οικογένεια Χωρέμη, ξεριζωμένη από τη γενέτειρά της τη Χίο, για να γλιτώσει από τη σφαγή του 1822, ξαναχτίζει με επιμονή και πίστη στην πρόοδο τη ζωή της στη Σύρο, όπου στη διάρκεια των χρόνων συγκεντρώνονται πρόσφυγες και κατατρεγμένοι από διάφορες περιοχές της Μεσογείου. Οι οικονομικές δραστηριότητες της οικογένειας συνδέονται με τη ραγδαία ανάπτυξη της Ερμούπουλης και την ανάδειξή της σε εμπορικό και ακτοπλοϊκό κέντρο στα μέσα του 19ου αιώνα.

Ο καιρός κυλά και τα μέλη της οικογένειας, ο Στέφανος και η Σμαράγδα, ο Άλκης και η Μαρία, ο Ζαννής και ο Αντώνης, ο Χαρίλαος και η Ρορώ ερωτεύονται, παντρεύονται, σπουδάζουν στο εξωτερικό, παραθερίζουν όλοι μαζί στο Πισκοπιό, εξελίσσονται παράλληλα με τον τόπο. Μια τραγωδία ωστόσο που ρίχνει βαριά τη σκιά της στην οικογένεια Χωρέμη θα σταθεί η αφορμή για να αναδυθούν έριδες και ανταγωνισμοί ανοίγοντας έναν ακόμα κύκλο στο αδιάκοπο πέρα δώθε των μελών της.

Μια πανοραμική αποτύπωση της ανόδου και της πτώσης μιας πόλης και ενός νησιού, που γίνεται χωνευτήρι διαφορετικών εθνοτικών ομάδων. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για το πώς οι μυλόπετρες της ιστορίας διαμορφώνουν την πορεία μιας οικογένειας.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Café Συντάγματος
Public Cafe Συντάγματος
Καραγιώργη Σερβίας 1

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
20 Μαΐου 2019

ΩΡΑ
21:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2019/04/Σχέδιο-χωρίς-τίτλο-20.jpg Η Χριστίνα Πουλίδου έρχεται @ Public Café Συντάγματος Public Cafe Συντάγματος Καραγιώργη Σερβίας 1 2019-05-20 2019-05-20 To Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Πουλίδου, «Πέρα δώθε», τη Δευτέρα 20...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog